精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Many people like to read the Guinness Book of World Records《吉尼斯世界纪录大全》,and some people want to be in it!How do people get their names in the book?They do something new and different,such as making the world's largest(最大的)cake with more than 54,000eggs.
For many people,it is fun to make world records.It's exciting.But who eats the cake?While (当…的时候)some people are making world records,others don't have much food to eat.Hunger is a very serious problem in many places.How many old people do not have enough money to buy good food?How many children go to bed without(没有)dinner?The answer is"too many".
66.How do people get their names in the Guinness Book of World Records?A
A.They do something new and different.
B.They do something new and interesting.
C.They only have a large cake.
67.How many eggs are there in the world's largest cake?B
A.54,000.
B.More than 54,000    
C.Less than 54,000
68.What's Chinese meaning of the word"problem"?B
A.粮食      
B.问题      
C.纪录
69.What should we do when some poor people don't have any food?C
A.We do nothing.
B.We can make world records.
C.We can give them some food and money.
 70.Which is NOT true about this passage?A
A.It's good for us to make world records.
B.Some people are poor,maybe children often go to bed without dinner.
C.We should save food and money to help the poor.

分析 短文讲了许多人想办法创造吉尼斯世界纪录,通过一个巨大的蛋糕的例子,让人们深思世界上存在的一些问题,应该减少浪费,帮助贫困的人们,创造有意义的纪录.

解答 答案:66.A 细节理解题.根据第一段句子How do people get their names in the book?They do something new and different,在书中人们是如何得到他们的名字?他们做一些新的和不同的事情.可知他们做一些新的和不同的事情.故选A.
67.B 细节理解题.根据第一段句子such as making the world's largest(最大的)cake with more than 54,000eggs.如世界上最大的蛋糕有超过54000个鸡蛋.可知超过54000个鸡蛋.故选B.
68.B 词义猜测题.根据上下文While (当…的时候)some people are making world records,others don't have much food to eat.Hunger is a very serious problem in many places.How many old people do not have enough money to buy good food.当有些人创造世界记录的时候,其他人没有食物吃,饥饿在许多地方是一个很严重的…,许多老年人没有足够的钱买好吃的.可知说的是饥饿的问题,结合选项,应说饥饿在许多地方是一个很严重的问题,所以problem意为问题.故选B.
69.C 细节推理题.根据第二段句子Hunger is a very serious problem in many places.How many old people do not have enough money to buy good food?How many children go to bed without(没有)dinner?The answer is"too many".饥饿在许多地方是一个很严重的问题,许多老年人没有足够的钱买好吃的.许多孩子没有吃晚饭就睡觉,回答是太多了.可知结合选项,我们可以给他们一些食物和钱.故选C.
70.A 细节判断题.根据第二段句子For many people,it is fun to make world records.It's exciting.对许多人来说,创造世界纪录是有趣的.这是令人兴奋的.和Hunger is a very serious problem in many places.How many old people do not have enough money to buy good food?How many children go to bed without(没有)dinner?The answer is"too many".饥饿在许多地方是一个很严重的问题,许多老年人没有足够的钱买好吃的.许多孩子没有吃晚饭就睡觉.可知创造世界纪录对我们是有好处的是错误的.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Jim and Lucy are brother and sister.They live in China.They like eating dumplings very much.But last Sunday,they could not have dumplings.They had noodles for breakfast and lunch,because their mother was ill and their father was away.
The children had a busy(忙的)day last Sunday.Lucy got up before 7o'clock in the morning and quickly cooked breakfast for her mother and then took her to the hospital.Jim cleaned the house and washed the clothes.After that,he bought some fruit for his mother.They hoped their mother would be better tomorrow.

86.Where do Jim and Lucy live?B
A.In America.
B.In China.
C.In England.
D.In Australia.
87.What did they have for lunch last Sunday?C
A.Bread.
B.Dumplings.
C.Noodles.
D.Donuts.
88.Why did the children have a busy day?B
A.Because their father was ill and their mother was away.-
B.Because their mother was ill and their father was away.
C.Because they liked to do some housework.
D.Because they had a lot of homework to do.
89.Who took their mother to the hospital?C
A.Father.
B.Jim.
C.Lucy.
D.Lily.
90.What did Jim buy for his mother?D
A.Dumplings.
B.Flowers.
C.Noodles.
D.Fruit.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Bill is from Australia.He lives in Sydney.He can speak French and English,but he can't speak Chinese.He has a pen pal in the United States.Her name is Lisa and she lives in New York.Bill's favorite sport is basketball and he can play the guitar.Lisa's favorite sport is tennis.She can't play the guitar,but she can play the piano and sing very well.

