16.One day,while my friend Jenny and I were traveling through Germany,we were very hungry.But we didn't have a lot of money.We decided to stop at a village market to get something to eat.I chose some cheap cookies and went to the front counter to pay.Near the counter,I saw some packaged (包装好的) cookies in a large box.They looked good and were a lot cheaper than the cookies I had in my hand,so I took them instead.
We left the store and looked for a place where we could eat.We found a quiet place under a tree and we ate our sandwiches first,and then the cookies.We thought they were great.
"Let's get some cookies again,"I said."They're cheap and they really taste good."
Jenny could read some German,but I couldn't.I gave her the package,so she could look for the brand (商标) name.She looked at it and then started to laugh.
"Why are you laughing?"I asked.
"Because they're dogs'biscuits!"she said.
根据短文内容,选择最佳答案.
68.Where did the story take placeB
A.In a small town in Germany
B.In a village in Germany
C.In a big city in Germany
D.In a small village in Paris
69.Why did the writer buy the packaged cookies?B
A.Because the cookies were delicious
B.Because the cookies were very cheap
C.Because her friend liked eating cookies
D.Because she had no other choices
70.Why did Jenny laugh?D
A.Because the brand of cookies was interesting..
B.Because the writer didn't know German.
C.Because she could eat the cookies again.
D.Because the cookies were for dogs.
71.We can know the ending of the story isD
A.Terrible
B.Sad
C.Exciting
D.funny.
分析 短文讲了作者和朋友詹妮去德国旅行,在市场上买了个便宜的饼干,最后发现饼干是给狗的这样的滑稽故事.
解答 答案:68.B 细节理解题.根据第一段第一行句子One day,while my friend Jenny and I were traveling through Germany.We decided to stop at a village market to get something to eat.一天,我的朋友珍妮和我在德国旅行.我们决定在一个乡村市场停下来吃点东西.可知发生在在德国的一个村庄.故选B.
69.B 细节理解题.根据第一段第三行句子They looked good and were a lot cheaper than the cookies I had in my hand,它们看起来很好,比在我手中的饼干便宜很多,可知因为饼干很便宜.故选B.
70.D 细节理解题.根据最后两行句子"Why are you laughing?"I asked."Because they're dogs'biscuits!"she said.你为什么笑?"我问.因为它们是给狗的饼干,她说.可知因为饼干是给狗的.故选D.
71.D 细节理解题.根据整篇文章内容及其句子第一段第三行句子They looked good and were a lot cheaper than the cookies I had in my hand,它们看起来很好,比在我手中的饼干便宜很多,和最后两行句子"Why are you laughing?"I asked."Because they're dogs'biscuits!"she said.你为什么笑?"我问.因为它们是给狗的饼干,她说.可知故事的结局是可笑的,滑稽的.故选D.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,仔细推敲,运用学过的一些句型和语法进行翻译.最终确定最佳答案.