精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.A young man was walking through a supermarket to pick up a few things when he noticed an old lady following him round.Thinking nothing of it,he continued.
Finally,he went to the check-out line,but the old lady got in front of him."Excuse me,"she said,"I'm sorry if my staring at(盯着看) you has made you feel uncomfortable,it's just because you look like my son,whom I haven't seen for a long time."
"What a pity,"replied the young man,"is there anything I can do for you?"
"Yes,"she said,"as I'm leaving,can you say‘Good bye,mother!'?It would make me feel so much better."
"Sure,"answered the young man.So,when the old woman was leaving,he called out,"Good bye,mother!"
As he stepped up to the check-out(收银台),he saw that his total was $127.50."How can that be?"he asked,"I only buy a few things!"
The clerk replied,"Your mother said that you would pay for her."

51.The young man wasA that day.
A.doing some shopping          B.having a walk          C.visiting his mother
52.The old lady stoodC the young man on the check-out line.
A.beside                      B.behind                C.before
53.B wasn't an honest person in this story.
A.The clerk                    B.The old lady           C.The young man
54.At last,what the young man had to pay wasA what he expected.
A.more than                   B.less than               C.as much as
55.We know from the story that the old ladyC.
A.liked shopping              B.had a son               C.paid nothing.

分析 一个年轻男子正在超市中挑选一些东西时注意到有一个老妇女跟踪他.年轻男子也没有去管那事并继续购物.
最后他走到付款台,那女人在他前面."不好意思",女人说:"我很抱歉之前盯着你看让你感到不舒服.那仅仅是因为你和我的儿子很像,我很久都没有见到他了."
"真难过,""男人回答到."有什么我可以帮助您的么?"
"是的,"女人说"当我离开时,你可以对我说'再见,母亲!'吗?这样会使我比较开心."
"当然可以."男人回答道.正当女人离开的时候,男人说:"再见,妈妈!"
当他一步步走到付款台时,看到他的帐单总计是127.50美元."怎么会这样?"他问到"我只买了一点东西!"
"你妈妈说你会帮她一起付帐的."收银员说.

解答 51.答案A 细节理解题 根据文中第一句话"A young man was walking through a supermarket to pick up a few things…"可知这位年轻人去买东西.故选A.
52.答案C 细节理解题 从第二段的第一句话"Finally,he went to the check-out line,but the old lady got in front of him."可知 最后他走到付款台,那女人在他前面.故选C.
53.答案B 细节理解题 根据 As he stepped up to the check-out(收银台),he saw that his total was 127.50."How can that be?"he asked,"I only buy a few things!"The clerk replied,"Your mother said that you would pay for her.",可知"你母亲说你会帮她一起付帐的"收银员说.那位女士在收银台让这个年轻人给她叫母亲,离开的时候没有付款,而是让年轻人替他付款,让收银员误认为她真是他的母亲.所以这位女士不是一个诚实的人,故选B.
54.答案A 细节理解题 通过最后一段中"he saw that his total was 127.50."How can that be?"he asked,"I only buy a few things!""可知 看到他的帐单总计是127.50美元."怎么会这样?"他问道"我只买了一点东西!"可见这个年轻人很惊讶,超出了他的预支.故选A. 
55.答案C 理解判断题 通过文中最后一句话"The clerk replied,"Your mother said that you would pay for her.""可知这位年轻人也要为那位女士付钱,那位女士什么都没付.故选C.

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-How often do you exercise?
          ever.Because I am always very busy.(  )
A.HardlyB.NearlyC.NeverD.Almost

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Listen!Zha Xiis singing (sing) the song xiangwangshenying.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.--I hope you don't mind my opening the window.
--______ It's much too hot in here.(  )
A.CertainlyB.Of course notC.All rightD.Never mind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.在教师节,你用"       !"向老师问候.(  )
A.Happy BirthdayB.Merry Christmas
C.Happy Teachers'Day   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-May I come in?I'm sorry I'm late.
-Come in,please.But could you tell me         ?(  )
A.how do you come to schoolB.what were you doing then
C.who you talked withD.why you are late

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Could you tell me _________?
-Of course.(  )
A.where's there a good place to eat
B.where there's a good place to eat
C.where is a good place to eat
D.where a good place is to eat

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Excuse me,____ is it from our school to Huanglong Stadium?
-About ____ drive.(  )
A.How long; twenty minutesB.How far; twenty minutes'
C.How far; two-minuteD.How soon; two minutes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Hi,Linda.Your new flat is so nice!
-Thanks,    .(  )
A.my pleasureB.don't mention it
C.help yourselfD.make yourself at home

查看答案和解析>>

同步练习册答案