精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Do you ever find yourself getting really unhappy for almost no reason? Or suddenly feeling down without knowing why? But why is the feeling so common among teens?

Maybe you're starting a new school and not able to see old friends. Getting good grades or wanting to be better in sports or other activities can be a concern (关注)for many teens.

Being accepted by friends is important. Teens also may notice, for the first time, a sense of distance from parents and family. You may feel you want to be on your own and make your own decisions, but it can also seem a bit lonely at times.

Another important cause for mood(情绪)changes is biology. When puberty (青春期) begins, the body starts producing hormones (荷尔蒙) . These hormones cause physical changes in the body. But at the same time, they also seem to cause mood changes.

Here are some things you can do that might make those bad moods a bit easier to deal with.

● Remember you're not alone. Although not every teen experiences mood changes to the

same degree, they are common.

● Talk to people you trust, Friends can help each other by realizing that they're not alone

in their feelings. Talking to parents is important, too. Parents can share their own

experiences dealing with bad moods. Teachers are often good resources and a doctor can

help to answer questions about development.

● Get enough sleep, Though it can be hard to find enough time, getting enough rest is very

important. Being tired can lead to more sadness.

● Create. Taking part in some kinds of activities, like building something out of wood, or

starting an art or music piece.

1. According to the passage, is common among teenagers.

A. getting unhappy for no reason

B. getting good grades

C. breaking school rules

D. asking the doctors for help

2. may not make some teens be in bad moods.

A. Study pressure

B. Missing old friends

C. The sense of distance from parents

D. Getting good grades

3. It's easier to deal with your mood changes by .

①realizing they are common

②explaining your feelings to people you trust

③playing computer games

④being creative

⑤starting a new school

⑥getting enough sleep

A. ①②④⑥ B. ①②③⑥

C. ②④⑤⑥ D. ①③④⑤

4. The title of the passage is .

A. teenagers' ideas B. teenagers' mood

C. teenagers' puberty D. teenagers' problems

1.A

2.D

3.A

4.B

【解析】

试题分析:这篇短文中讲述的是,很多青少年因为这样或那样的原因,就会感到不开心,不快乐,这样的坏情绪非常影响他们的生活,因此文中作者给了我们一些建议,告诉我们如何来处理这些不好的情绪。

1.细节理解题。根据短文开头的这几个问题Do you ever find yourself getting really unhappy for almost no reason? But why is the feeling so common among teens?可知,有时候我们会莫名的就变得不开心了,这一现象在青少年中是非常普遍的。故选A。

2.细节理解题。根据第二段和第三段的内容可知,学习压力、想念老朋友和远离父母这些问题都可能会让青少年感到不开心。而D选项取得好成绩这个不会让他们情绪不好。故选D。

3.推理判断题。短文开头作者讲述了很多青少年会莫名不开心的原因,下面作者就给出了一些建议,如要知道这样的情况不只你有,即这样的问题是普遍的、和你信任的朋友谈话、要有充足的睡眠、要有创造力等。根据这些内容我们可知应该选A。玩电脑游戏和去新的学校不能解决这一问题,所以这两个不对。

4.主旨大意题。这篇短文中作者告诉我们很多青少年因为这样或那样的原因,就会感到不开心,不快乐,作者给了我们一些建议如何来处理这些不好的情绪。因此B选项teenagers’ mood符合文意,故选B。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2015届浙江宁波慈城中学八年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Can you tell me how ________ a banana milk shake?

A. make B. making

C. to make D. makes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届黑龙江五常市七年级下期末英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Wang Xiaojun is 12 years old. He lives in the country in Hubei. Today is his birthday. His parents prepare a nice dinner for him, but the boy says, “I won’t have the dinner because after the dinner, today is over, and my parents are leaving for Shenzhen tomorrow. I don’t want to let them go.”

Wang Xiaojun spends the birthday with his parents for the first time in three years. Three years ago, his parents went to Shenzhen to work. They stayed and worked there to make money. Tomorrow they have to leave home to go to Shenzhen.

