精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Look at the center circles of Diagram (图)A and Diagram B
Which of the centre circles looks larger?
Take a first look and you probably think that the centre circle in Diagram A is smaller than that in Diagram B.In fact,theyare exactly the same size
Then look at the picture on the right(C).What do you see?A vase花瓶?Or two faces?Does the picture change quickly from one to the other again and again?Maybe or maybe not,but you can never see them at the same time
"What's happening?Is something wrong with my eyes?"You may wonder at what you see.Don't worry.Here is how it goes:
When we look at things,our eyes send messages to our brains(大脑)and then our brains interpret(解读)the information.However,sometimes our brains interpret the received information in a wrong way.It seems that our eyes are playing a joke on us.This often happens and we call it"Visual illusion(视觉错误).
Movie makers often make use of illusions.They make the objects around actors much smaller or bigger than usual.This makes us believe that the actors are much larger or smaller than they usually are.The movies Jurassic Park and Honey I shrunk the kids just make use of illusions.

61.The centre circle in Diagram A looks smaller than that in Diagram B.That's becauseC.
A.something is wrong with our eyes
B.the two circles are not the same size
C.our brains interpret the information in a wrong way
D.the two pictures change quickly from one to the other
62.What's the right order according to the passage?A
a.We look at things with our eyes.
b.Our brains interpret the messages.
c.Our brains tell us what we have seen.
d.Our eyes send messages to our brains.
A.adbc
B.cabd
C.acdb
D.bcad
63.Movie makers make use of visual illusions toD.
A.help the actors look better       
B.make the actors much braver
C.help the actors become stronger   
D.make the actors seem different in size
64.In the picture on the right,it seems that Line AB is shorter than Line CD,but in fact Line AB is as long as Line CD.Which paragraph段 can explain what has happened to our eyes?
A.The second one.
B.The third one.
C.The fifth one.
D.The sixth one.
65.The text is probably taken fromB.
A.an advertisement     
B.a science book
C.a movie magazine    
D.a story book.

分析 看图A和图B中心的圆圈,哪一个圈更大一些?
第一眼看的时候,你可能认为在图A 中的中心圆圈比图B中的要更小一些.事实上,它们是完全一样大的.之后看右边图片C.你看到了什么?一个花瓶?或是两张脸?这张图片是不是从一个到另一个一遍又一遍的快速转换?或许是,或许不是,但是你无法同时看到它们.
"发生了什么?我的眼睛出了问题吗?"你可能怀疑你看到的东西.别担心.这就是原因:
当我们看东西的时候,我们的眼睛发送信息给我们的大脑,之后我们的大脑解读这个信息.然而,有时候我们的大脑以错误的方式解读信息.似乎我们的眼睛在和我们开玩笑.这种情况经常会发生,我们把它称之为"视觉错误".
电影制作者充分的利用了这种视觉错误.他们让演员周围的物体比平时更小或是更大.这使得我们相信演员比他们实际的要大或是小.在电影《侏罗纪世界》和《亲爱的,我把孩子变小了》中就利用了这种视觉效果.

解答 61:C 细节理解题.根据文章When we look at things,our eyes send messages to our brains and then our brains interpret (解读) the information.However,sometimes our brains interpret the received information in a wrong way.可知,图一中间的圆形看起来比图二中间的圆形要小,是因为我们的大脑错误的解读了这个信息.故选C
62:A 细节理解题.根据文章When we look at things,our eyes send messages to our brains(大脑)and then our brains interpret(解读)the information.However,sometimes our brains interpret the received information in a wrong way.(但我们看东西的时候,我们的眼睛发送信息给我们的大脑,之后我们的大脑解读这个信息.然而,有时候我们的大脑以错误的方式解读信息.)可知,我们的眼睛先看东西,然后眼睛看到的信息发送给大脑,大脑解读了这些信息之后,告诉我们看到了什么.故选A
63:D 细节理解题.根据文章Movie makers often make use of illusions.They make the objects around actors much smaller or bigger than usual.可知,电影制作商利用错觉效果使演员看起来与平时的身材不同.故选D
64:C 细节理解题.文章第五段"When we look at things,our eyes send messages to our brains(大脑)and then our brains interpret(解读)the information.However,sometimes our brains interpret the received information in a wrong way.It seems that our eyes are playing a joke on us.This often happens and we call it"Visual illusion(视觉错误)."(当我们看东西的时候,我们的眼睛发送信息给我们的大脑,之后我们的大脑解读这个信息.然而,有时候我们的大脑以错误的方式解读信息.似乎我们的眼睛在和我们开玩笑.这种情况经常会发生,我们把它称之为"视觉错误".)这一段给我们解释了为什么同样尺寸的东西看起来不一样的原因.故选C.
65:B主旨大意题.这篇文章主要讲述的是为什么同样大小的东西会看起来不一样.所以,很可能是来自一本科学书.故选B

