分析 文章大意:这篇短文中作者给我们介绍的是关于数字和数学,不同的文化有不同的观点.不同文化的国家里,人们数数的方式是不同的,有些国家里根本没有表示数字的单词,他们不用数字来数数,但是他们同样理解关于数字的想法,故数字和数学并不是一回事.
解答 81-85:BCDDA
81.B 推理判断题.根据第一段How quickly can you count from one to ten?Do you use ten different words to do it?Can you do it in English,or do you have to use your first languages?Do you count on your fingers?可知,作者用这些问题开头的目的是一下子吸引读者的注意力,让读者对接下来作者要说的事情产生兴趣.故选B.
82.C 细节理解题.根据第二段People in different parts of the world use different ways to count on their fingers.可知,作者想告诉我们不同文化的国家,使用不同的手指数数的方式,故选C.
83.D 细节理解题.根据第三段However,they are still able to understand different ideas about numbers可知选项C是不正确的;根据第三段They don't even have word for numbers.可知A是不对的;根据第三段These people don't have hand movements to stand for numbers可知B是不对的;根据第三段A group of scientists studied aboriginal(土著的)people in Australia.These people don't have hand movements to stand for numbers.They don't even have word for numbers.However,they are still able to understand different ideas about numbers.可知,澳大利亚的土著居民没有表示数字的单词,也没有动作来代表数字,但是他们仍然能理解关于数字的不同的想法.故选D.
84.D 细节理解题.根据第四段They could learn,but it's not useful in their culture,so they've never picked it up.可知,他们可以学数数,但是在他们的文化里,那是没用的,所以他们也不学.故选D.
85.A 主旨大意题.根据第五段People in different parts of the world use different ways to count on their fingers;Besides ways of finger counting,scientists have found that cultures and languages are also different when it comes to numbers;Although all humans are able to understand quantities(数量),not all languages have numbers and not all people use counting.可知这篇短文中作者给我们介绍的是关于数字和数学,不同的文化有不同的观点.不同文化的国家里,人们数数的方式是不同的,有些国家里根本没有表示数字的单词,他们不用数字来数数,但是他们同样理解关于数字的想法,故数字和数学并不是一回事.故选A.
点评 这篇短文中作者给我们介绍的是关于数字和数学的故事.在阅读时,应观察全文的结构安排,理解文章浓墨重笔写的"重心",考虑文章组织材料及支撑性细节是服务于什么的,分析故事的发展结局都是围绕什么中心大意来安排的. 这样才会有的放矢的去解答所给题目
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 56.A.dog | B.girl | C.hole | D.bird |
| 57.A.my | B.its | C.your | D.their |
| 58.A.eat | B.kill | C.feed | D.help |
| 59.A.older | B.bigger | C.shorter | D.warmer |
| 60.A.eyes | B.ears | C.hands | D.wings |
| 61.A.never | B.still | C.also | D.often |
| 62.A.or | B.if | C.but | D.because |
| 63.A.used | B.ready | C.glad | D.afraid |
| 64.A.to | B.on | C.in | D.at |
| 65.A.feel | B.find | C.avoid | D.stand. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Differences | US | China |
| Classes | Smaller,not more than 30students | (71)bigger |
| Uniforms | (72)don't wear school uniforms | Wear uniforms |
| Lessons | Not the only important thing | Very important,school is life |
| Stress | Not much | (73)much |
| Free time | (74)do different things for funplay sports,make music or surf the Web | Not much free time; (75)study hardEven on weekends |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com