分析 这篇文章讲述的是未来的生活会是怎么样,文章简单说明了这个主题,并提出了两种截然相反的观点,有人很期待,有人很担心.
解答 56.C 段落大意题.根据文中第二段Close your eyes and imagine you are living in the next two centuries or more闭上眼睛,想象你正生活在未来两个世纪或更久的时间,可知此段落主要是讲解未来的生活,故选C.
57.A 推理判断题.根据文中第四段"I"m looking forward to the day when more technology will come to my life,"(我期待更多科技进入我的生活的那一天)说明John Searl 对未来生活是乐观的,故选A.
58.B 推理判断题.根据前一句内容Machines taking over what humans do is not a good thing接管人类的机器不是一件好事.可知that指代这一句的内容,故选B.
59.A 主旨大意题.根据文中第四段"I"m looking forward to the day when more technology will come to my life,"(我期待更多科技进入我的生活的那一天);最后一段I am afraid that the long-term future we are building will have no space left for human beings我担心,我们正在建设的长远未来将没有留给人类的空间.即文章讲述了未来的生活以及两种不同的看法,故选A.
点评 首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息. 要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | when he travelled to Tibet | B. | where he spent his holidays | ||
| C. | why he visited Kunming |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Hello,Shanghai!Shanghai is hosting the 2010World Expo with the theme (主题):"Better City,Better Life".The Expo is a window to the world.Haibao,the mascot,will guide you around the Expo Park. | ||
| The world has come to you.Join the trip to the pavilions! | ||
| What's inside? | ||
| China Pavilion | Coloring the future red The first stop is the China Pavilion.As the largest national pavilion,it has three floors.There are three parts.Footprint in the East on the top floor shows the | |
| changes in Chinese cities.Journey of Wisdom on the second floor shows the China's four great inventions.Blossoming (绽放的)City on the ground floor shows what future cities will look like.The China Pavilion is painted in seven different red colors.It makes the pavilion look the same color at different times of day. | ||
| UK Pavilion | Life begins here You will see a"World Bank"of seeds:There are 60,000seeds in the UK Pavilion They are from seed banks in the UK and Kunming in China.If you can't go to Shanghai,you can find out all the UK Pavilion at its website online at:http://ukshangha iexpo.com/honie.php. | |
| Norway Pavilion | A green pavilion Norway is the best country for living in the world At the Shanghai World Expo,you'll find out what it means to be"powered by nature".When the sun shines,the roof collects solar energy (energy from the sun).The Norway Pavilion uses tliis energy for electricity.You can also learn about how green energy like the sun,wind and wave power is used to niake air cleaner in cities. | |
| Visit expo from your home Don't have enough time or money to visit the World Expo in Shanghai?Check the official(官方的) website Expo Online,at www.expo2010.cn.It has two main parts.One is a site tour.The other is Expo Carnival(嘉年华).You will feel like you're enjoying the real Expo Park.Why not check it out? | ||
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | is sold,sells out | B. | sells,is sold out | ||
| C. | is sold,is sold out |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | felt | B. | tasted | C. | smelt | D. | sounded |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | are; on | B. | is; on | C. | is; in | D. | are; on |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com