精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Mr.Smith had a hotel near the biggest train station in London.A lot of foreigners stayed there for the night.Mr.Smith only knew English,so he found it not easy for him to understand the people from other countries such as Russia,France and Japan.He thought Russian was boring but Japanese was interesting.So he asked a friend of his who knew Japanese to teach him.He studied hard and happily.At first he learned some,but soon he found that it wasn't easy to remember Japanese words.His friend asked him to write down the useful words on his notebook so that he could use them.He did as he was told.He found it helpful for him to do so.
One evening,there were a lot of people in the dinning room of his hotel.They were all busy eating something,but a  Japanese was walking up and down there.He seemed to be waiting for someone.Mr.Smith thought to himself,"Maybe the man is hungry and wants to eat something,but he doesn't know any English.I'll try to help him."
Because Mr.Smith knew only a little Japanese,he had to take out his notebook and showed the sentence"Iam very hungry"to the Japanese.
To his surprise,the Japanese took a look at it and gave him two dollars,and then left the hotel.
53.In this passage,Mr.Smith learnedDfrom one of his friends.
A.Russian    
B.French    
C.English      
D.Japanese
54.After a few  days,Mr.Smith found itBto learn Japanese
A.interesting     
B.difficult    
C.boring     
D.easy
55.Mr.Smith decided to help the man because heA.
A.thought the man was hungry
B.found the man was really upset
C.could practice Japanese with the man
D.knew who the man was waiting for
56.If Mr.Smith knew more about the Japanese language,the Japanese wouldC.
A.go to walking up and down
B.teach him more useful words
C.stay in the dinning room for dinner
D.help him serve other foreigners.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,短文讲述的是Smith先生为了方便与人交流在学习日语,但是他觉得日语单词很难记,所以他准备了一个笔记本.在他的宾馆餐厅里,他因为自己不懂日语,于是拿出了日记本,表明自己饿了,结果日本人以为他是乞丐,给了他两美元.

解答 53.答案:D.细节理解题.根据第二行So he asked a friend of his who knew Japanese to teach him.于是他问了一个认识日本人的朋友教他.可知,Smith先生让他一个懂日语的朋友教他学日语.故选D.
54.答案:B.细节理解题.根据第三行He studied hard and happily.At first he learned some,but soon he found that it wasn't easy to remember Japanese words.可知,Smith先生学得很努力,开始的时候,他学了一些东西,但是很快他发现记日语的单词很困难.故选B.
55.答案:A.细节理解题.根据第二段第二行Mr.Smith thought to himself,"Maybe the man is hungry and wants to eat something,可知,当Smith先生看到一个日本人在餐厅里来来回回走的时候,他以为他饿了,但是不会用英语表达.故选A.
56.答案:C.推理判断题.根据故事的结尾处可知,Smith先生以为那个日本人饿了,想要帮助他,但是他不会用日语表达,所以就把他的笔记本拿出来,把"我饿了"这句话指给那个日本人看.结果那个日本人以为Smith先生是乞丐,给了他两美元后走了.因此如果Smith先生懂日语的话,就不会出现这个笑话了.就可以呆在餐厅吃晚饭.故选C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.A pretty,well-dressed young lady stopped a taxi in a big square,and said to the driver,"Can you see that young man at the other side of the square?"
"Yes,"said the taxi-driver.The young man was standing outside a restaurant and looking impatiently at his watch every few seconds.
"Take me over there."said the young lady.
There were a lot of cars and buses and trucks in the square,so the taxi-driver asked,"Are you afraid to cross the street?"
"Oh,no!"said the young lady."But I said that I would meet that young man for dinner at one o'clock,and it is now a quarter to two.If I arrive in a taxi,it will at least seem as if I have tried not to be too late."

