精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Mr.Lewis was a dance teacher.He was a nice man and always had a lot of students.One year he moved to a new town,and was soon teaching many students in the dance school there,but he decided to move again to a big city.He would have more work there.
When one of his students heard that he was going to leave,she said to him,"The new teacher won't be as good as you are."Mr.Lewis was happy when he heard this,but he said,"Oh no.I'm sure he'll be as good as I am----or even better."The student said,"No.Five teachers have come and gone while I've been here,and each new one was worse than the last."
11.C came to learn dancing from Mr.Lewis.
A.few students  
B.Few students  
C.Many students  
D.No students
12.Mr.Lewis wanted to move to a big city becauseC
A.he hated the small town
B.he couldn't make a living in the small town
C.it would be easy for him to have more work in the city
D.it made him spend more money in the town
13.The student thought thatC
A.Mr.Lewis was a good teacher     
B.Mr.Lewis was the best teacher
C.Mr.Lewis was worse than the last  
D.Mr.Lewis was better than the last
14.Before Mr.LewisC teachers came to the town to teach dancing
A.three      
B.four      
C.five    
D.six
15.From the story we can conclude(推论) that the student wishedA
A.to have a better teacher       
B.to have a worse teacher
C.to become a dance teacher     
D.to see the sixth teacher.

分析 短文讲述一个叫刘易斯的舞蹈老师,一次搬家到一个新的镇上,在他的舞蹈课上有很多学生,但是他决定搬到更大的一个城市去,因为那里有更多的工作.当他离开的时候,对他说,新老师不会像他那样好,刘易斯老师很高兴,但是他还是说"不,新老师会和我一样好,甚至更好".但学生却说,"我在这里已经有五个老师走了,来的老师一个比一个差."

解答 11.答案为C.细节理解题,根据第一段第二句He was a nice man and always had a lot of students.可知有许多学生来上刘易斯老师的课,故选C.
12.答案为C.细节理解题,根据第一段最后一句He would have more work there.可知答他去大城市的目的是那里有更多的工作,故选C.
13.答案为C.细节理解题,根据最后一段学生的话"No.five teachers have come and gone while I've been here,and each new one was worse than the last.""我在此期间,有五位老师来了又走了,每一位新老师比前一个老师差."故选C.
14.答案为C,细节理解题,根据最后一段学生的话"No.five teachers have come and gone while I've been here,and each new one was worse than the last.""我在此期间,有五位老师来来了又走了,每一位新老师比前一个老师差."可知在刘易斯老师之前有5个老师来这个镇上教舞蹈课,故选B..
15.答案为A.主旨大意理解题,根据最后学生的话可知这个学生希望有一个比较好的老师,故选A.

点评 理解题通常从细节,文章主旨等方面考查学生对文章的理解,做题时注意找到文章出处,做到有理有据

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.We think Chinese is easy to learn.(变否定句)
Wedon'tthink Chineseiseasy to learn.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.---Frank,you look worried.Anything wrong?
---Well,I _____________ a test and I am waiting for the result.(  )
A.takeB.am takingC.have takenD.will take

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.It's ___________ to play football.(  )
A.funsB.A funC.funD.funny

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.When I got home for my birthday from school,no one was at home,and this made me_______.(  )
A.surprisingB.happyC.angry

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Nowadys English is________used in different fields.So we must try to master it.(  )
A.widelyB.wiselyC.badlyD.politely

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.The population in China is very___________.And only one quarter of the population ________ in college.(  )
A.much; has studiedB.large; has studied
C.big; have studiedD.many; have studied

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Laboratory work is your chance to learn science firsthand.It can be fun but you must be careful to prevent injury.Listen closely when your teacher reads and explains the rules before your first lab lesson.
LABORATORYRULES
Throughout the lesson•Do not enter the science lab without the teacher's permission.No food or drinks are to be allowed in the science lab.
Before the Experiment•Read all instructions carefully before every experiment.
•Prepare all apparatus(仪器)and arrange them so that you will not knock them over while doing the experiment.
During the Experiment•If you are unsure of how to use any apparatus or how to operate,ask your teacher for help.
•Never smell or taste chemicals unless your teacher gives permission.
 After the Experiment•Wash all apparatus after use and return them to the places where they were.
•Throw waste materials in proper waste baskets.
First Aid•Report all accidents to your teacher immediately.
•If you spill( 溅 出 )any chemicals onto your body or clothing,wash with plenty of water and report to your teacher.
61.Your teacher will probably tell you the rules aboveA the first lab lesson.
A.before     B.since    C.during    D.after
62.Before every experiment,you shouldC.
A.taste the chemicals first
B.clean al the apparatus
C.read all instructions carefully
D.report al the accidents to the teacher
63.When you are not sure how to use all apparatus,C.
A.try them on your own
B.read the rules carefully
C.ask your teacher for help
D.put them back
64.It is clear that you canD.
A.bring food into the lab
B.enter the lab anytime
C.smell chemicals as you like
D.learn science directly in the lab
65.If you get chemicals on the clothing,you can find ways to solve it in the partB.
A.Before the Experiment
B.First Aid
C.During the Experiment
D.After the Experiment.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.One day,a poor boy who was trying to pay his way through school by sending newspapers door to door,was so hungry that he decided to beg for a meal at the next house.
However,he lost his nerve when a lovely young woman opened the door.Instead of a meal he asked for a drink of water.She thought he looked hungry so she brought him a large glass of milk.He drank it slowly,and then asked,"How much do I owe (欠…债) you?"
"You don't owe me anything,"she replied."Then I thank you from the bottom of my heart."With these words,Howard Kelly left that house.
Year later the woman became badly ill and as finally sent to the hospital in a big city.Dr.Howard Kelly,now famous,was called in.When he heard the name of the town she came from,a strange light filled his eyes.Dressed in his doctor's clothes,Dr.Kelly went into her room and recognized her at once.From that day on,he gave special attention to her,and decided to do his best to save her life.
At last the woman was saved.Dr.Kelly asked the business office to pass the final bill to him.He looked at it and then wrote something on the side.The bill was sent to her room.She was afraid to open it because she was sure that it would take the rest of her life to pay for it off.Finally she looked,and the note on the side of the bill caught her attention.She read these words:
"Paid in full with a glass of milk,Dr.Howard Kelly."
Tear of joy flooded(充满)her eyes.

52.The boy sent newspaper door to door in order toB.
A.support his poor family
B.continue his schooling
C.become a famous doctor
D.thank the woman for her kindness
53.After Dr.Kelly knew who the woman was,D.
A.he began to take good care of her himself.
B.he asked for her bill and paid it off at once.
C.he told her she once gave him a glass of milk
D.he made up his mind to try his best to save her.
54.What can we infer from the boy and the woman?C
A.She thought he was not hungry but thirsty.
B.She wanted him to pay for the glass of milk.
C.She never thought he would save her life later.
D.He became too shy to ask her for a drink of water.

查看答案和解析>>

同步练习册答案