精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.配对阅读
左栏是关于五个学生遇到的烦恼和困惑的描述,右栏是七种关于解决问题的建议和方法.请将这五个人的问题与解决的方法进行配对,并将答案填写在答题纸指定的位置上.
G66.Sam saw some bird eggs under a tree when we had a trip in the forest.He wanted to take them home.I stopped him.He's angry with me.

B67.My close friend always wants me to give him the answers in exams.I do that.But I'm afraid I might be caught.If I don't do that,he might not be my friend any more.

C68.All my friends have many new clothes.They wear clothes in
different style every day.But my
parents can't afford it.I think it's a
shame.

F69.Jack let me play with his favorite toy car.I make it go too fast and it crashed.

D70.My friend Jenny always takes a walkman with her and listen to loud music.I think it may hurt her ears.But she doesn't seem to care.
A.Let her know being grown up isn't so bad.We can have our own idea; do everything in our own ways.
B.Try to talk to him,tell him it's
wrong for you two to do that.Then try to help him with his lessons in your spare time.If he can't accept it,let it be.Maybe he's not such a good friend.
C.You shouldn't regret.The beauty of one's looking or appearance doesn't stand for everything.You are young and still depend on your parents.The most important thing is to study hard and you are sure to have a good future.
D.You can get some examples from
newspapers,magazines or TV shows,
let her know it's really bad.
E.I used to have the same problem.You can try my ideas,they really work.First,talk about the things you like best and can do best.Then try to make friends with your neighbors.
F.Say sorry to him first.And try to repair it.Or you may give him your favorite toy car instead.Or buy a new one for him.
G.Tell him that he has done something good to animals.If he takes the eggs home,how will their mother feel when she can't find them?On the other hand,what kind of birds are they?

分析 短文大意:该文给出了5名中学生在学习或生活中遇到的难题,以及6个解决问题的建议.

解答 66-70  GBCFD
66题答案:G考查细节理解题,有一次我们在森林中山姆在树下看见一些鸟蛋,他想带回家.我阻止他.他生我的气.建议E说告诉他如果他把鸡蛋带回家,他们的母亲不能找到他们感觉如何?所以选G.
67题答案:B细节题.考试时给他答案.但我怕我会被抓住.建议A说告诉他你两那样做不对,然后试着在业余时间帮他学习.所以选B.
68题答案:C考查细节理解题,我的朋友有很多新衣服.但是我的父母负担不起.我认为这是一个耻辱.建议C说外观并不意味着一切的美.最重要的是努力学习,你一定会有一个美好的未来.所以选C.
69题答案:F考查细节理解题,车坏了.建议F说先说对不起他.并尝试修复它.或者你可以给他你最喜欢的玩具车.或者买一个新的给他.所以选F.
70题答案:D考查细节理解题,听吵闹的音乐.我认为这会伤害她的耳朵.但她似乎并不在乎.建议D说给他举一些报纸上、杂志上或电视上的例子,让她知道真的有害.所以选D.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-What's your favorite ____________?
-Strawberries.(  )
A.subjectB.colorC.fruitD.book

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Have you ever hoped a toy balloon(气球)?They are very light.But there are much bigger balloons which can fly very high in the sky.They are big enough to carry people.They are called hot-air balloons.
To make a hot-air balloon go up,turn on the burner(燃烧器).That will make the air inside the balloon hotter.Then the balloon will go up.To make the balloon go down,turn off the burner.The air inside the balloon will get cooler.Then the balloon will go down.
Underneath(在…下面) the balloon there is a large basket.That is where the pilot and the passengers(乘客) are.The burner is just above the basket.You can stand in the basket and turn the burner on and off.
The balloon will go where the wind is blowing the right way!Do you want the balloon to go somewhere special?First make sure the wind is blowing the right way!
People have been flying in the hot-air balloons for over two hundred years.Before planes it was the only way of flying.Today people fly in hot-air balloon for fun.Some people like to race hot-air balloons.The first Hot-Air Balloon World Championship(锦标赛) was held in 1973.