49.How did the young woman get to the square?D
A.She arrived in a taxi.  B.She got there by bus.
C.She got there on foot.  D.The story didn't tell us about it.
50.The young lady wasA.
A.45minutes late               B.not late at all
C.15minutes late               D.one hour late
51.She wanted to take a taxi because sheC.
A.was too tired to walk    
B.didn't want to be late for the date(约会)
C.wanted to be seen in a hurry
D.thought the square was too crowded.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.When Abraham Lincoln was just a boy,he had to help his father to look after their farm.It was hard work and there wasn't anything interesting for him.Abraham wanted to go to school,but there was no school there.He was sad most of the time.
Mrs.Lincoln loved the boy very much.She tried her best to make Abraham happy.One morning she got up early and went to the town.It was a long way so it took her a long time to get there.She bought something there and went back.It was late in the evening when she got home.
The next morning Mrs.Lincoln said to Abraham,"Today is your birthday,so we're going to have a party."She put some food on the table,and then brought out a present.
"A book!"Abraham cried.It was an old book,but he liked it.A smile came on his face.He looked up at Mrs.Lincoln and said,"Thank you,Mom."
56.Abraham Lincoln's father was aA.
A.farmer
B.teacher      
C.worker
57.Abraham Lincoln couldn't go to school becauseC.
A.his family had no money        
B.he didn't like school
C.there was no school near his home
58.On the farm most of the time little Lincoln wasB.
A.angry        B.unhappy      C.worried
59.It took Mrs.LincolnA to make a trip to the town.
A.a whole day
B.two days      
C.three hours
60.What was the present for Abraham's birthday?C
A.A school bag.
B.A new book.
C.An old book.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Johnson is an eight-year-old boy and he is a good boy.Johnson does well in all his lessons.He loves school and he is always active in class.Every time the teacher asks a question,Johnson always puts up his hand quickly.Sometimes his answer is wrong,but the teacher always smiles (微笑) and says,"Good,Johnson.But is there a better answer to my question?"
One day,the teacher asks the boys and girls a question."Swallows (燕子) fly to the south before winter is coming,"he says."But why don't cats and dogs do the same?"
Johnson lifts(举) his hand as usual.
"Yes,Johnson?"says the teacher happily.
Johnson stands up and says,"Because they have no wings (翅膀)."
71.How old is Johnson?D
A.5years old    
B.6years old     
C.7years old     
D.8years old
72.Which lesson does Johnson do well in?D
A.Maths.
B.English.
C.Chinese.
D.All his lessons.
73.What does Johnson always do when the teacher ask a question?A
A.He always puts up his hand quickly.
B.He always puts up his hand slowly.
C.He always doesn't put up his hand.
D.He always laughs.
74.Sometimes Johnson's answer is wrong,but the teacher alwaysA.
A.smiles       
B.is angry       
C.is sad         
D.B and C
75.From this passage we knowD.
A.Johnson is a good schoolboy.
B.The teacher loves Johnson very much.
C.Johnson's answer is always right.
D.A and B.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Mr.Brown is one of my friends.He can run very fast and 1ikes to show people how fast he can run.
One day,a thief (小偷) got into his house,took some of his things and ran out of the house fast,Mr.Brown found it and ran after him,and shouted,"Hey,don't you know you can't get away from me?"
But the thief ran much faster,Mr.Brown got angry and ran faster,too.He was soon a few kilomctres away from his house.He was running hard when he met me."Why are you running so fast?"I asked."I want to catch a thief."said Mr.Brown."But where is the thief?"I asked."Kilometers and kilometers behind,"said Mr.Brown.proudly,"He thought he could run faster than me,but you see he is wrong."
51.Did the thief steal anything from Brown's house?C
A.Yes,he was.  
B.No,he wasn't. 
C.Yes,he did.
D.No,he didn't.
52.Who rail faster.M r.Brown or the thief?C
A.Yes,Mr.Brown    
B.No,the thief    
C.Mr.Brown   
D.The thief.
53.Did Mr.Brown catch the thief?B
A.Yes,he did.                
B.No.he didn't.
C.Yes,but he let him go away.   
D.No,but his friend did.
54.What did Mr.Brown do when he found the thief?A.
A.He ran after him.    
B.He was angry with him.
C.He caught him.      
D.He stayed far behind him.
55.What does the word"proudly"mean?It meansA.
A.自豪地    
B.难过的    
C.兴奋的    
D.不慌不忙的.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

20.这是上周五Tom在机场候机室的经历.请根据所给图画,用英语写一篇约100词的短文.
要求:1.完整叙述故事内容.2.简要陈述你对这件事的看法.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Armstrong and Aldrin collected Moon rocks to take back to the Earth forfurther(进一步的)research.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.
51.How old was King when he died?B
A.29. 
B.39. 
C.65. 
D.68.
52.Which of the following is RIGHT?B
A.King was born in Tennessee.
B.King led a bus boycott in Alabama.
C.King received the Nobel Peace Prize in 1963.
D.King gave his"I Have a Dream"speech in 1963in Atlanta,Georgia.
53.What's the purpose of the time line in this article?C
A.To teach the students to draw a time line.
B.To introduce Martin Luther King Jr.Day.
C.To tell more about Martin Luther King Jr.
D.To explain why whites and blacks were separated.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Mr.Clark worked in a newspaper,and he did a lot of important and difficult work,but then he began to forget things,and this made his work very difficult.One day he said to himself,"I'm going to go and see Dr.Martin about this."
He waited in the doctor's waiting room with the other patients,and then the nurse said to him,"You can go in and see Dr.Martin now".
"Oh,doctor,"said Mr.Clark,‘it's terrible,I can't remember anything for longer than half a minute,and it's making my work very difficult.What can I do?Can you help me?"
The doctor said,"When did this start,Mr.Clark?"
"When did what start?"Mr.Clark said.
31.C made Mr.Clark work very difficult.
A.Important work          B.Working for a long time
C.Forgetting thingsD.Bad condition
32.A go to see Dr.Martin.
A.Mr.Clark himself decided to        B.Mr.Clark's friend advised him to
C.The nurse asked Mr.Clark to       D.The other patient told Mr.Clark to
33.A patient isB.
A.a person who will die soon           B.a person who is ill
C.a doctor's helper    D.a doctor's friend
34.Why did Mr.Clark ask Dr.Martin,"When did what start"?
Because he forgotB.
A.the timeB.his illnessC.the doctor      D.the hospital
35.Which statement is TURE?D
A.Mr.Clark didn't know Mr.Martin before.
B.Mr.Clark should not see the doctor.
C.Mr.Clark could remember things as well as before.
D.Mr.Clark's illness was serious.

查看答案和解析>>

同步练习册答案