精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.When did you last say"I love you"to your father?If you can't remember,then you can get the chance this Father's Day on June 18.
Generally compared to a mother's gentle love,a father represents (代表 ) qualities like independence(独立),confidence,courage and adventure.Also,a caring father can help their children get along with others,according to a study on Live Science.Fathers not only lead their children into their social circle but also teach them how to act and control their feelings.
For example,Microsoft founder Bill Gates was quiet and didn't like to talk with others when he was a little kid.So his father often held family parties and let Bill play games with family members."Games like soccer and swimming seemed to be silly at that time but they improved my ability of leading and cooperating(合作),"Gates once said in an interview with US Fortune magazine.
US actor Will Smith learned important lessons from small things taught by his father.His father once planned to pull down a wall of their shop and rebuild it.But little Will thought it was impossible.After a year 
and a half,they did it."You don't try to build a wall.You are going to lay a brick(砖) every day.And soon you have a wall,"he said on TV show Charlie Rose (《查理.罗斯访谈录》).
"One father is more than a hundred schoolmasters,"British poet George Herbert (1593-1632)once said.Do you agree?
56.What chance can you get on the coming Father's Day?A
A.To express love to your father.
B.To remember your father's love.
C.To celebrate and relax yourself.
57.Which of the following belongs to a father's qualities?C
A.Independence,confidence,courage and gentle love.
B.Confidence,courage,adventure and gentle love.
C.Independence,confidence,courage and adventure.
58.What can we learn from Paragraph 4?A
A.Bill Gates changed much with the help of his father.
B.Bill Gates liked parties very much when he was young.
C.Soccer and swimming were popular a long time ago.
59.How long did little Will and his father rebuild the wall of their shop?B
A.One year.
B.One and a half years.
C.Two years.
60.What does the sentence"One father is more than a hundred schoolmasters"mean?C
A.The growth of a child needs 100 schoolmasters.
B.One father is more important than 100 schoolmasters.
C.A father plays an important role in kids'growing.

分析 短文讲了父亲代表着独立,自信,还有勇气、冒险,短文举了比尔盖茨和威尔史密斯的故事,来告诉人们父亲在孩子的成长过程中扮演着重要的角色.

解答 答案:56.A  细节理解题.根据第一段句子When did you last say"I love you"to your father?If you can't remember,then you can get the chance this Father's Day on June 18.你上次对你父亲说"我爱你"是什么时候?如果你不记得了,那么你可以在6月18日的父亲节得到这个机会.可知在即将到来的父亲节你可以得到一个向你父亲表达爱意的机会.故选A.
57.C  细节理解题.根据第二段第一行句子a father represents (代表 ) qualities like independence(独立),confidence,courage and adventure.Also,a caring father can help their children get along with others.父亲代表独立,自信,还有勇气、冒险、一个体贴的父亲可以帮助孩子与他人更好的相处,可知是独立,自信,勇气和冒险.故选C.
58.A  细节理解题.根据第四段句子 but they improved my ability of leading and cooperating(合作),"但是它们提高了我的领导和合作的能力.可知比尔盖茨在父亲的帮助下改变了很多.故选A.
59.B  细节理解题.根据倒数第二段句子His father once planned to pull down a wall of their shop and rebuild it.But little Will thought it was impossible.After a year and a half,they did it."他的父亲曾经计划拆掉他们商店的围墙,重建它,但小Will认为那是不可能的.一年半后,他们做到了."可知用了一年半的时间.故选B.
60.C  细节理解题.根据整篇文章内容及其句子One father is more than a hundred schoolmasters,一个父亲胜于一百个教师,可知文章举了比尔盖茨和美国演员威尔史密斯的故事告诉我们一个父亲对孩子的影响是很大的,结合选项,应是说父亲在孩子的成长过程中扮演着重要的角色.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

20.Can you tell me?When does the train leave?(合并成一句)
Can you tell mewhenthe trainleaves?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Travel information
Places of interest     
 Olympic Stadium Disneyland Potala Palace Oriental Pearl TV Tower Sun Yat-sen Mausoleum
 Location Beijing Shanghai Lhasa Shanghai Nanjing
 Phone number 010-28135589 021-60640076 0891-68268834 021-58791888 025-84431174
 Price of the ticket 50 370 100 180 free
 Feature Special design Mickey Mouse and Donald Duck 999rooms 468meters highMausoleum(陵墓) of Sun Zhongshan
41.If you want to visit Potala Palace,you should callA to get information.
A.089W8268834
B.021-60640076
B.010-28135589
D.025-84431174
42.Two travelers would like to have a bird's-eye view (俯视)of Shanghai,and they need to payCaccording to the information above.
A.100
B.200
C.360
D370
43.If we want to visit the Sun Yat-scn Mausoleum,we must go toD•
A.Beijing 
B.Lhasa
C.Shanghai 
D.Nanjing
44.We may read the passage in a (n)B.
A.food menu
B.travel newspaper
C.medicine book
D.English-Chinese dictionary
45.Which of the following is NOT true according to the information?C
A.The Olympic Stadium is special in design.
B.There are 999rooms in the Potala Palace.
C.People can visit Oriental Pearl TV Tower for free.
D.The price of a ticket for the Disneyland is the highest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

9.在中国只有一个孩子的夫妇被允许再生一个孩子.
A couplewhohave only one child are allowed to havea second baby in China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-I'm sorry for being late.
-Never mind.The meeting ______for only 5 minutes.This way,please.(  )
A.has begunB.has endedC.has been on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

6.He dropped out of school at an early age.Now heregrets(feel sorry) doing that.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.I,bornI was born on August 6th,1999.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.there,underThere is a cat under the desk..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.The twelfth month of a year is December.

查看答案和解析>>

同步练习册答案