18.If you want to have a happy summer,you must do something for it.What you need to do is to plan vacations if you wish to spend time traveling.But if you plan to stay in your hometown,all you need to do is to relax.
Summer is the best time of the year,but still,if you plan to have fun,you just need to follow a few steps(步骤).
?Buy the things like sunglasses or backpacks.Buy cool clothes,such as pants and shoes,you don't have enough pocket money,you'd better stay close to home.
?take pictures!Buy a camera.It's good to make a photo album(相册) so you can watch your pictures whenever you want..
?Get into some classes for summer.Don't spend this season watching TV every day.Get into art classes,swimming classes or even dancing classes.Do anything that can keep you from spending hours watching TV.
?Start exercising.You can play volleyball,baseball,ping pong etc.Those are some favorites.If you are quiet,a walk in the park will do you good.Maybe start eating healthier,you will feel your best.
56.From the first paragraph,we mainly knowA.
A.if you want to have a happy summer,you must do something for it first
B.if you want to spend time traveling,you must make some money
C.if you stay at you hometown,you have to make a plan
D.if you want to have a good time,you must stay at home
57.When is the best time to take a vacation according to the passage?C
A.Winter.
B.Spring.
C.Summer
D.Autumn
58.If you want to make a photo album,you shouldB.
A.buy something
B.take pictures
C.get into classes for summer
D.take lots of exercises
59.According to the passage,you'd better notD in summer vacation.
A.take any classes
B.take long trips
C.take a walk in the park
D.watch TV too much
60.The best title for the passage isA.
A.Have Fun in Summer Vacation
B.Have Fun Going out for a Trip
C.Have Fun Staying at Home
D.Make Yourself Busy in Summer Vacation.
分析 短文讲了怎样能过上一个快乐、轻松的暑假,作者给出了一些建议.
解答 答案:56.A 细节理解题.根据第一段第一行句子If you want to have a happy summer,you must do something for it.如果你想要一个快乐的夏天,你必须先为它做点什么.可知第一段告诉我们如果你想要一个快乐的夏天,你必须先为它做点什么.故选A.
57.C 细节理解题.根据第二段句子Summer is the best time of the year,夏天是一年中最好的时光,可知去度假是最好的时候是夏天.故选C.
58.B 细节理解题.根据第四段句子take pictures!Buy a camera.It's good to make a photo album(相册) so you can watch your pictures whenever you want.拍照!买一个相机,制作一个相册让你可以随时观看你的照片.可知如果你想制作一个相册,你应该拍照.故选B.
59.D 细节理解题.根据第五段句子Don't spend this season watching TV every day.不要把这个季节的时间花在每天看电视上.可知不要看太多的电视.故选D.
60.A 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段第一行句子If you want to have a happy summer,you must do something for it.如果你想要一个快乐的夏天,你必须先为它做点什么.可知文章主要说的是愉快的暑假.故选A.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.