Wang is not the only stay-at-home child. In the country of China, there are many children staying at home without(没有) their parents. Stay-at-home children have a lot of problems. Many of them stay with their grandparents. They don’t get enough care from parents. Some of them don’t study well because their parents can’t help them with their study.

The Chinese government(政府) now cares about those children very much and is trying to solve(解决) their problems.

根据短文内容,判断正(A)误(B)。

1.It is Wang Xiaojun’s first birthday.

2.Wang Xiaojun won’t have the birthday dinner because he is not hungry at all.

3.There are many stay-at-home children in the country of China.

4.Xiaojun’s parents will take him to Shenzhen.

5.The Chinese government is doing something to solve the problems of the stay-at-home children.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届黑龙江五常市七年级下期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Lin Tao is _____ years old and tomorrow is his _____ birthday.

A.fourteen; fourteen

B. fourteenth; fourteenth

C. fourteen; fourteenth

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆第七十一中学校九年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:书面表达

书面表达。(15分 )

你是重庆某中学的学生,你很爱这所学校,学校有许多规章,谈谈你对其中几条的看法。

提示:

学生应做的事

学生不能做的事

穿校服到校

课间不能吃东西

可以到图书馆借书

不能损害图书

中午吃饭后到教室读书

不能用手机

1. I don’t agree with…

2. I think I should be allowed……

3. I could….if I ….

要求:1.词数:80词左右. 2. 语言流畅,无大的语法错误,书写工整。3.提示用完,可增加词语。

3.短文必须包括所有要点。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆第七十一中学校九年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Could you tell me ?

A. what time is it

B. that if the earth goes around the sun

C. where he lives in

D. whether it will rain tomorrow

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆第七十一中学校九年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---Did you the party last night?

---Yes, it was a good chance __________ some new friends.

A. attend; making B. join; making

C. attend; to make D. join; to make

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年浙江杭州地区九年级上期中质检英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

A man stopped his car at the door of a flower shop. He planned to order flowers and asked the shopkeeper to deliver (递送) them to his mother, who was far away in the man’s hometown.

The man saw a little girl crying on the road when he was about to enter the shop. The man asked her: “Why are you crying?”

“I want to buy a rose for my mother, but I haven’t got enough money,” said the girl.

The man took the girl’s hand and entered the flower shop. He first ordered the bouquet (花束) for his mother and bought a rose for the girl.

Walking out of the shop, the man asked the girl if she would like a ride home.

“Will you really drive me home?” she asked.

“Of course,” the man replied.

“Then drive me to my mother. But the place where my mother lives is very far.”

The man drove along the mountain road and finally came to the cemetery (墓地).

The little girl put the flower onto a new grave. In order to present a rose to her mother who had passed away a month before, she had gone on a very long journey.

The man drove the girl to her home and then returned to the flower shop. He cancelled the bouquet and bought a big bunch of fresh flowers instead. He drove directly to his mother’s home, a five-hour drive from where he was. He would present the flowers to his mother in person.

1.Whom did the man go to a flower shop to order flowers for?

A. His girlfriend. B. His mother.

C. His wife. D. A little girl.

2.Why was the little girl crying?

A. She lost her way home.

B. She was late for school.

C. She couldn’t afford a rose.

D. Her mother died a month ago.

3.What changed the man’s mind?

A. Roses in the shop. B. The girl’s behavior.

C. The girl’s mother. D. The shopkeeper.

4.What can we infer from the passage?

A. The man didn’t love his mother.

B. The man didn’t live very far from his mother.

C. The little girl loved her mother very much.

D. The man was a friend of the little girl’s mother’s.

5.What does the story mainly tell us?

A. We should often give flowers to our mothers.

B. We should help those people who need help.

C. It’s a good idea to deliver flowers to one’s mother.

D. Expressing our love in person is best.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东章丘市九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

– The flowers in our school are very beautiful.

--They _______every week.

A. water B. watered

C. are watered D. were watered

查看答案和解析>>

同步练习册答案