分析 这篇短文记述了一位贫穷的农民用马拖着一袋麦子去镇上,在途中掉下来,但是自己搬不动,被一个大人物帮忙的故事.
解答 答案:51.B 细节理解题.根据第一段句子Suddenly the bag fell from his horse on the road.突然,袋子从马背上掉到了路上.可知袋子从马背上掉了下来.故选B.
52.C 细节理解题.根据第一段句子He didn't know what to do about it because it was too heavy for him to lift (举起) by himself.他不知道该怎么做因为太重了,他抬不起来.可知自己搬不动,因为太重了,故选C.
53.D 细节理解题.根据第二段句子Just at this moment a man riding a horse came up to him.But the farmer was very disappointed(失望的)when he saw who he was.It was the great man living nearby.就在这一刻一个男人骑着马向他走过来.但是农民很失望当他看到他是谁时,是住在附近的一个大人物.可知他认为他不会帮助他,故选D.
54.A 细节理解题.根据第三段句子He said to the farmer,"I see you need help,friend.How good it is that I'm here just at the right time,"Then he took one end of the bag,the farmer took the other.They together lifted and put it on the horse.他对农夫说,"我看你需要帮助,这是多么好,我来的正是时候,"然后他拿者袋子的一端,农夫拿着另一端,他们一起抬起然后放在马背上.可知这个大人物帮助了农夫.故选A.
55.B 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其最后一段句子"It's quite easy,"the great man answered with a smile,"Wherever (无论在哪里) you see anyone in trouble,do the same for him.""这很简单,"大人物笑着说,"无论在哪里你看到有困难的人,为他做同样的事.可知文章主要告诉我们应该帮助处于困境的人.故选B.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:听力题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 21.A.down | B.out | C.up |
| 22.A.both | B.each | C.either |
| 23.A.by | B.use | C.with |
| 24.A.polite | B.kind | C.impolite |
| 25.A.others | B.other | C.another. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Eric,14, Paris | My deskmate,Lana,often asks me questions in class,so I can't hear what the teacher is saying.The other students are quite angry with us. |
| May,13, Beijing | I am going to take the mid-term exam next month.Will I do well in it?Will my parents be angry if I don't?I am really worried.I can't eat well and I am not sleeping very well. |
| Mary,14, Washington | Alice,my good friend,will have her 15th birthday party next week.She has invited me to it,but I don't have money to buy her a gift.What should I do? |
| Betty,12, Chicago | John often borrows books from me,but sometimes he loses them or makes them dirty.I don't want to lend him any books any more.How should I say this to him? |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Job | Age | Language | Skill | Other terms (其它条件) |
| cook | 25~40 | Chinese | can cook Chinese and Western(西方) food | healthy |
| library assistant | 20~35 | Chinese, English | 8-5 has the knowledge(知识) on all kinds of books | careful (仔细) |
| sports coach | 20~40 | Chinese,English | major in(主修) P.E. | healthy, strong |
| teacher | 30~45 | Chinese, English | major in English | -- |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Name | Personal Information |
| Ludwig von Beethoven | Born in 1770in Germany A musician Died in 1827 |
| Florence Nightingale | Born in Italy on May 12,1820 An English nurse Died in 1910 |
| Bill Gates | Born in 1955in the USA Wrote Business@the speed of Thought Owns (拥有) Microsoft |
| Thomas Edison | Born in 1847in the USA Made over 1,000inventions (发明) Died in 1931 |
| Yao Ming | Born on September 12,1980in Shanghai,China A basketball player Playing for the Houston Rockets,USA |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com