49.Where will you sit if you want to fly in the balloon?A
A.Inside the basket.
B.On top of the balloon.
C.Under the basket.
D.Inside the balloon.
50.You want the balloon to go up.So you willC.
A.jump out of the balloonB.let the air out of the balloon
C.make the air inside the balloon hotter
D.let the air inside the balloon cool down
51.Now everything is all right!The balloon is flying across the sky.Where are you going?D
A.Towards the sun.
B.To the seaside.
C.To the nearest mountains.
D.The way where the wind blows you.
52.The best title for this passage isC.
A.Cooler and hotter burner
B.The first Hot-air Balloon World Championship
C.Flying in the hot-air balloon
D.Planes and hot-air balloons.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1."低碳生活,从我做起!"请仔细阅读下列材料,找出以下五种"低碳"行为产生的直接效应.
A.Saving electric energy     B.Protecting forests      C.Saving water
D.Protecting animals        E.Producing less air pollution
76.Henry often recycles water to clean his room and water the flowers.C
77.Daphne always turns off the lights and the computer as soon as she leaves her office.A
78.Mr.White sometimes goes to work by bus or on foot instead of driving his car.E
79.Li Lei usually uses QQ or emails to communicate with his friends instead of paper letters.B
80.Miss Zhang never wears fur clothes and she decides to eat less meat.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.There's a lot of focus on trans fats(反式脂肪)these days.We read about it in the news,and there's talk of passing laws against trans fats.We  are bombarded with  the word.Unfortunately,most people don't knowwhat trans fats truly are and why they are so bad for us.A lot of food production companies want to get your dollars by printing"Trans Fat Free"on their label (标签).Sadly,they may not be telling the truth.
So what is a trans fat really?A trans fat is a liquid (液体) fat that is turned into a solid.Although there are very small amounts of natural trans fats in meat and dairy products,most of them are created by adding hydrogen to liquid fat.Food-makers do this because it makes the product last longer on the shelf.Have you ever wondered why cookies can still be crispy and"tasty"after six months to a year on a store shelf?It's because of trans fats.Trans fats are typically found in things like donuts,French fries,cookies,microwave popcorn,and potato chips.
Why are trans fats bad for you?Trans fats raise the bad cholesterol(胆固醇)in your body and lower the good cholesterol that the body needs.Fatty foods do cause overweight.Trans fats build up in the body and block blood flow to the heart.People whose diet contains a high percentage of trans fats are at risk of heart disease and stroke.
Why can the food-makers label trans fat free when it isn't?Because of the way the nutrition labeling laws work,the FDA (Food and Drug Administration) has allowed that if a food has less than 0.5grams per serving (一份) it can be classified as trans fat free.Read the label and you may discover that the package actually contains 6servings,and if you just ate three of them,you might have eaten 1.49grams of trans fats.
Besides,in most fast food restaurants,ingredient and nutrition information are not listed.You may be shocked if you know what you are eating.An article in Men's Health magazine pointed that in KFC,hydrogenated(氢化的) oils appeared 91times among the ingredients from the menu list.
How do you really know if there are trans fats in the food you are eating?One way to truly understand what you are eating is to read the label.Another is to understand your ingredients.Anything on the label that says hydrogenated or partially hydrogenated,even if the package states"Trans Fat Free",has trans fats in it.You had better not buy that product.Make a different choice,a choice for your health.

