9.There are lots of dangerous and terrible insects in Northeastern India,but the tree-bees are the most terrible.They are killers.Unlike most bees which will sting (叮咬)you only if they are disturbed (打扰),tree-bees will attack you in thousands for no reason.And they will chase(追赶) you for your life.
Walking along a dusty road while I was on holiday there last year.I found myself,without the least warning,the centre of such an attack.The air above me suddenly became thick with bees.Though it was hot.I went cold all over.Until then I had never heard of Indian tree-bees,but I had recently seen a film called "The Angry Swarm". which was about killer-bees.
I began running to the village about half a mile away,but I was soon covered from head to foot with bees.I drove them away with my hands,only to make room for others.Each time I opened my mouth tor breath,more bees entered my mouth,until it was stung to twice its usual size and I could hardly breathe.
When I reached the village.I found some workers building a house.I ran towards them for help.But as soon as the workers saw the bees with me.they ran for safety at top speed.
Soon my eyes had completely closed.I fell into a pile of brick dust.I pushed myself wildly down into it until my head and shoulders were covered.And then I found myself in a worse situation-the dust nearly stopped me from breathing.When I tried hard to get out of the dust,the angry bees made a new attack on me.I was tired out and ran weakly about in circles.Soon I lost my consciousness (意识).
Later I learned that two quick-minded villagers ran to a pile of dry grass and quickly surrounded (包围)me with a thick wall of fire and smoke until the bees were driven away.They stayed with me,taking stings out of my body for the next three hours until a doctor came and gave me further treatment.
31.What can we infer(推断)from the second paragraph(段落).C.
A.The temperature went down at that time.
B.The air suddenly became thick because of the dust.
C.The writer knew Indian tree-bees were the most dangerous
D.The writer felt scared when he was surrounded by tree-bees.
32.In which order did the following things happen to the writer.B.
a.He tried to drive away the bees but failed.
b.He was surrounded with a thick wall of fire and smoke.
c.He was tired out and lost consciousness later.
d.He watched a film named''The Angry Swarm''.
e.He was attacked by tree-bees while taking a walk.
A.e-a-c-b-d
B.d-e-a-c-b
C.e-b-a-d-c
D.d-e-a-b-c
33.which of the following is NOT true according to the passage?D.
A.Tree-bees often attack people in large numbers.
B.Tree-bees can be driven away by fire and smoke.
C.Tree-bees do not give up easily when they attack people.
D.Tree-bees will not attack people unless they are disturbed.
分析 这是一篇记述文,讲述的是一个孩子遭遇可怕的印度树蜂,详细记叙了作者对抗树蜂的过程,最后在好心村民的帮助下终于成功脱险的故事.
解答 31.答案C.逻辑推理题.从第二段的最后两句话Until then I had never heard of Indian tree-bees,but I had recently seen a film called "The Angry Swarm". which was about killer-bees.可以看出,这个孩子在此前并不知道什么是印度树蜂,但是他看过关于疯狂的马蜂的电影,这是一种杀人蜂.所以选择C
32.答案B. 逻辑推理题.根据故事发展的时间顺序应该是先看了关于杀人蜂的电影在第一位,然后在生活中遭遇了这真实的一幕.所以排除A和C选项.根据文章发展作者昏过去了,最后是村民用火和烟把蜂赶跑了.所以选B
33.答案D.细节理解题.这道题需要注意是选不正确的,所以属于细节题,根据文章第一段Unlike most bees which will sting (叮咬)you only if they are disturbed (打扰),tree-bees will attack you in thousands for no reason可知杀人蜂不管有没有被打扰都会无原因地袭击人们,所以选择D.
点评 首先浏览全文,概括主旨大意,理清写作结构,浏览题目,抓住关键词,快速得出答案.