You won't pass the exam _____you study hard.
A. if B. when C. Unless
科目:初中英语 来源:2014年湖南省业水平考试模拟(19)英语试卷(解析版) 题型:其他题
阅读短文,然后在文后表格内完成内容摘要(每空不超过三个单词)。
Almost every child in cities has the chance to go to school, but not all children in the countryside are so luckily.
There is a girl called Xiao Juan. She is ten years old and lives in a small village. When she was seven, she wanted to go to school. But she could not, because her family was too poor to afford the school fees(学费) for her, so her parents had to keep her at home. Instead of studying, Xiao Juan looked after her brother and worked in the fields every day. Then Hope Project heard about Xiao Juan. It agreed to help Xiao Juan to go to school. Her wish of study came true, and now she is studying in a school.
Unluckily, there are many thousands of children who can not go to school. You can join in Hope Project and help these children. You know all the good work needs money. Hope Project needs your help.
If you give Hope Project ¥300 each year, it can pay for one child to go school for a whole year. With more money, Hope Project can build new schools, buy good desks, chairs, blackboards and books. Let’s help the children together and give them a chance to have a good start in life.
Information Card
The girl’s name | 1.____________. |
Her age | 2.____________. |
The place where she lives | In a 3.______ _____. |
The reason she couldn’t go to school | Her parents couldn't afford 4.__________. |
Who helped the girl to go to school? | 5.____________. |
【答案】
6.Xiao Juan
7.ten years old
8.small village
9.the school fees
10.Hope Project
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了在城市几乎每个孩子都有机会上学,但在农村并不是所有的孩子都如此幸运。文章通过小娟的故事,告诉我们还有许多上不起学的孩子。呼吁大家加入希望工程,为贫困儿童尽一份力。
11.细节理解题。根据短文第二段There is a girl called Xiao Juan.可知女孩的名字是小娟,故填Xiao Juan
12.细节理解题。根据第二段She is ten years old and lives in a small village.可知她十岁了,故填ten years old
13.细节理解题。根据第二段She is ten years old and lives in a small village.可知她十岁了,住在一个小村庄。故填small village
14.细节理解题。根据第二段because her family was too poor to afford the school fees(学费) for her可知她的父母太穷不能负担的起她的学费。故填the school fees
15.细节理解题。根据第三段Then Hope Project heard about Xiao Juan. It agreed to help Xiao Juan to go to school 可知希望工程听说小娟的故事,同意帮助她上学,故填Hope Project
考点:故事类短文阅读。
【题型】阅读理解
【适用】较难
【标题】2014年湖南省祁阳县初中学业水平考试模拟(19)英语试卷(带解析)
【关键字标签】
【结束】
A: Hi,Ann,You were not at school this morning.
16.______________________
B: Oh,I had a headache and had to ask for sick leave.
A17.___________________.Did you see the doctor?
B: My mother took me to the hospital. The doctor said I had a cold.
A: 18.____________________?
B:Yes, a little ,The doctor told me to take the medicine three times a day and drink more water.
A19._____________________?
B: Yes,much better.
A:I hope you take more exercise and keep healthy.
B:I will. 20.___________________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年湖南省业水平考试模拟(17)英语试卷(解析版) 题型:其他题
Paris is the capital of France. Its subway (地铁) is also very special. You can enjoy its culture when you are in this city. First you can see many people reading books in the subway. Whenever they are in the subway or at the station, there is always a book in the hand.
The subway station in Paris is not big, but each of them has its special acts. Some stations look like ships. Some stations have clothes, caps and shoes. And every station has a big advertisement picture. But many of them are for selling clothes and cosmetics (化妆品).
You can meet some beggars (乞丐) in the subway. But the beggars in the Pairs subway are also very special. They often play the violin or guitar in the train. They don't feel shy at all. Instead they think it is natural. After playing, they will go around the train and ask you to give them some money.
If you want to learn more about Paris, go to the subway and enjoy its culture by yourself.
1.Which city is the capital of France?
2.What do people usually do when they are in the subway?
3.Is the subway station very big in Paris?
4.What can you buy in some subway stations?
5.How do the beggars get money from people in the subway?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年湖南省业水平考试模拟(17)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
When I came back yesterday evening, my brother _______ his homework.
A. is doingB. has doneC. was doing
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年湖南省业水平考试模拟(16)英语试卷(解析版) 题型:其他题
My mother is a kind and nice woman. 1.____ One Sunday night, when I was watching the film Harry Potter very happily, she asked me to go to bed. 2.______ that I didn’t move. But for a while, I noticed that she didn’t say anything. 3._____ I was so sad and that I went into my room and cried. I thought “I have only two nights in a week to enjoy the TV. 4._____”The next day she cooked and talked with me as usual. I pretended not to hear, but she didn’t mind and told me why she didn’t allow me to watch TV. 5._____ Then I understood her. I love my mother.
A. But she is very strict with me. B. because she wanted me to have a good rest . C. Then she got angry and turned off the TV. D. I loved the film so much. E. Why doesn’t mother allow me to watch TV? |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年湖南省业水平考试模拟(16)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
-Look! That man looks like Mr Brown.
-It _____ be him, for he _____ America.
A. can't;has gone to B. may not;has gone C. can't;has been to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年湖南省业水平考试模拟(14)英语试卷(解析版) 题型:补充句子
阅读下面的对话,根据上下文蒋空缺的内容补充完整,完成对话。每空不限填一个单词。
A :Hello, Mrs White. Come in and sit down.
B :Hello, doctor.
A : 1.
B :I've got a headache.
A : 2. you often have a headache ?
B :No, never. I've never had a headache before.
A : 3. have you been like this ?
B :About two or three hours ago.
A :Let me take your temperature. Oh, it's high fever. You must catch a bad cold.
B : 4. give me some medicine ? It's very painful.
A : Yes. I'll give you some pills, take one three times a day. You will 5. soon.
B :Thank you very much.
A :That's all right.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年湖南省业水平考试模拟(13)英语试卷(解析版) 题型:书面表达
根据提示和要求,写一篇短文。将短文写在答题卡情景作文空白处。
中学生学习时间长、大力大,专家建议学生每天课后应采取适当的方式放松自己。为此,不同的同学有不同的放松方式,有的爱看电视,有的听音乐,有的做运动…请你谈谈你通过哪些方式放松自己并说说原因,谈谈你的感受。
提示词语:relax, TV, music, think
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年湖南省业水平考试模拟(11)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—What are you going to do this weekend?
—I’m not sure ______. Maybe I am going swimming.
A. alsoB. tooC. everD. yet
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com