11.Pat Hogan was traveling around the country in his car.One evening he was driving along a road and looking for a small hotel,when he saw an old man at the side of the road.He stopped his car and said to the old man,"I want to go to the Sun Hotel.Do you know it?"
"Yes,"the old man answered."I'll show you the way."
He got into Pat's car,and they drove for about twelve miles.When they came to a small house,the old man said,"Stop here."
Pat stopped and looked at the house."But this isn't a hotel,"he said to the old man.
"No,"the old man answered,"this is my house.And now I'll show you the way to the Sun Hotel.Turn around and go back nine miles.Then you'll see the Sun Hotel on the left."
1.Where was Pat looking for?A
A.The Sun Hotel.
B.The Moon Hotel.
C.The Star Hotel.
2.Whom did Pat meet?B
A.A policeman.
B.An old man.
C.An old woman.
3.Where did the old man take Pat to?C
A.The Sun Hotel.
B.A supermarket.
C.The old man's House.
4.How far did Pat drive after the old man got on his car?B
A.Five miles.
B.Twelve miles.
C.Three miles.
5.How far was the hotel from where Pat saw the old man?C
A.Twelve miles.
B.Nine miles.
C.Three miles.
分析 文章大意:Pat Hogan开他的汽车环绕国家旅行.一天晚上,他正沿着公路行驶,寻找一个小酒店,当他在路边看见一个老人,他停下了车,对老人说,"我想去太阳旅馆.你知道吗?"
"是的,"老人回答,"我带你去."
他走进柏氏汽车,驱车十二英里,来到一个小房子,老人说:"停在这儿."
Pat停下来看着房子,"但这不是旅馆,"他对老人说.
"不,"老人回答说,"这是我家,现在我告诉你去太阳旅馆的路,往回走九英里,然后你会看到左边的太阳旅馆."
解答 1-5:ABCBC
1题答案:A考查细节理解题,根据文中的I want to go to the Sun Hotel可知想去太阳旅馆,故答案是A.
2题答案:B考查细节理解题,根据文中的He stopped his car and said to the old man可知 是个老头,故答案是B.
3题答案:C考查细节理解题,根据文中的the old man answered,"this is my house可知是老头的家,故答案是C.
4题答案:B考查细节理解题,根据文中的they drove for about twelve miles可知 12英里,故答案是B.
5题答案:C考查细节理解题,根据文中的Turn around and go back nine miles再往回开9英里,可知 12-9=3,故答案是C.
点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.