2.Long ago,there was a great banana tree in the forest.It was taller than all the other bananatrees around it.The Gorilla(大猩猩)King waited patiently under the tree for the first banana toripen(成熟),soon he could shake it down.He was strong and patient,but there was another onewho also knew of the tree.
The Monkey King also loved bananas very much.He hid behind a big oil palm near the greatbanana tree.He watched the Gorilla King and laughed.He knew that he could climb up the treequickly and steal the banana before the Gorilla King could shake it down.So,the Monkey Kingwaited,too.
When the first big banana finally ripened,the Monkey King climbed up the tree secretly andtook it.The Gorilla King looked up and saw the Monkey King stealing his banana.With greatanger,he shook the tree,and the Monkey King fell from the tree,still holding the banana.Thenthe two kings began to fight.They would not share,and they would not give up.
Finally,as the two fought for the banana,it flew high into the sky.Sadly,the great bananatree was destroyed during their fight,and the two kings became enemies.Now the great banana stillhangs in the sky to remind(提醒)them of their selfishness(自私的).The banana was bigenough to share,but they chose not to.
56.The Gorilla King waited patiently toA.
A.eat the bananas
B.sell the bananas
C.meet the Monkey King
D.laugh at the Monkey King
57.The Monkey King waited for the bananaB.
A.near the forest
B.in a big tree
C.under the tallest banana tree
D.behind a big oil palm
58.The Gorilla King was angry because the Monkey KingB.
A.shook the strong tree
B.took the big banana
C.destroyed the banana tree
D.fell from the banana tree
59.In the end the big bananaC
A.was broken
B.was eaten by the Gorilla King
C.hung in the sky
D.was held by the Monkey King
60.The writer wants to tell us that we shouldD
A.protect trees
B.never give up
C.never fight
D.learn to share.
分析 短文讲了很久以前,一只大猩猩和猴子抢香蕉的故事,从而作者告诉我们要学会与别人分享.
解答 答案:56.A 细节理解题.根据第一段第一行句子The Gorilla(大猩猩)King waited patiently under the tree for the first banana toripen(成熟),为了第一个香蕉的成熟大猩猩国王在树下耐心地等待.可知是为了吃香蕉.故选A.
57.B 细节理解题.根据第二段句子He hid behind a big oil palm near the great banana tree.他躲在附近的一个大棕榈油的香蕉树上.可知在一棵大树上.故选B.
58.B 细节理解题.根据第三段句子When the first big banana finally ripened,the Monkey King climbed up the tree secretly and took it.The Gorilla King looked up and saw the Monkey King stealing his banana.With greatanger,当第一个大香蕉终于成熟时,猴王偷偷的爬上树然后摘走它.大猩猩国王抬起头,看见猴子王正在偷他的香蕉.很是生气.可知因为猴子王偷走了大的香蕉.故选B.
59.C 细节理解题.根据最后一段句子Now the great banana stillhangs in the sky to remind(提醒)them of their selfishness(自私的).可知最后香蕉挂在了天空.故选C.
60.D 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其句子They would not share,and they would not give up.他们不会分享,他们不会放弃.和The banana was big enough to share,but they chose not to.香蕉大得可以分享,但他们没有选择分享.可知作者想告诉要学会分享.故选D.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.