精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Paper is one of the most important products ever invented by man.The invention of paper meant that more people could be educated (教育) because more books could be printed.Paper provided an important way to communicate with knowledge.
    Paper was first made in China about 2.000years ago.In Egypt and west,paper was not very commmonly used before the year 1400.Paper was not made in southern Europe until about the year 1100.After that,the forestry countries such sa Canada,Sweden,Norway,Finland and the United States became the most important in paper-making.Today Finland makes the best paper in the world.And it has the biggest paper industry(工业)in the world.
    When we think of the paper,we think of newspaper,books,letters,envelops and writing paper.So paper plays an important role in our lives.
    Paper is very good for keeping you warm.Houses are often insulated(隔热) with paper.You perhaps see homeless men sleep on a large number of newspaper.They are insulating themselves from the cold.In Finland,In winter it is sometimes 40degress below zero.the farmers wear paper boots(靴子) in the snow.Nothing could be warmer.
56.What did the invention of paper mean?It meantA
A.more people could be educatedB.more books could be printed
C.paper is one of the most important producesD.paper was invented by man
57.When was paper made in southern Europe?C
A.Before 1100     B.After 1400    C.About 1100     D.Before 1400
58.Which country makes the best paper?D
A.Norway    B.Canada    C.The United States    D.Finland
59.What's the main idea of the passage?D
A.The invention of paper.
B.The best paper.
C.The paper-making.
D.The uses of paper.

分析 文章大意:这篇文章讲述了随着纸的发明,在人们的生活中有着非常的作用,可以用来印刷报纸,书,信纸,信封,书写纸,还可以取暖.

解答 56-69:ACDD
56题答案:A 细节理解题.文章第一段第二句The invention of paper meant that more people could be educated (教育) because more books could be printed可知,纸的发明,意味着越来越多的人能够收到教育,答案A.
57题答案:C 细节理解题.从Paper was not made in southern Europe until about the year 1100,可知道直到1100年,西方国家才制作纸.答案C.
58题答案:D 细节理解题.从Today Finland makes the best paper in the world可知芬兰的生产的纸是世界上最好的,答案D.
59题答案:D 主旨大意题.根据第一段Paper is one of the most important products ever invented by man.The invention of paper meant that more people could be educated (教育) because more books could be printed.Paper provided an important way to communicate with knowledge.及纵观全文本文主要谈论的是纸的用途D.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.with,laptop,something wrong,she,there was
There was something wrong with her laptop.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.众所周知,谭盾的音乐开启了一个新的世界.
It iswell-known thatTan Dun's musichas opened up a whole new world..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.The students are discussing ______.(  )
A.why they are often under stress
B.when did Tom saw a doctor
C.who would teach them English
D.whether is stress a big problem

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Could you give ________ some bread,Mum?I am hungry.(  )
A.myB.mineC.ID.me

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

3.Write at least 50words about the topic"I want to be …".(写一篇不少于50个词的短文,标点符号不占格) 10%
Suggested outlines;
1.What do you want to be in the future?
2.Why do you want to be a/an…?
3.What will you do for it now?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

10.根据表格中所提供的信息,写一篇40词左右的短文,介绍林涛的基本情况.
姓名:林涛        性别:男       年龄:13        职业:学生
爱好:喜欢游泳和打乒乓球
家庭成员:祖父母,父母,哥哥和林涛
父亲职业:语文老师
母亲职业:医生
LinTao is a boy,he is 13 years old.He is a student.He likes swimming and playing Pingpong.There are six people in his family,they are his grandparents,his parents,his brother and he,his father is a Chinese teacher,his mother is a doctor..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.请分别介绍你和你的一位好朋友的个人情况,包括:出生日期、最喜欢的科目、做会的技能、作息时间安排和上学的方式等.(文中不要出现真实姓名,字数在60-80字之间)
                                          .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.---Could you tell me ____________?
---He is outing and funny.(  )
A.what your brother looks likeB.what your brother is like
C.what your brother likesD.what your brother would like

查看答案和解析>>

同步练习册答案