精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Nowadays,many people like to travel abroad to enjoy their holidays.We are going to introduce one of the most beautiful and hottest spots(景点)in the south of the earth-New Zealand!


So if you want a new kind of travel,please come to 100% of pure New Zealand?
(38)Which is the biggest city in New Zealand?B
A.Maori.        
B.Auckland.
C.Rotorua.   
D.Sky Tower.
(39)When you go to New Zealand in summer,you should wearA.
A.T-shirts   
B.thick coats
C.sweaters   
D.cotton shoes
(40)If you want to know the culture of the local people.you should visitC.
A.Hells Gate Geothermal Park   
B.Sky Tower
C.Mitai Maori Village                  
D.Rotorua
(41)Which picture do you think is kiwi?D

(42)what can you buy in New Zealand?C
A.Kiwi bird and boney.
B.Kiwi bird and woolen sweater.
C.Woolen sweater and milk.
D.Nothing.

分析 全文大意:
如今很多人喜欢去国外旅游度假.我们打算介绍位于南半球最美丽热门的景点之一--新西兰.
地理位置:新西兰位于太平洋西南部,由南岛和北岛两大岛屿组成.周围有许多小岛.奥克兰是最大的城市.
人口:毛利人是最早居住在新西兰的人.后来欧洲人在1769年来此定居.
气候:夏天不很热,气温通常在20-30°C,冬天通常在10-15°C.
景点:罗托鲁阿是一座以地热而出名的城市.地狱之门地热公园是该城市最有名的公园.米泰毛利村是充满了毛利文化的地方,你可以欣赏毛利人的表演,品尝他们的食物.奥克兰以天空塔而出名,这座塔是南半球最高建筑,它建于1996年,高328米.
著名事物:奇异鸟:它是一种只生活在新西兰的一种奇怪的鸟类.它像小鸡般大小但是没有翅膀和尾巴.在新西兰货币也被称为Kiwis.蜂蜜、牛奶和羊毛制品也是有名的特产.

解答 答案:
38、B       细节理解题       根据表格第一行中:Auckland is the biggest city of it.可知奥克兰是新西兰最大的城市.故选B.
39、A       推理判断题        根据表格第三行中:It is often warm in summer,the temperature is usually from 20-30°C可知,夏天气温在 20-30°C,故推断应该穿体恤衫,故选A.
40、C       推理判断题     根据表格第四行中:Mitai Maori Village is a place full of Maori culture,and you can enjoy the Maori performance and their food as well.可知米泰毛利村是充满了毛利文化的地方,你可以欣赏毛利人的表演,品尝他们的食物,故推知如果你想了解当地的文化你应该到米泰毛利村,故选C.
41、D       推理判断题       根据表格最后一行中:Kiwi bird:It is a kind of strange bird which lives only in New Zealand.It is as big as a chicken but has no wings or tail.可知这种鸟像小鸡般大小,但是没有翅膀和尾巴,对照图片,故选D.
42、C       推理判断题        根据表格最后一行中:Honey,milk and wool products are its well-known specialties.可知蜂蜜、牛奶和羊毛制品是新西兰著名的特产,可推知在新西兰你可以买到毛衣和牛奶,故选C.

点评 本文介绍了南半球的新西兰,包括它的位置、人口、天气和名胜景地等.阅读理解题目多涉及细节理解题和推理判断题,做细节理解题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是在抓住关键句子的基础上,合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.在超市对面将会新建一所学校.
There will be a new schoolacross from the supermarket.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.扬州自古以来就因美食而闻名.Yangzhou has been famous for its delicious food for a long history.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-      I take photos in the hall?
-No,you      .(  )
A.Can,needn'tB.Could,won'tC.May,mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Don't forget to come to our school assembly(集会).
-I won't.I________just now.(  )
A.toldB.was toldC.spokeD.was spoken

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Can you tell me the reason why you were late again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.
up      use      only      world      thirsty
Once there lived a man in a small town.He often said,"If I have lots of gold,I will be the happiest man in the (86)world."
One day he was traveling in the desert of North Africa.He lost his way and he was so hungry and (87)thirsty that he couldn't walk any more.There were (88)only stones sand around.Just then he saw a bag on the sand.He took it (89)up.When he opened it,he saw it was full of gold.He left the bag on the sand and cried,"What is the (90)use of gold to a hungry man?"

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.---Would you please buy some salt for me,Tony?
---There is _____ left.(  )
A.littleB.a littleC.fewD.a few

查看答案和解析>>

同步练习册答案