分析 十年前,当我在高中的时候,怀特太太是我的语文老师.有一天午饭时,我正准备吃我的冷鱼三明治,她突然问我她是否可以买我的午饭,她说我可以用这笔钱从食堂买热的午餐.我很高兴.食堂的食物对于我家来说太贵,我从来没有想过去食堂像其他学生一样买午餐.
孩子们总是抱怨食堂的食物,但我真的很想买它,那天我们吃完午饭的时候,她告诉我,她是一个天主教徒,周五天主教徒不吃红肉,他们在星期五吃鱼.从那以后,每个星期五,怀特太太买了我的鱼三明治用这些钱我可以像其他学生一样买午餐.
一年后,我从一个同学知道,她不是一个天主教徒,她的家庭不富裕,她买了我的冷三明治,因为她看到一个小女孩因为有一个热的午餐而兴奋,她想帮助我!我忍不住哭了,因为她善良的心我永远不会忘记她,我会记得我亲爱的怀特太太一生.
解答 76.答案:She was my language teacher.细节理解题;根据Mrs White was my language teacher得知她是作者的语文老师,故答案是She was my language teacher.
77.答案:She was very pleased.细节理解题;根据I was getting ready to eat my cold fish sandwich and she suddenly asked me if she could buy my lunch from me.She explained that I could use the money to buy a hot lunch from the cafeteria.I was very pleased得知当老师要去买她的冷午餐的时候作者十分开心,故答案是She was very pleased.
78.答案:She bought a hot lunch.细节理解题;根据every Friday Mrs White bought my fish sandwich and with the money I could buy a hot lunch like other students.得知用老师给的钱他是去买了一份热的午饭,故答案是She bought a hot lunch.
79.答案:No,she wasn't.细节理解题;根据I knew from a classmate that Mrs White was not a Catholic and her family was not rich得知她不是一位天主教徒,故用否定回答,故答案是No,she wasn't.
80.答案:She was a kind person.推理判断题;根据I will never forget her for her kind heart以及全文的含义,说的是怀特太太是一个有善心的人,故答案是She was a kind person.
点评 任务型阅读理解是根据任务型教学设计而成的,它是介于任务理解与书面表达之间的一种题型.它要求学生在阅读文章后能对文章中某些细节做到准确把握或对整篇文章进行提炼概括,是一种读写结合的题型.这种题型既考查学生的阅读理解能力,也考查学生的分析问题、解决问题的能力,还考查学生运用英语语言将有关内容以文字形式正确地表达出来的能力.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | has been in | B. | has gone to | C. | has been to | D. | has arrived in |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Join Us for a Day at Sun Valley Amusement Park Children aged 10 to 14 are invited to take part i No amusement park would be complete without a gift shop.Sun Valley has two. You won't want to miss out on this day of fun.Join us at Sun Valley Amusement Park on July 14 Register(登记)early. l The cost of the trip is $25.This includes tickets and all rides. l We suggest that all children bring lunch. l Buses leave at 9:00 AM and return at 5:00 PM. l Rain Date:Wednesday,July 16. Register at the Children's RecreationCenter at the Town Hall by July 3. A one-day registration will also be held on July 1 at the Brown School. For more information,call Jane Parks at 555-7267 |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | but | B. | and | C. | or | D. | so |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com