26.Bill is fromA.
A.Australia    B.France     C.the UK
27.Lisa is anB.
A.Chinese      B.American     C.English
28.What languages does Bill speak?C
A.French      B.English      C.A and B
29.What is Bill's favorite sport?C
A.tennis     B.soccer       C.basketball
30.Which sentence is NOT right?B
A.Bill has a pen pal in the USA.
B.Bill can play the piano and Lisa can play the guitar.
C.Lisa lives in New York.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.I'm Jenny.Today is my birthday (生日).We have a party at home.(在家举行聚会).We eat(吃) good fruits(水果) and big cakes(大蛋糕).And I get many presents(许多礼物):5red apples,2yellow oranges.3pens and 4notebooks.How happy I am!(高兴)

56.Whose(谁的) birthday is this?B
A.lily's     
B.Jenny's    
C.Tom's
57.What do we eat?C
A.good fruits    
B.big cakes   
C.good fruits and big cakes
58.What color are the apples?A
A.Red    
B.Blue   
C.Yellow
59.How old is Jenny?C
A.13    
B.12    
C.Sorry,I don't know
60.How many note books are there(有)?C
A.two    
B.seven   
C.four.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Chelsea Fearce is seventeen years old.There are five (56)members(member)in her family.They are poor and they live in a shelter(收容所)."Getting a shower,food and clean clothes was not easy for(57)me(I),"Fearce said."I'm worried (58)about(介词)my family and my home life.I know I have to become stronger,(59)so(连词)I study hard."
When she was in high school,Fearce often (60)stayed(stay)up late.She wanted to have a (61)better(good )life than before.She just told herself to keep(62)working(work).
Fearce overcame (克服)all the (63)difficulties(difficulty).She got high grades and she became a college student."Never(64)give(give)up!Do what you have to do right now so that you can have (65)the(冠词)future that you want."Fearce told everyone.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Many people like to travel by plane,but I don't like it because an airport(飞机场) is usually far from the city.You have to get there early and wait for hours for the plane to take off(起飞) and it is often late.You can't open the windows.You can't choose the food.Planes are fast,but they still take hours to go out of the airport and into the city.
I like traveling by train.I think trains are safe.Railway stations(火车站) are usually in cities.When you are late for a train,you can catch another one.You can walk around in the train and open the windows.You can see many interesting things on your way.I know it takes a little more time.
I also like cars.You can start your journey(旅行) when you want to,and you don't need to get to a railway station or a bus stop.Also you can carry many things with you in a car.But sometimes there are too many cars on the road.
 46.Why do many people like to travel by plane?A
A.Because it is fast.
B.Because it is safe.
C.Because you can walk around in the plane.
D.Because it is cheap.
 47.Which is NOT the good thing about the train?B
A.It is safe.
B.It takes a little more time.
C.You can open the windows.
D.You can walk around in the train.
 48.If you want to take a lot of things with you,what do you take to go out?B
A.A bus.
B.A car.
C.A train.
D.A bike.
 49.What is the bad thing about the car?C
A.You needn't go to a station.
B.You needn't go to a bus stop.
C.There are too many cars on the road.
D.You can start your journey when you want to.
 50.What does the writer think of the train?A
A.He thinks it is safe.
B.He thinks it isn't fast.
C.He thinks it is expensive.
D.He thinks it takes a lot of time to go to and get out of the airport.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Although she is a child,she knows quite a lot.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.What are you going to do if you are in a burning house?Do you know how to (86)save yourself?Please read the following passage.
Knowing what to do during a fire can save your life.It's important to know the right way to escape (逃跑),such (87)asexits and stairways,but not lifts(电梯).
From the lower floors of buildings,escaping from the windows is (88)possible.Leaving from windows may get the least chance of being hurt.When you are on the second floor,it's usually not high from the ground.It's about the (89)height of an adult.It's safer to  (90)jumpout of the house than to stay in it.
It's important to protect (保护) yourself when you're (91)waitingfor help.Be sure to keep the door closed.If you don't do that,(92)smoke may come into the room where you are.It's harmful to you.In that condition,you had (93)betterkeep your head low to make sure that you can breathe fresh air rather than smoke.
If you are on high floors,you can go (94)uptill the roof.You can try your best to attract people's attention.Don't shout (95)allthe time because you need to save energy and wait for rescue(救援).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Through the kitchen window,I saw the mailman walking up to the house.

查看答案和解析>>

同步练习册答案