The sun gives energy and the earth receives the sun’s energy. The way the earth interacts with the sun’s energy can be displayed in a picture called the earth’s energy budget(预算). It displays the sun’s energy that reaches us and how much of that energy is taken in and how much is thrown back by the earth and its air. Once the energy reaches the earth, some of it is taken by land and oceans. The amount of energy that is taken in influences the temperatures. The energy that is not taken in is thrown back to space.
Generally, the amount of energy coming in is equal to the amount of energy going out. So, we say the earth’s energy budget is balanced. If more energy was coming in than was going out, the earth’s temperature would increase. On the other hand, if too much energy is thrown back, and not taken in, we would see the earth’s temperature dropping.
Of all of the sun’s energy that hits the earth, about 67% is taken in by the land, oceans, air and clouds and about 33% is thrown back into space. ![]()
1.The picture above shows us how ________ hits the earth.
A. the high temperatureB. the heavy rainC. the sun’s energy
2.In the 2nd paragraph, the underlined phrase “equal to ” means “______”.
A. less thanB. the same as C. more than
3.Picture ______ shows us the main idea of the last paragraph.
![]()
![]()
![]()
A. B. C.
![]()
4.If too much energy is thrown back, we will feel ______on the earth.
A. coldB. hotC. warm
5.The amount of energy that is _______ influences the temperatures.
A. well balanced
B. thrown back
C. taken in
1.C
2.B
3.B
4.A
5.C
【解析】
试题分析:本文介绍的是太阳传递给我们能量,地球接受太阳的能量。如果地球吸收的能量越少,返回的能量越多的话,地球的温度就会降低。这就是太阳和地球之间能量的关系。
1.根据原文The sun gives energy and the earth receives the sun’s energy.及观察图片可知,是太阳能量撞击地球。故选C。
2.less than少于,the same as同样的,more than超过,equal to意为:等于,故选B。
3.根据原文最后一段Of all of the sun’s energy that hits the earth, about 67% is taken in by the land, oceans, air and clouds and about 33% is thrown back into space. 可知太阳能量的百分之六十七被陆地,海洋等吸收,剩余的百分之三十三被返回空间。故选B。
4.根据原文if too much energy is thrown back, and not taken in, we would see the earth’s temperature dropping.可知如果太多的能量被返回,我们将会感到地球温度下降。故选A。
5.细节理解题。通过阅读原文可知太阳能量被地球吸收的数量会影响温度。故选C。
考点:科普类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014年广东省汕头市潮南区中考模拟考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
This book cost her twenty yu
an , ?
A. didn’t it B. doesn’t it C. did itD. does it
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广东省中考英语模拟(十二)试卷(解析版) 题型:阅读理解
If you ask your parents: “Did you buy salt recently?” They might either say: “Yes, we bought more salt than usual”, or “No, we couldn’t find any in the market.”
This is because of the recent craze(狂热) of salt buying in China. In big cities like Beijing, Shanghai and Shenzhen, salt almost sold out in only one night.
After the big earthquake in Japan on March 11, there was a nuclear leak(核泄漏). And rumors(传言) about whether it will affect our daily life appeared: first, iodized(含碘的) salt can keep us from the dangers of radiation(辐射);second, there will be less sea-salt in the ocean because of the nuclear pollution.
Both the government and experts said the rumors were not true, but people still bought as much salt as possible. Why? Many salt-buyers didn’t really care or know what experts or the government were saying. That was the real reason behind the craze of salt buying.
On March 20, the government said the salt market is back to normal. And most of China’s salt is from lakes, not the ocean.
Now, many people want to return the salt they bought. “There is no reason why those people should get their money back,” an article in Xinhua Daily Telegraph said. “They made the craze in the first place.”
Perhaps people should learn a lesson from the salt: don’t believe everything you hear. ![]()
![]()
1.The recent craze of salt buying in China happened because of ________.
A. the earthquake
B. the rumors
C. the shortage(缺乏) of salt
2.When did the rumors start?
A. On March 11.
B. After March 11.
C. On March 20.
3.According to the passage most of China’s salt is from ________.
A. lakesB. the oceanC. rivers
4.Which of the following statements is true according to the passage?
A. People believed what the government and experts said first.
B. People could return the salt and got back their money later.
C. Salt almost sold out in only one night because of the rumors.
5.The passage tells us that ________.
A. we can’t believe everything we hear
B. there must be a nuclear leak after an earthquake
C. only iodized salt can keep us from the dangers of radiation
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广东省中考英语模拟(十二)试卷(解析版) 题型:单项填空
– ________ do you hang out with your friends?
– About once a week.
A. How soonB. How oftenC. How long
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广东省中考英语模拟试卷(解析版) 题型:书面表达
当今,低碳生活(low-carbon living)的理念已深入人心,植树造林、节能减排、环保出行等已成为人们的自觉行为。请你用英语写一篇90词以上的短文,谈谈你践行这种绿色环保生活理念的做法与心得。
内容要求:
1. 低碳生活的重要性是什么?
2. 你为过低碳生活付出了怎样的努力?
3. 你对全民践行低碳生活有何期待?
注 意:短文中不允许出现与考生本人相关的真实姓名和校名等信息。
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广东省中考英语模拟试卷(解析版) 题型:完型填空
When you hear about a super star, what do you think he or she is like? Good-looking? Beautiful? Smart? Well, as soon as you see Susan Boyle, you may find that you were completely .
Susan Boyle was born in a little town in Scotland in 1961. In April, 2009, 48-year-old Susan took part in Britain’s Got Talent(达人秀), a TV like Super Girl in China. At first when she was on the stage, almost everyone at her. Because she looked so far from a singer or a star —— just like any old you might see in a market!
everyone changed when Susan began to sing the song I Dreamed a Dream. People couldn’t believe their . Susan took the second place in the competition at last. Her talent over everyone and she became a super star overnight. Millions of people all over the world saw the video on the Internet and became her fans.
about her talent, Susan said, “I was kind of at school. I was not clever and I was not good at learning. So keeping singing was a good way of gaining confidence.” ![]()
1.A. angryB. wrongC. right
2.A. programB. advertisementC. culture
3.A. singingB. dancing C. appearing
4.A. lookedB. laughed C. smiled
5.A. ladyB. volunteerC. leader
6.A. IfB. AndC. But
7.A. ears B. eyesC. nose
8.A. wentB. wonC. took
9.A. TalkingB. AskingC. Thinking
10.A. wildB. smartC. slow
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广东省中考英语模拟试卷(解析版) 题型:单项填空
– It’s terribly cold today, isn’t it?
– Yes. ________ yesterday.
A. So it wasB. So was itC. So it is
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广东省中考模拟(四)英语试卷(解析版) 题型:补充句子
根据情景提示,用恰当的短语或句子填空。(每空2分,共8分)
1.你看到同学不舒服时,你会问:
“ ?”
2.你想知道Mary对京剧的看法时,你会这样问:
“Mary, Beijing Opera?”
3.你想知道学校的英语演讲比赛几点开始时,你会问:
“ the English speech contest ?”
4.你妈妈想让你把家里的垃圾拿出去,她会对你说:
“ please the trash? ”
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广东省中考模拟(六)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
– I don’t know ______ now.
– She’s much better today.
A. where she isB. how she isC. how is she
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com