精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.To write a great news story,you have to make sure it is correct,relevant (相关的) and fresh.
For a start,all the information in a story must be correct.Not only the spelling and grammar,but also the facts.
Any mistakes that appear (出现) in a story can get a newspaper into big trouble.
For example,if a newspaper said that Yang Liwei was the first man to go into space,it would be wrong.He wasn't the first.The newspaper would probably lose lots of readers because of that mistake.
A news story is not only correct,but also relevant to its readers.People are mostly interested in news that happens near to them.That is why you care more about what happens at your school than at American schools.It is also why newspapers in Beijing don't talk about much news in Shanghai or Hong Kong.
Finally,news must always be fresh.When you pick up your evening newspaper,you want to read about news that happens that day.You don't want to read about news from last week!
So,now you know what makes a good news story.Have a good look at our newspaper and see if it is full of good news.you can try writing a news story for our newspaper like a real reporter.

38.The writer mentionsB main factors (因素 )to make a news story really great.
A.two        
B.three    
C.four     
D.five.
39.According to the second paragraph,the correct information in a story includesC.
A.translation and facts.
B.spelling and pronunciation.
C.spelling grammar and facts.
D.Listening to English more can help you realize your dream.
40.According to the writer,newspaper in Liaocheng should talk much about news inA
A.Liaocheng           
B.Hong Kong.
C.Shanghai.
D.Beijing.
41.Which of the following is true?C
A.A small mistake can't get a newspaper into trouble.
B.A lot of people like reading about news from last week.
C.The passage doesn't tell us who was the first man to go into space.
D.People are mostly interested in news that happens far away from them.

分析 这篇短文主要讲述了写一篇好的新闻故事需要注意的一些问题.

解答 38.B 细节理解题.根据To write a great news story,you have to make sure it is correct,relevant (相关的) and fresh.描述,可知我们想要写好一个新闻故事,必须注意它的正确性,相关性和新颖性等三个因素.故选B.
39.C 段落大意题.阅读短文第二段可知,一个故事中的正确信息必须包括,拼写,语法和事实.故选C.
40.A 推理判断题.根据短文第五段描述上,可知新闻故事必须接近人们的生活.所以聊城的报纸必须谈论聊城的新闻.故选A.
41.C 细节理解题.根据第三段描述,可知一个小错误就会使一家报纸陷入麻烦之中,故选项A描述错误.根据短文倒数第二段描述,可知许多人都喜欢阅读当天的报纸,故选项B描述错误.根据短文倒数第三段描述,可知新闻中的故事必须接近人们的生活.故选项D描述错误.文中没有关于谁是第一个航天员的描述,故选项C描述正确.选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Excuse me,could you tell me_________?
-Sure,sir.You can try www.taobao.com.(  )
A.where can I join in the group-buying
B.where did I join in the group-buying
C.where I can join in the group-buying
D.where I joined in the group-buying

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.---_______ is the population of India?
---Sorry,I am not sure,but I know India has the second _________ population in the world.(  )
A.How much,mostB.How much,largest
C.What,mostD.What,largest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-You've given us a wonderful Chinese dinner,Mrs.Wang.
-        .(  )
A.I'm glad you enjoyed it
B.Oh,I'm afraid I didn't cook very well
C.Come again when you are free
D.It's not necessary for you to say so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Our team won thefirst (one) prize in the competition.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.We are now living in the modern society.Most of the energy we use for heating,lighting,transportation and manufacturing (制造业) comes from fossil (化石) fuels.These are carbon-based fuels from oil,coal and natural gas.When we burn these fuels we release heat which (63)provides the energy.
There are three main disadvantages to using these fuels.Firstly,they are causing climate problems because of the (64)Greenhouse Effect.When we burn fossil fuels they produce carbon dioxide which causes global warming.Secondly,when we have used up all our coal,oil and natural gas,we will have (65)nothing left to burn.Thirdly,they are not very efficient.The internal combustion engine (内燃机) that we use in most cars,trucks and buses,for example,is only about 14% efficient.
Scientists are working on another fuel-hydrogen.There are a couple of advantages to using hydrogen as a fuel.Firstly,because two-thirds of the (66)earth's surface is water and water is made of hydrogen and oxygen.There is an almost unlimited supply of hydrogen.Secondly,burning hydrogen does not cause global warming.Thirdly,it is much more efficient than carbon-based fuels.
Unfortunately there are problems with hydrogen at the present time:there is the problem of separating (分离) it from water (67)cheaply,and there is the difficulty of storing it.It can be stored under pressure but high pressure tanks are far from safe.It can also be stored as a liquid but only at extremely low temperatures.It seems likely,therefore,that there will have to be a completely new technology before hydrogen replaces fossil fuels.(68)Solving these problems is an urgent (急迫的) matter.Although China,India and Australia have huge amounts of cheap coal,and there are still (69)large oil and gas reserves(储藏量) elsewhere,the effects on the planet's climate will be bad if they are used.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

