精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
My name is Dan and I have two brothers, Bob and Ray. We like hamburgers for lunch. Bob and I like French fries, but Ray doesn't. I don't like eggs for breakfast, but Bob and Ray do. I like fruit for breakfast. We really like chicken and salad for dinner.
(1)_______ doesn't like French fries.
A.Dan
B.Bob
C.Ray
(2)_______ like hamburgers.
A.Dan and Bob
B.Bob and Ray
C.Dan, Bob and Ray
(3)_______ doesn't/don't like eggs for breakfast.
A.Bob and Ray
B.Dan
C.Bob
(4)_______ like(s) fruit for breakfast.
A.Bob and Ray
B.Dan
C.、Bob
(5)_______ like chicken.
A.Dan and Bob
B.Bob and Ray
C.Dan, Bob and Ray

【答案】
(1)C
(2)C
(3)B
(4)B
(5)C
【解析】本文叙述了Dan、Bob 和Ray都喜欢汉堡包、色拉和鸡肉。Ray不喜欢吃炸薯条,Dan喜欢早饭吃水果。
(1)C细节理解题。根据Bob and I like French fries, but Ray doesn't.可知,Ray不喜欢吃炸薯条,故选C。
(2)C细节理解题。根据My name is Dan and I have two brothers, Bob and Ray. We like hamburgers for lunch.可知,Dan、Bob 和Ray都喜欢汉堡包。故选C。
(3)B细节理解题。根据I don't like eggs for breakfast,可知,Dan不喜欢早饭吃鸡蛋。故选B。
(4)B细节理解题。根据I like fruit for breakfast.可知,Dan喜欢早饭吃水果。故选B。
(5)C细节理解题。根据We really like chicken and salad for dinner.可知,Dan、Bob 和Ray都喜欢鸡肉,故选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。A

Ping-pong Club
Do you like to play ping-pong? Do you want to play ping-pong well? Mr. Cai can teach you. You can come here every Saturday afternoon.
Tel: 368-5788
Add: Room 212 in School's PE Building.

Musicians Wanted
Are you a music lover? Can you sing or dance? Can you play the guitar? Can you play the violin? Welcome to our Star Rock Band. Please call Tina at 898-3343 from Monday to Friday (8:30-11:00 am). We will meet every Sunday morning.


(1)We can learn to play ping-pong .
A.at Mr Cai's house
B.on Friday afternoon
C.in School's P.E. Building
D.from Monday to Friday
(2)The Star Rock Band will meet every .
A.Friday afternoon
B.Monday morning
C.Saturday afternoon
D.Sunday morning
(3)Cathy can sing well and she wants to meet some music lovers. She can ______.
A.call 368-5788
B.call 898-3343
C.meet Mr. Cai on Sunday
D.meet Tina on Saturday

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式(不多于3个单词)。 Many people like (go) out and shopping with friends. They (not) like shopping the Internet because they can't (see) the product or try the clothes on. Also paying the Internet isn't always safe.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】词形转换

用括号内所给单词的适当形式填空,每空格限填一词。

【1】I often help mum wash some ______________ (dish) when I am free at weekends.

【2】I’m afraid it’s hard for you to take the _____________(medical) on time, Jim.

【3】The father and the son are now having a very warm and _____________(friend) talk.

【4】—I need a costume for tomorrow’s____________ (perform), but it’s too expensive.

—Why not rent one?

【5】It’s____________ (polite) to ask a lady about her age in western countries.

【6】If you read it twice or more, you’ll____________ (easy) get what you want from the passage.

【7】We Chinese are ___________(pride) of the great changes in our country.

【8】The boys will hurt ______________(they) if they play with fire.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】单词拼写

【1】I _______(错过) the early bus yesterday, so I was late for class.

【2】He learns English by __________(他自己)

【3】Its ________(傻) of you to go out in the hot sun without a hat.

【4】We are not _________(允许) to go out during a test.

【5】Our math teacher is ________(严厉) with us.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据对话内容,写出适当的句子将对话补充完整。
(A: clerk B: Mary's mother)
A: Welcome to our shop!
B: Yes, please. I want to buy sports shoes for my daughter.
A:
B. Red.
A: What about this pair?
B: It's a little big.
A: What about these ones?
B: They are OK.
A: 130yuan.
B:
A:
B: Thank you.
A: You are welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】补全对话

A: Good morning, sir. _______【1】________?

B: Id like to buy a white shirt. Do you have any white shirts?

A: Yes. _______【2】___________?

B: I want Size M.

A: Here you are.

B: Can I try it on?

A: Sure. Is it all right?

B: Yes. I like it very much. _______【3】_______?

A: 296 yuan.

B: Thats a bit expensive. Do you have any other kind? I want a cheaper one.

A: What about this one? It is only 108 yuan.

B: OK. _______【4】_______. Here is the money.

A. Here you are. Goodbye, sir.

B. 【5】 .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】完成句子,每空一词。
(1)他曾经读过数以百计的书籍。
He has ever read books.
(2)你不用担心我。我水性很好。
You don't have to me. I'm a good swimmer.
(3)我决不会与不诚实的人交朋友。
I will not with a dishonest person.
(4)在高峰期,街道上有许多行人和车辆。所以交通阻塞时有发生。
In the rush hour, there are many people and cars on the street. So often happen.
(5)试一下这顶帽子怎样?
How about this hat ?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。

Joan's Favourite Activities

Day

Activity

Place

Time

Monday

Play tennis with her friends

In the Tennis Club

4:30 p.m. --- 5:15 p. m.

Wednesday

Play basketball with her classmates

In the playground

4:00 p.m. --- 5:30 p. m.

Friday

Go swimming

In the Swimming Club

6:00 p.m. --- 7:00 p. m.

Saturday

Have a picnic with her parents

In the park

10:00 a.m.--- 12:00 a. m.

Sunday

Read books with her sister

At home

2:00 p.m. --- 5:00 p. m.


(1)Where does Joan often play tennis ?
A.In the playground
B.In the club.
C.In the park.
D.At home.
(2)Who often goes out for a picnic with Joan?
A.Her parents.
B.Her classmates.
C.Her friends.
D.Her sister.
(3)What does Joan often do on Friday evening?
A.Play basketball.
B.Read books.
C.Go swimming.
D.Have a picnic.
(4)When does Joan's sister usually read books?
A.From 11:00 a.m. to 12:00 a. m.
B.From 2:00 p.m. to 5:00 p. m.
C.From 4:30 p.m. to 5:15 p. m.
D.From 6:00 p.m. to 7:00 p. m.
(5)What can we learn from the passage?
A.Joan often plays basketball for two hours.
B.Joan likes to stay at home on Saturday.
C.Joan likes to read books on Wednesday.
D.Joan likes sports very much.

查看答案和解析>>

同步练习册答案