精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.My friend named Paul received an expensive car from his brother as a Christmas present.On Christmas Eve when Paul came out of his office,a lovely boy was walking around the shining car."Is this your car,sir?"He asked.
Paul answered."Yes,my brother gave in to me for Christmas."The boy was surprised"You mean your brother gave it to you and it did cost you nothing?Sir,I wish…"He hesitated(犹豫).Of course Paul knew what the boy wanted,but what the boy said surprised him greatly."I wish",the boy want on,"that I could be a brother like that."Paul looked at the boy in surprise,and then he said"Would you like to take a ride in my car?""Oh,yes.I'd love to."The boy answered.
After a short ride,the boy turned and with his eyes shining,said"Sir,would you mind stopping in front of my house?"
Paul smiled a little.He thought he knew what the boy wanted.He wanted to show his neighbors that he could ride home in a big car.But Paul was wrong again,"Will you stop where those two stairs are?"the boy asked.
He went up to the stairs.Then in a short while Paul heard him coming back,but he was not comming fast.He was carrying his little crippled(残疾的)brother.He sat on the stair and pointed to the car.
"There he is,Buddy,just like I told you upstairs.His brother gave it to him for Christmas and it didn't cost him a dollar.And some day I'm going to give you one just like it…then you can see for yourself all the nice things in the Chritmas windows that I've been trying to tell you about."
Paul got out and lifted Buddy to the front seat of his car.The shining-eyed elder brother climbed in behind him and the three began an unforgettable holiday ride.

根据短文内容,选择最佳答案,并在答题卡上将选定的答案标号涂黑.
61.Why was the boy surprised?C
A.Because he saw Paul coming out of his office.
B.Because Paul gave a car to his brother.
C.Because Paul told him about the car.
D.Because he received a Christmas present.
62.Why did the boy ask Paul to stop his car in front of his house?D
A.Because he wanted to show he had a rich friend.
B.Because he wanted to show his neighbours the big car.
C.Because he wanted to let his brother ride in the car.
D.Because he wanted to tell his brother about his wish.
63.What did the lovely boy wish?C
A.He wished he could take a ride in Paul's car.
B.He wished Paul could give his car to Buddy.
C.He wished he could be a brother like Paul's.
D.He wished he could see all the nice things in the Christmas windows.
64.Who was crippled in the passage?C
A.Paul
B.The lovely boy
C.The boy's brother
D.Paul's brother
65.What's the best title of this passage?B
A.A Christmas present 
B.A good brother
C.A shining car 
D.An unforgettable holiday ride.

分析 我的朋友保罗收到了来自他哥哥的一份圣诞礼物---一辆昂贵的车.在圣诞前夕当保罗从办公室出来,一个可爱的男孩正在绕着这辆闪亮的车"这是你的车?"他问.
保罗回答:"是的,我的哥哥给我的圣诞礼物"男孩很惊讶"你的意思是你的哥哥给你的,你没花任何东西?我希望…"他犹豫着.当然保罗知道男孩先要什么,但是男孩说的话让他十分惊奇:"我能成为那样的哥哥."保罗惊奇的看着男孩说:"你想要搭我的顺风车?"男孩回答:"是的,我乐意去."
一段短的路程后,男孩眼睛发光的说:"你介意在我家前面停车吗?"
保罗微笑.他以为他知道男孩要什么.他想要向他的邻居炫耀他能坐一辆大车回家.但是保罗又错了,男孩说:"你能否停在两个楼梯之间?"
他上楼,一会儿保罗听到他回来,但是不是很快,他背着他残疾的弟弟.他坐在楼梯上指着车.
"看那,巴蒂,就像我刚刚在楼上和你说的.他的哥哥给了他一辆车做圣诞礼物,没花他一分钱,有一天我也会给你一辆这样的,然后你在圣诞节的橱窗可以自己看到所有的我一直想告诉你的好东西.
保罗走出来叫巴蒂把他抱起来放在前座,眼睛闪光的哥哥爬上后座,他们三个开始了一次难忘的旅行.

