精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.The world is an interesting place.Different people like different things.Some people like loud music.Other people don't (61)A.
Many people like sports,but they do not all like the same sports.In some countries,cricket(板球运动)is a very popular sport,In others it is not populat at all.No one plays it or watches it on TV.However,most people like soccer.The World Cup is very popular (62)C.
Different people like different foods.Some people do not like meat (63)E.Some people do not like potatoes or bread.They prefer rice.
(64)BMost people have their favorite colors.Some people like bright colors.Others prefer pale colors.
Many people like travelling.Different people like different places.Some people like to go to the country.They like the fresh air.Some people like to go to the cities.Because they like shopping (65)G.
What do you like?Have you got an idea?

A.They like soft music.
B.Not everyone likes the same color.
C.Millions of people watch the games on TV.
D.Different people like different kinds of pets.
E.They eat fruit and vegetables most of the time.
F.So they don't raise pigs in their countries.
G.Some other people enjoy beautiful places like the mountains or beaches.

分析 全文大意:
世界是一个有趣的地方.不同的人喜欢不同的东西.有的人喜欢喧闹的音乐.而有的人却不喜欢,他们喜欢轻柔的音乐.许多人喜欢运动,但是他们并非喜欢相同的运动.在一些国家,板球运动非常受欢迎,而在别的国家一点儿也不受欢迎.然而大部分人喜欢足球.世界杯非常受人欢迎.数以百万计的人在电视上观看赛事.不同的人喜欢不同的食物.有的人不喜欢吃肉.他们大部分时间吃水果和蔬菜.有的人不喜欢土豆和面包.他们更喜欢米饭.不是每个人都喜欢同样的颜色.大部分人有他们自己最喜欢的颜色.有的人喜欢亮丽的颜色.有的人更喜欢浅色.许多人喜欢旅游.不同的人去不同的地方.有的人喜欢去乡下.他们喜欢新鲜的空气.有的人喜欢去大城市.因为他们喜欢购物.另外一些人喜欢美丽的地方像高山或沙滩.

解答 答案:
61、A      推理判断题    根据上文Some people like loud music.Other people don't.可知有的人喜欢喧闹的音乐.而有的人却不喜欢.对照选项可推知他们喜欢轻柔的音乐.故选A
62、C     推理判断题      根据 上文However,most people like soccer.The World Cup is very popular 可知然而大部分人喜欢足球.世界杯非常受人欢迎.对照选项可推知数以百万计的人在电视上观看赛事,故选C.
63、E        推理判断题    根据上文Some people do not like meat 可知有的人不喜欢吃肉.对照选项可推知他们大部分时间吃水果和蔬菜.故选E
64、B       推理判断题      根据下文Most people have their favorite colors.Some people like bright colors.Others prefer pale colors可知大部分人有他们自己最喜欢的颜色.有的人喜欢亮丽的颜色.有的人更喜欢浅色.对照选项可推知不是每个人都喜欢同样的颜色.故选B
65、G         推理判断题      根据上文Many people like travelling.Different people like different places.Some people like to go to the country.They like the fresh air.Some people like to go to the cities.Because they like shopping可知许多人喜欢旅游.不同的人去不同的地方.有的人喜欢去乡下.他们喜欢新鲜的空气.有的人喜欢去大城市.因为他们喜欢购物.对照选项可推知另外一些人喜欢美丽的地方像高山或沙滩.故选G

点评 做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Maria takes after her mother.______ of them have big eyes and a small mouth.(  )
A.AllB.BothC.NeitherD.Each

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.根据对话内容从方框内选择恰当的单词填空,注意用其正确形式.
are    mine    about     thanks    his    yes      morning     pencils    isn't    too
A:Good morning,Anna.
B:Good (96)morning,Dale.
A:What(97)arethese?
B:They're(98)pencils.
A:Are these your pencils?
B:No,they're not(99)mine.They are Bob's.
A:And is this(100)his green pen?
B:No,it(101)isn't.The blue pen is his.
A:What(102)about this dictionary?B:It's Helen's.And the green pen is hers,(103)too.
A:And the eraser?Is that yours?
B:(104)Yes,it is.
A:(105)Thanksfor your help,Anna.
B:You're welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

3.假如你们学校新建了图书馆,请你写封邀请信,邀请学生家长参加落成典礼.邀请信包括以下内容:
1.开幕式时间:周三上午,1月八号九点.
2.开幕式之后听音乐会,中午十二点,在学校大厅吃午饭.
3.希望每位家长带本书作为新图书馆的礼物.
4.请周五(12月20号)前回复邀请信.
Dear parents,
I am writing this letter to invite you totake partin our ceremony of library opening.It is going to be held at 9:00 a.m on Wedensday,January 8th.After that,we will have a concert.And we will have lunch at the school hall at 12:00.We hope that every parent can bring a book as a gift for the new library.Thanks.Please reply before Friday,November 20th..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

