分析 我的朋友保罗收到了来自他哥哥的一份圣诞礼物---一辆昂贵的车.在圣诞前夕当保罗从办公室出来,一个可爱的男孩正在绕着这辆闪亮的车"这是你的车?"他问.
保罗回答:"是的,我的哥哥给我的圣诞礼物"男孩很惊讶"你的意思是你的哥哥给你的,你没花任何东西?我希望…"他犹豫着.当然保罗知道男孩先要什么,但是男孩说的话让他十分惊奇:"我能成为那样的哥哥."保罗惊奇的看着男孩说:"你想要搭我的顺风车?"男孩回答:"是的,我乐意去."
一段短的路程后,男孩眼睛发光的说:"你介意在我家前面停车吗?"
保罗微笑.他以为他知道男孩要什么.他想要向他的邻居炫耀他能坐一辆大车回家.但是保罗又错了,男孩说:"你能否停在两个楼梯之间?"
他上楼,一会儿保罗听到他回来,但是不是很快,他背着他残疾的弟弟.他坐在楼梯上指着车.
"看那,巴蒂,就像我刚刚在楼上和你说的.他的哥哥给了他一辆车做圣诞礼物,没花他一分钱,有一天我也会给你一辆这样的,然后你在圣诞节的橱窗可以自己看到所有的我一直想告诉你的好东西.
保罗走出来叫巴蒂把他抱起来放在前座,眼睛闪光的哥哥爬上后座,他们三个开始了一次难忘的旅行.
解答 61.答案:C.细节理解题:根据第2段中的 Paul answered,"Yes,my brother gave it to me for Christmas."The boy was surprised.可知是因为保罗和他说了车子的事情,他感到惊奇,故答案为C.
62.答案:D.推理判断题:男孩 要 Paul 把车停在他家门前后,立即扶着他残疾的弟弟出来,让他看看Paul的车,然后告诉弟弟他想为他做的事,所以他只是想告诉他弟弟他的愿望,故选D.
63.答案:C.细节理解题:根据"I wish",the boy want on,"that I could be a brother like that可知男孩希望能成为像保罗哥哥那样的哥哥,故选C.
64.答案:C.细节理解题:He was carrying his little crippled(残疾的)brother可知是小男孩的弟弟,故选C.
65.答案:B.标题判断题;通读全文,从小男孩叫作者开着豪车专门给他弟弟看,表明自己的决心,我们不得不为 小男孩 的行为所感动,他是一个好哥哥.文章就是讲述了他这样的一位关心残疾弟弟的好哥哥,故选B.
点评 把每个问题的发问中心反馈到原文中去.当读到有关解答发问中心的信息时,可在有关信息下面画一直线以示突出.如果问题的顺序没有按顺序给出,可以在原文信息下画线的同时,把问题的题号也标出来,便于最后检查,并节约时间.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Need good and long lasting friends I am very interested in meeting good friends from France,the UK and other European countries. I am a loving,caring,understanding and out going guy and I hope to get to know people,cultures and languages in other countries.I check mails often and I am good at English and French.So I will welcome all emails. nibangwa@yahoo.com Thanks for stopping by. Tracy | Looking for a Japanese penfriend for my language classes I am a Japanese teacher in Australia,looking for a penfriend for my classes in Japan.I have 2 classes of 26 students,so 52 in total,who I would like to find a penfriend for. Please contact me if you can help. Love123@sina.com Thanks. Simon |
| Looking for a kind friend from the USA Hi all, My name is Li Fang.I am a lady aged 22,loving,caring,sporty and musical. I am planning to go for my studies in the United States so I need someone who can show me the way and how to do things and be a friend when I am there. I am Chinese and hope to hear from you. Thank you so much. jelbit@yahoo.com | Searching for secondary school penfriends Hello,we are from Spain,near Barcelona city. Our students are 12~16 years old and they would like to build friendships with a school with similar age characteristics. They need to practice English.They speak Spanish and Catalan as mother languages. We are expecting to hear from you. Branka Foreign Languages Department Tel:13912371550 |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | to go shopping | B. | go shoping | C. | to go shoping | D. | go shopping |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | depend on | B. | communicate with | ||
| C. | believe in |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | 不填 | B. | what | C. | who | D. | which |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | are talking | B. | have talked | C. | were talking |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达
| A.This is Mary speaking. B.You did a good job. C.It's a pleasure. D.It was invented in 1893. E.Sorry,I won't do it again. F.Good luck |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | gone | B. | going | C. | went | D. | to go |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com