53.The expression"are bombarded with"in Paragraph 1probably meansB.
A.are tired of            
B.hear much of
C.are connected with        
D.know clearl about
54.Which of the following is true according to the passage?D
A.Trans fats can make food last long and keep people fit.
B.Food-makers use trans fats because they make food delicious.
C.The amount of trans fat in food is clearly written on the label.
D.Trans fat can be found in the food with package saying trans fat free.
55.What can be the best title for the passage?B
A.Danger of Eating Trans Fats Food
B.Truths and Facts about Trans Fats
C.Buy Trans Fats Free Products Now!
D.Don't Eat in Fast Food Restaurants!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.根据句子意思,从方框中选用恰当的词或短语填空.
stronger,grew into,by,quarrel with,fewer,at the same time,looked up,never,realized
43.My school hasfewer weeks off in the summertime than Daniel's school.
44.Xi Wanggrew into a healthy young giant panda and weighed 35kilograms.
45.Daniel is very clever,but henever shows off.
46.This CD-ROM helps you learn Englishby testing your knowledge of English grammar and vocabulary.
47.To tell you the truth,sometimes Iquarrel with my cousin Shirley.
48.You can't sneeze and keep your eyes openat the same time.
49.Later,the governmentrealized it was a very serious problem and took action to reduce the pollution.
50.The spirit of the Olympics is"Swifter,higher,stronger."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Have you been back to the place where your ancestors lived,worked,studied and played?Robert Qian,a Chinese Canadian,already has.Now in China,he has found that his family is like a tall tree with long roots.
Robert is just one young overseas Chinese who has come to visit his ancestors'homeland,as part of the In Search of Roots summer camp program.The program is organized by the local government of Guangdong Province.This program started in 1980,and so far has brought thousands of overseas Chinese students to China to look for their families'roots.The young people are usually between 16and 25years old.(1) Most,likeRobert,can hardly speak any Chinese and have never been to  China before.
The students mainly visit parts of Guangdong Province in southern China.During the two-week camp,they study Chinese culture,see changes that have happened in that area,and visit interesting sights.(2)Going to their ancestors'village is often the most exciting part of the trip.The students feel that they are part of the village,and experience village life.They drink from the village well,go for walks through the countryside,and watch the villagers do their daily activities.
Cathy Qian,a young American student,had this to say,"Thanks to In Search of Roots,I am beginning to understand my Chinese roots and who I am.It has been a great trip,and I have so many memories of China to take with me."
The program leaders believe strongly in the program and say that the purpose of it is to give young overseas Chinese the chance to learn more about themselves."I've really enjoyed the trip so far,"says Robert."This has been a big step for me,and I'm looking forward to finding out more about my roots during my time here."

74.将(1)处划线部分译成汉语.大多数人都像罗伯特一样,几乎不会讲汉语,之前也从未到过中国.
75.根据(2)处完成下面的句子.
It'soften the most exciting part of the tripto gotheir ancestors'village.
76.根据短文内容完成下面的句子.
The program In Search of Roots has helped Robert and many other overseas Chinese learn more about theirrootsandthemselves.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Cats are the most popular pets among Americans.So it is not surprising there are many expressions about cats.Do you know any of them?Now let me introduce some to you.
Some cats like to catch small birds,like canaries.If someone looks very proud or satisfied with himself,we say he looks like the cat that ate the canary.
Sometimes,a cat likes to play with a small animal it catches.So if you play cat and mouse with someone,you change between different kinds of behavior when dealing with another person.For example,a child might offer something sweet to her little brother,and then take it away when he reaches for it.
A cat often catches a small animal and presents it to its owner.The saying that looks like something the cat dragged(拖动) in describes something in bad condition.
A fat cat is a person with a lot of money.
There are many other expressions about cats in America.How interesting!Which kind of cat are you,or which kind would you like to be?

66.Americas likeBbest as pets.
A.dogs    
B.cats
C.pigs
67.The canary is a kind ofC.
A.fruit    
B.vegetable            
C.bird
68.If someone always thinks highly of himself,we can sayB.
A.he is a lazy cat
B.he looks like the cat that ate the canary
C.he plays cat and mouse with someone
69.If you have much money,we can call youA.
A.a fat cat         
B.a happy cat         
C.a thin cat
70.The passage introduces usCexpressions about cats.
A.two    
B.three                 
C.Four.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.--Which_________do you like best?--English.(  )
A.sportB.subjectC.music

查看答案和解析>>

同步练习册答案