精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Have you ever thought of owning a garden of yours? It must be a very nice experience for you !

Never let the soil in your garden dry out. If it doesn't rain for a few days and the soil feels dry, water your garden. Be sure the water gets all the way down to the roots of the plants, but don't water too much.

Tall plants need sticks to hold them up. Without sticks, they'll fall over. For example, when your tomato plants get to be about two feet tall, it's time to push a long stick into the gronnd next to each plant.

If' you have planted seeds(种子) , you can expect too many plants to come out. You have to clear some away so that the plants left will have room to grow.

If you've planted lettuce seeds, wait until the baby plants are about l. 5 inches tall. Then, pull some of the plants out so that you leave 8 inches between plants.

Now that you've done all the work, it's time to enjoy what you've got. Pick a red tomato. Eat it while it's still warm from the sun. Or cut it up and put it in a salad. If you have more vegetables from your garden than you and your family can eat, give them to friends and neighbors. It's fun to share the joy you get from your garden with others.

So you can see, work will always make you happy.

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填人题前括号内。

1.What is the meaning of the underlined phrase " fall over" in the passage?

A. 倒下B. 飘浮C. 覆盖D. 枯萎

2. Why do you have to clear some plants away in the garden?

A. Because the plants have grown tall enough.

B. Because the garden will look more beautiful.

C. Because clearing some plants away is a great joy.

D. Because the other plants can have enough room to grow.

3.When is the best time to pust a long stick into the ground next to each tomato plant?

A.When the tomato plants are about 2 feet tall.

B.When the tomato plants are about 8 inches tall.

C.When the tomato plants are about 4 inches tall.

D.When the tomato plants are about 1.5 inches tall.

4.What does the writer advise us to do if we have more vegetables in our garden?

A.To throw them away. B.To store them in the fridge.

C.To share them with others D.To sell them in the market.

5.Where may this passage be from?

A.A storybook. B.A guidebook.

C.A picture collection D.A planting magazine.

 

1.A

2.D

3.A

4.C

5.B

【解析】

试题分析:这篇文章讲述的是拥有一个花园,并精心管理你的花园中的植物,是一件非常幸福的事情。

1.

2.把一些植物清除是为了剩下的植物有足够的空间生长,故选D。

3.细节理解题。根据文中原句For example, when your tomato plants get to be about two feet tall, it's time to push a long stick into the gronnd next to each plant. 可知当西红柿长到大约两英尺高时就应该在每株西红柿旁边的土地上插上木棍,故选A。

4.细节理解题。根据文中原句If you have more vegetables from your garden than you and your family can eat, give them to friends and neighbors.可知如果我们的蔬菜吃不了可以给朋友和邻居,所以此题选C。

5.推理判断题。根据文中提供的信息这篇文章是指导人们怎样种植花园中的植物,所以这篇文章应来自指导丛书,故选B。

考点:科普类短文阅读

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年河南省中考全真模拟检测十英语试卷(解析版) 题型:其他题

 

Jim:The wind was blowing hard last night, wasn't it?

Mary:Yes. I think it was strong enough to blow down trees.

Jim:I couldn't fall asleep long after I got into bed.

Mary:1. ____________________________________________________________ .

Jim:Three days? Terriblel It's windy in spring in Beijing, but we seldom have such a big wind.

Mary:Yeah. And 2. ______________________________________________ ?

Jim:I always take a bus to school when it's windy. How about you?

Mary:3. ______________________________ . His workplace is just near our school.

Jim: How lucky you are ! By the way, 4. ___________________________________ ?

Mary: Ugh, no. I was really busy last weekend. 5. __________________ . So you went to his concert?

Jim:Yeah. It was quite a success. Oh, the wind is getting stronger now. Let's hurry home!

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年河南省中考全真模拟检测九英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The sun woke me up early, ______ I had stayed out very late the night before.

A. howeverB. butC. even ifD. although

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年河南省中考全真模拟四英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Would you like some juice or coffee?

—______ . I really don't mind.

A. EitherB. NeitherC. BothD. Everything

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年河南省中考全真模拟四英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Where Are We Going,Daddy,_______realitv show of Hunan TV station, is becoming more and more popular.

A. aB. anC. theD. 不填

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年河南省中考全真模拟三英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—How did the writer win the prize?

—He worked day and night for two years. ______ . he succeeded.

A. In the wayB. By the way

C. On the wayD. In this way

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年河南省中考全真模拟三英语试卷(解析版) 题型:单项填空

All the countries agreed to ______ an organization to help those kids left homeless in the earthquake.

A. put upB. set up

C. make upD. look up

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省八年级10月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Han Han is one of ______ teenager writers today.

A. more famous B. much famous

C. the most famous D. famous

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年山东省青岛市网上阅卷模拟练习英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Which of the two T-shirts will you take?

—I’ll take . One is for my brother and the other is for myself.

A. either B. both

C. neither D. all

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案