解答 61.答案:C.细节理解题:根据第2段中的 Paul answered,"Yes,my brother gave it to me for Christmas."The boy was surprised.可知是因为保罗和他说了车子的事情,他感到惊奇,故答案为C.
62.答案:D.推理判断题:男孩 要 Paul 把车停在他家门前后,立即扶着他残疾的弟弟出来,让他看看Paul的车,然后告诉弟弟他想为他做的事,所以他只是想告诉他弟弟他的愿望,故选D.
63.答案:C.细节理解题:根据"I wish",the boy want on,"that I could be a brother like that可知男孩希望能成为像保罗哥哥那样的哥哥,故选C.
64.答案:C.细节理解题:He was carrying his little crippled(残疾的)brother可知是小男孩的弟弟,故选C.
65.答案:B.标题判断题;通读全文,从小男孩叫作者开着豪车专门给他弟弟看,表明自己的决心,我们不得不为 小男孩 的行为所感动,他是一个好哥哥.文章就是讲述了他这样的一位关心残疾弟弟的好哥哥,故选B.

点评 把每个问题的发问中心反馈到原文中去.当读到有关解答发问中心的信息时,可在有关信息下面画一直线以示突出.如果问题的顺序没有按顺序给出,可以在原文信息下画线的同时,把问题的题号也标出来,便于最后检查,并节约时间.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
Need good and long lasting friends
I am very interested in meeting good friends from France,the UK and other European countries.
I am a loving,caring,understanding and out going guy and I hope to get to know people,cultures and languages in other countries.I check mails often and I am good at English and French.So I will welcome all emails.
nibangwa@yahoo.com
Thanks for stopping by.
Tracy
Looking for a Japanese penfriend
for my language classes
I am a Japanese teacher in Australia,looking for a penfriend for my classes in Japan.I have 2 classes of 26 students,so 52 in total,who I would like to find a penfriend for.
Please contact me if you can help.
Love123@sina.com
Thanks.
Simon
Looking for a kind friend from the USA
Hi all,
My name is Li Fang.I am a lady aged 22,loving,caring,sporty and musical.
I am planning to go for my studies in the United States so I need someone who can show me the way and how to do things and be a friend when I am there.
I am Chinese and hope to hear from you.
Thank you so much.
jelbit@yahoo.com
Searching for secondary school penfriends
Hello,we are from Spain,near Barcelona city.
Our students are 12~16 years old and they would like to build friendships with a school with similar age characteristics.
They need to practice English.They speak Spanish and Catalan as mother languages.
We are expecting to hear from you.
Branka
Foreign Languages Department
Tel:13912371550
36.According to the information above,we knowA can speak French.
A.Tracy      
B.Li Fang      
C.Branka        
D.Simon
37.B are looking for penfriends for their students.
A.Tracy and Simon          
B.Simon and Branka
C.Tracy and Branka      
D.Li Fang and Simon
38.If you are an American and you need a Chinese penfriend,you can contactC.
A.nibangwa@yahoo.com   
B.Love123@sina.com
C.jelbit@yahoo.com     
D.13912371550
39.We know from the passage thatD.
A.Tracy is planning to go for studies in the USA
B.Li Fang is going to Australia to be a teacher
C.Branka wants to find some adult penfriends
D.Simon has two classes with 52 students in total
40.You may see the information aboveB.
A.in a film      
B.on a website
C.in a play     
D.on a map.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Are you going swimming this afternoon?
-I'd rather    with you.(  )
A.to go shoppingB.go shopingC.to go shopingD.go shopping

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Today,WeChat(微信) becomes very popular,and more and more people like to use it to     each other (  )
A.depend onB.communicate with
C.believe in   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Being blind is something _______most people can't imagine.(  )
A.不填B.whatC.whoD.which

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Could you tell me where you found Miss Gao just now?
-Gertainly.In the principal's office.They    happily at that time.(  )
A.are talkingB.have talkedC.were talking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

5.从方框中选出合适答语
31.Thanks a lot.C
32.When was the zipper invented?D
33.Don't take photos in the museum.E
34.Who's that speaking?A
35.I won the first prize in the competition.B
A.This is Mary speaking.
B.You did a good job.
C.It's a pleasure.
D.It was invented in 1893.
E.Sorry,I won't do it again.
F.Good luck

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.He is not old enough ________ to school.(  )
A.goneB.goingC.wentD.to go

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.They went to Shenzhen for their winter holiday.Shenzhen is in the southernpart of China.

查看答案和解析>>

同步练习册答案