点评 这是一篇逸闻趣事类的阅读理解题.文章不长很好理解,对于此类题目.学生在答题中首先要将文章读懂,在问题中理解作者所提出的问题和文章的那部分对应起来,然后在综合作答,总体来说,只要文章理解了,难度都不大.题型有细节理解题及主旨大意题.考生在做题的过程中针对不同的题型采用不同的方法.比如对于61、62、63、64小题考生需要从文章中找出对应的句子,根据细节进行判断.对于65小题主旨题需要对总起段落进行理解,结合选项利用排除法作答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Think stars don't move?Think again!When you look into the sky at night,the stars may appear to stay in the same place.But stars are always on the move-they're just so far away that the motion is hard to see.
But some stars move in ways that appear too strange to be real.In 2005,astronomer Warren Brown found one of these space oddities(奇特,怪事).It was-located on the outer edge of the Milky Way,the galaxy we live in.The star was speeding away like nothing he'd ever seen.
"It seemed absurd (荒谬的,荒诞的).No star in the galaxy has a speed like that,"Brown remembers."I thought,oh my goodness,I have something kind of special here."
No one had ever seen a star like this one.What does a scientist do when the results don't make sense?
Brown didn't give up.Instead,he kept looking.And he kept finding more of these strange and speedy stars,called hypervelovity stars.Hyper means"above"and velocity has to do with speed.He and his team just found six more of these"above speed"stars,bringing the total to 16.And,he says,he's found even more,and is just waiting for the scientific community to confirm them.

51.If you look at the stars in the sky,they often appearB.
A.movable all the time                
B.still in one place
C.moveable sometimes                
D.still only for a while
52.In 2005,astronomer Warren Brown foundA.
A.a star was speeding away very fast     
B.a star was moving away very slowly
C.some stars were not real             
D.some stars were not in the Milky Way
53.Which of the following is TRUE?C
A.Stars never move at all              
B.No star in the galaxy has a fast speed.
C.It's hard to see the stars moving.
D.Brown has never seen something special.
54.The underlined word"hypervelocity"in the last paragraph probably mean."B"
A.均速的         
B.超速的       
C.超重的        
D.超常的
55.The writer writes this passage to tell usC.
A.something about an astronomer       
B.where the Milky Way is
C.something about the speedy stars      
D.how scientists do their research.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Michael's French is perfect.Who taught ________?
-His mother.(  )
A.heB.himC.his

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.The car was out of ______________and hit a tree by the road.(  )
A.dangerB.breathC.controlD.practice

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.王瑶打算去参观伦敦国家大剧院并观看演出.以下是她问的五个关于有关剧院的问题(56-60),请从剧院信息栏A-F六条信息中找出相应的内容回答她的问题(其中一项为多余项).
56.Where is the National Theatre?F
57. When is the theatre open?B
58. What can I do at the theatre?E
59. How can I book tickets?C
60. How do I collect my tickets?A

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-______ did you visit the Great Wall?
-Last Sunday.(  )
A.WhereB.WhatC.WhenD.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Mike,I can't find my pen.Will you please lend me __________?(  )
A.youB.yoursC.yourD.yourself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Could you please speak a little ________?I can't hear you clearly.(  )
A.strongerB.heavierC.louder

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Must we finish our homework today?
-Yes,it is not a good habit to __________ till tomorrow what we can do today.(  )
A.put offB.take offC.set offD.turn off

查看答案和解析>>

同步练习册答案