【题目】 We can use new ways to fight the novel coronavirus (新冠病毒) .Let's meet these high-tech helpers in China!
Drones (无人机) In some countryside, the police use drones to find people in groups. When they are found by the drones, the police will warn them through the loudspeaker (扬声器) on the drone. |
Smart Robots Time to eat! In some hospitals, smart robots help to send food to patients. The robots can also help to hand out medicine and show the way to people. |
| |
3D "Hospitals" A company in Shanghai has produced 15 mobile rooms within 24 hours by 3D printing technology and sent them to Hubei for patients to live in. Each room is about the size of a bedroom. |
AI System (系统) At the Mudanyuan subway station in Beijing, an AI system can check people in crowds to see if they have fevers. About three hundred people can be checked by it in one minute. |
【1】What will the police do when a drone find people in groups?
A.Warn the crowd.B.Call up the crowd.C.Send messages to the crowd.
【2】What can the smart robots do in the hospital according to the passage?
①Play with the patients. ② Hand out medicine. ③Give directions.
A.①②B.①③C.②③
【3】How long did it take the company to produce 15 mobile rooms?
A.Within a day.B.More than 24 hoursC.Within 24 days.
【4】The AI system can check about ______ people every minute.
A.3B.300C.3000
【5】What's the main idea of the passage?
A.Smart robots help to send food to patients.
B.Technologies help to fight the novel coronavirus.
C.The AI system can tell people if they have fevers.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】A
【4】B
【5】B
【解析】
文章介绍的是在新冠病毒期间,中国涌现出的一些利用新的高科技来帮助抗击疫情的情况。
【1】
细节理解题。根据文中When they are found by the drones, the police will warn them through the loudspeaker (扬声器) on the drone.可知,当无人机发现他们的时候,警察会警告他们,故选A。
【2】
细节理解题。根据文中smart robots help to send food to patients. The robots can also help to hand out medicine and show the way to people.可知,智能机器人帮助病人送食物。这些机器人还可以帮助分发药品,为人们指路,故选C。
【3】
细节理解题。根据文中A company in Shanghai has produced 15 mobile rooms within 24 hours by 3D printing technology可知,上海一家公司利用3D打印技术在24小时内生产了15个移动房间,故选A。
【4】
细节理解题。根据文中About three hundred people can be checked by it in one minute.可知,一分钟可以检查300人,故选B。
【5】
主旨大意题。根据整个文章的理解及文章的开头We can use new ways to fight the novel coronavirus (新冠病毒) .Let’s meet these high-tech helpers in China!可知,文章主要是介绍在疫情期间利用一些高科技帮助抗击疫情的情况,所以B选项符合,故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Shall we leave now?
—Don't worry.We ______ have some time left.
A.still
B.ever
C.just
D.yet
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【山东省东营市2015年中考英语试题】-Could you please teach me to give out "Red envelope"(红包) on WeChat?
-Sure. Let me show you.
A. how B. why C. when D. where
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】-Why do you get up so early every day?
- . is good for our health.
A. Exercise; Exercising B. To exercise; Exercising
C. Exercising; Exercise D. Exercises; Exercise
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【湖南省张家界市2015年中考英语试题】I didn’t go surfing _____ it was too cold.
A. though B. so that C. because
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】When something you, come to me help.
A. worries; for B. worries; to
C. worried; for D. worried; to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Grace _________ this game every time we play.
A. wins B. won C. will win D. has won
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【江苏省盐城市2015年中考英语试题】This photo reminded the old man ___ the days when he was young.
A. with B. for C. by D. of
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【北京市2015年中考英语试题】We usually have the first class ____ 8:00 in the morning.
A.of B.in C.on D.at
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com