15.Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语完成短文)
"Uncle Sam"is usually used to refer to the United States or the US government.It is the nickname of the country.It is hard to believe that this nickname became known quite by accident and there was a man (75)B"Uncle Sam".However,not many people have ever heard of such a man.Not even most young Americans.
The man was called Samuel Wilson.He was born in Arlington,Massachusetts,September 13,1776.At the age of 14,Sam joined the American Revolutionary(美国革命) War,and (76)A in the army under George Washington until the end of the war.He then moved to.Tory,New York State,and began a meat pack business.He earned a reputation (赢得了声誉)for being honest and hardworking.He was respected and admired,thus greeted as Uncle Sam.
One day in 1812,a group of visitors came to Sam's meatpacking plant(肉类加工厂).Them was  government  official.He (77)D the capitalized letters(大写字母) EAUS packages of meat and asked what they stood for.A worker replied that EA stood for Anderson.The businessman for whom Sam was working.And he added (78)C that US(actually it was the short form for United States) stood for Sam Wilson.Soon soldiers were saying all army supplies were from"Uncle Sam".
In May 1813,this story appeared in a newspaper published in New York.Since Uncle Sam was an example of a hardworking man and a lover of America,the idea of"Uncle Sam"as the name of this kind of man became well-known rapidly.Uncle Sam was ready to help (79)B and place the interest of the nation(国家利益) above all----this is in line with(与…符合) the American spirit.This makes the Americans consider Uncle Sam (80)D the symbol of the USA.In 1961the US Congress made a decision that"Uncle Sam"is the American's national symbol.

75.A.wasB.namedC.askedD.was called
76.A.servedB.stayedC.joinedD.entered
77.A.sawB.observedC.studiedD.noticed
78.surprisinglyB.seriouslyC.jokinglyD.carefully
79.A.otherB.othersC.everyoneD.another
80.A.toB.forC.likeD.as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.
on,voice,eat,none,pants,same,invite,not,up,good
Betty and I share birthdays on the (51)same day,so we plan our birthday party together.
While we were planning,my mom came and asked:"Don't forget to (52)invite John."John came to our class this term,but he is getting better grades in math than anyone else."Mom,he wears the same (53)pants to school every day.He won't have money for a suit."Mom said nothing.
Later,Mom gave me a shopping card and said,"Why(54)notgive this to John?"But how?We didn't want to make John embarrassed(尴尬的).We discussed it for a long time.Finally,Betty and I had a good idea.
(55)On the day of our party,John arrived,still in the same pants as usual.Before (56)eating the birthday cake,Betty said in a loud (57)voice,"Now it's time for the great prize game."It was a math game.
(58)None of us were surprised when John came (59)up with the right answer first and got the shopping card.
Everything went (60)well as we planned.John wore a new pair of pants the next week.He felt happy.So did we.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.It's said that the lack of gravity on the moon makes______possible to jump 30feet or more.(  )
A.thisB.thatC.itD.us

查看答案和解析>>

同步练习册答案