精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

阅读下面材料,然后根据材料内容回答下面的问题。(共5小题,计10分)

Joy always rides her bike to school. It’s four miles to school and it takes her about fifteen minutes. Joy likes riding to school. She says it’s good for her health.

Edward usually goes to school by bus. He likes talking with his friends on the bus. It’s about ten minutes’ journey (旅程) to school by bus.

Mary’s home is near the school. She usually walks to school. It’s about five minutes’ walk. Mary says she likes taking walks after meal.

1.How does Joy go to school?

2.Is riding good for Joy’s health?

3.Why does Joy like riding to school?

4.Does Edward like talking with friends on the train?

5.How far is it from Mary’s home to her school

1. Ride bike

2.Yes, it is

3.It’s good for her health.

4.No, he doesn’t

5.It’s about 5 minutes’ walk

【解析】

1.小题1】细节理解题。Joy always rides her bike to school.句意:Joy总是骑她的自行车去学校。由此句可知答案是Ride bike.

2.小题2】推理判断题。She says it’s good for her health.句意:她说它对她的健康有好处。本句中it是指前文中的骑自行车,由此推断答案是肯定的,问句是一般疑问句,因此答语是:Yes,it is.

3.小题3】细节理解题。She says it’s good for her health.句意:她说它对她的健康有好处。由此句可知,Joy认为骑车对她的健康有好处。因此答案是It’s good for her health.

4.小题4】推理判断题。He likes talking with his friends on the bus.句意:他喜欢和朋友在公共汽车上聊天。由此句可知答案应该是否定的,因为题干中说的是火车。因此答案是:No, he doesn’t

5.小题5】细节理解题。It’s about five minutes’ walk.句意:大约是步行五分钟的路程。由此句可知,Mary的家到学校大约是步行五分钟的路程。

考点:阅读材料回答问题。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东济南章丘市七年级上期末英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

American schools begin in September after a long summer vacation(假期). There are two terms(学期) in a school year: the first term is from September to January, and the second is from February to June. Most American children go to public schools(公立学校). High school students take only four or five subjects at a time. They usually go to the same classes every day, and they have homework for every class. After class they have many activities. After high school, many students go to college.(大学)

1.Most American children start school life in ______________.

A. September B. February

C. June D. January

2.How many vacations do American children have each year?

A. One. B. Two. C. Three. D. Four.

3.Students in the high school have _______ subjects at a time.

A. four B. five C. six D. four or five

4.Which of the following is false (错误)?

A. In July students don’t need to go to school because of vacation.

B. Students have the same classes every day.

C. Students don’t have homework for every class.

D. Most American children go to public schools.

5.After class students ___________.

A. do homework

B. go back home

C. have many activities

D. go to movies

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东滨州博兴县七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Hi! I’m Tina. This is a photo of Class 2. This class has twenty-five students, twelve girls and thirteen boys. These are

Amy and Bob. Amy is Bob’s sister. Amy is 12 and Bob is 13. Amy likes math and English. Bob likes music (音乐). He

has a CD collection. This is Bruce. He is 14. He likes sports and has a sports collection. Jerry is a teacher (教师). He is

twenty-four. He likes blue, black and green. Many of his clothes are in these colors. Do you know the relationship

between Jerry and Bruce? Aha! Jerry is Bruce’s uncle.

根据短文内容,选择正确答案。

1.______ girls are in Class 2.

A. 12 B. 13 C. 24 D. 25

2.What does Bob like?

A. Math. B. Music. C. English. D. Sports.

3.What color does Jerry NOT like?

A. Blue. B. Yellow. C. Black. D. Green.

4.What’s the Chinese meaning of (……的汉语意思) relationship?

A. 性别 B. 国籍 C. 关系 D. 爱好

5.______ and Bruce are in a family.

Bob B. Jerry C. Amy D. Tina

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东滨州博兴县七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—______ is your teacher?

—Mary. She is a nice girl.

A.Where B.What

C.Who D. How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东滨州博兴县七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Are you Jim?

—Yes, I_____. My name ____ Jim

A. is, is B. am, am C. is, am D. am, is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁兴城望海满族乡初级中学八年级上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

What will they do ?

A. in the future B. in future C. future

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁兴城望海满族乡初级中学八年级上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The sweater is _________ us to go hiking today.

A. warm enough of

B. warm enough for

C. too warm enough

查看答案和解析>>

同步练习册答案