10.某英语网站正在进行英语征文活动,主题为"中学生如何保持健康".请根据思维导图提供的信息,写一篇80词左右短文应征.要求:条理清晰,语言流畅,文中不得使用你的真实姓名、校名.内容应包括导图中的所有信息,可适当发挥.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.What would you do if a stranger gave you some medicine or said it would keep you thin and help you do well in exams?(81)A
Sometimes,this takes place at some schools in the south,(82)F Students should learn to keep themselves safe by saying"no".
A sixteen-year-old boy named Peng Fei was an excellent student before trying drugs.(83)E.He began to spend all his time and money on drugs.In the end,he started leaving school early and stealing.
(84)G According to a survey,about one million people took drugs in 2012and most of them were young people.What's worse,there were some who were under 16years old.
Here is a piece of good advice on staying away from drugs:(85)C It's important for everyone to keep safe and healthy.
A.Would you take it?
B.You'd better ask them to stop.
C.Never try them,even if you are curious(好奇的).
D.They may be afraid to take part in the dangerous game.
E.After taking drugs only once,he found it very hard to stop.
F.The thing that those strangers want to give students is a drug(毒品)
G.In China,taking drugs is becoming a big problem for teenagers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Rules tell people what they should and shouldn't do.All good people follow rules.We start learning rules at home.
Parents want us to be safe(安全的).They want us to go home early after school.They want us not to watch TV too much.(76)EThey can make family rules.The family rules help us know how to do something safely.
It's important to let all people in the family write the rules.(77)G
The rules should be simple(简单的),so we can remember them easily.There shouldn't be too many rules.We can easily remember 6to 8rules.
(78)A
‘Do'rules
‘Do'rules are good.Here are some examples(例子):
Be helpful.
(79)D
Do your homework before dinner.
‘Don't'rules
It's best to have more‘do'than‘don't'rules-----use‘don't'rules when it's difficult to say what to do.Here are some examples:
(80)B
Don't go out at night.
A.Here are two kinds of rules.
B.Don't watch TV too much.
C.We don't need too many rules.
D.Clean your room every day.
E.How can parents keep us safe?
F.There are many rules in our life.
G.Writing the family rules helps us to remember and follow them..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.任务型阅读.阅读下面的短文,按要求完成各题.
    Have you ever been to a zoo to see animals?Probably yes.
    But for Du Wei,it's always no.The 13-year-old student,at the Lanzhou School for the Blind,Deaf and mute(兰州盲聋哑学校) has never seen an animal.
    Du was born with weak eyesight.but he still has a big dream.He wants to make all the animals as he"sees"in his mind.Du uses clay(黏土) to make sculptures."I love animals.①By making sculptures,I want to ask people to protect them."Du said.
    At Du's school,30other blind teens also like working with clay.②They spend two hours each week learning to imagine and feel all kinds of things.Then they make them out of clay.
    Their teacher,Su Wanjiu,makes pots and animals for them to feel.③He makes them imagine what things look like." All kids have their own ideas.They are very imaginative.One kid even made a clay dragon(龙) with legs!Playing with clay brings them confidence and love of life."Su said.
    Last term,the 16-year-old mute boy,Li Wenhao,made a pen holder with clay for his little sister.He said,"④我想告诉她要努力学习,决不放弃."
    Li wants to be a sculptor when he grows up."Whatever normal kids can do,I can do,too."Li said.

71.任务一:将文中画线的句子 ①翻译成汉语.通过制造雕刻,我想让人们保护它们.
72.任务二:将文中画线的句子 ②改为同义句.
Ittakes them 2 hours each week to learn to imagine and feel all kinds of things.
73.任务三:将文中画线的句子 ③改为被动语态.
Theyare made to imagine what things look like.
74.任务四:将文中画线的句子 ④翻译成英语.I want to tell her to study hard and never give up.
75.任务五:回答问题.
What's wrong with the students in Du Wei's school?They are blind,deaf or mute.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.请从方框内选出与其匹配的选项,并将序列号填入空格内,使其意思完整.
A.Cook in the kitchen
B.Play"Let's act"game
C.Tell stories
D.Have a party
E.Write a story together

How to spend a rainy day with your friends?
You don't have to be bored on a rainy day.Here are some new ideas:
(61)C.You might tell stories you have heard before,or you might make up some really wonderful stories.
(62)A.You can learn to cook a pizza or maybe some cakes.Give your friends a chance to help in the kitchen and make something tasty.
(63)E.You might write stories on your own and then read them aloud to others,or you might write a story together.
(64)B.Think of some scenes and then play a game.Act as teachers,doctors,nurses or policemen.You can dress up in whatever you may have.
(65)D.Pick out some music and dance around in the room.You can also sing while others are dancing.
So on the next rainy day,try some of these ideas for a day full of fun.

查看答案和解析>>

同步练习册答案