精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.According to Forces magazine,Oprah Winfrey is one of the richest women in America.She has worked as a news reporter,movie actress,and writer,but she is best known for her popular television talk show,Oprah.
Life has not always been easy for Oprah.When she was young,her parents did not live together and she often moved house.Her family was poor,and Oprah did not have her first pair of shoes until she was six years old.But Oprah was smart,she learned how to read before she started school.And even from her young age,Oprah loved to talk.
After graduating from high school,Oprah got a job as a newsreader at a television station in Baltimore Oprah was very different from other reporters.She laughed when she made mistakes,and cried if the story was sad.Her style ( 格式) was not right for the news reporting,so she lost her job.
Oprah's boss at the television station offered her a job as a co-host of a morning talk show called People Are Talking-She was very popular on that show,and in 1981Oprah moved to Chicago where she was given a larger studio audience.Five years later,her show Oprah was broadcast nationally for the first time.
Every day,14million people watch Oprah in the USA and 130other countries.She interviews not only famous people but also ordinary people,who she asks to talk about their personal problems.When a guest's story moves her,she cries and opens her arras for a hug.People throughout the USA and around the world feel close to Oprah because of her communication style.

41.Oprah is a popular television talk show of America.T
42.Oprah used to be very poor but now she is one of the richest women in the USA.T
43.Oprah was quick to learn and she loved to talk after graduating from high school.F
44.Oprah lost her job as a news reporter because she often made mistakes.F
45.Oprah became popular on a morning talk show called People Are Talking.T
46.Oprah shows the personal lives of well-known people and provides good ideas.F
47.The passage is mainly about Oprah Winfrey's success story.T.

分析 根据《影响力》杂志称,奥普拉•温弗莉是美国最富裕的女人之一.她从事过新闻记者,女演员和作家,但她因流行的电视脱口秀《奥普拉》而出名.对奥普拉来说生活总是那么不容易.当她年轻的时候,她的父母就分开生活了,所以她经常搬家.她家很贫穷,奥普拉直到6岁才有了自己的第一双鞋子.但是奥普拉很聪明,在她去学校之前她就会阅读.即使从她年轻的时候她就喜欢说话.从高中毕业后,奥普拉在巴尔的摩电视台找到了一份新闻播音员的工作.和其他的播音员不同,她犯了错会笑,如果故事悲伤她会哭.她的风格不适合播报新闻,所以她丢了这份工作.电视台老板给她提供了一份早晨脱口秀主持人的工作,这个脱口秀是《人们正在说话》,奥普拉在那个节目中很受欢迎.1981年她搬到了芝加哥,那里给她提供了一个更大的演播室.五年后,她的节目《奥普拉》第一次在全国播放.每天,美国和其他130个国家的1400万人们观看《奥普拉》.她不仅采访名人,还有普通人,讨论他们关于个人的问题.当一个嘉宾的故事感动了她,她会哭,张开胳膊给他们一个拥抱.因为她的沟通方式,美国和全世界的人们都感觉和她很亲近.

解答 41.T.细节理解题.题干意为:奥普拉是美国一个流行的电视脱口秀.根据第一段but she is best known for her popular television talk show,Oprah.及最后一段Every day,14million people watch Oprah in the USA and 130other countries.可知奥普拉是美国一个非常流行的电视脱口秀节目,每天有1400万人观看,故此表述正确.
42.T.细节理解题.题干意为:奥普拉曾经很贫穷,但现在她是美国最富裕的女人之一.根据第一段Oprah Winfrey is one of the richest women in America.及第二段When she was young,her parents did not live together and she often moved house.Her family was poor…可知奥普拉年轻的时候很贫穷,但现在她是美国人最富裕的女人之一,故此表述正确.
43.F.细节理解题.题干意为:奥普拉学习很快,高中毕业后她喜欢讲话.根据But Oprah was smart,she learned how to read before she started school.And even from her young age,Oprah loved to talk.可知奥普拉是很聪明,但是在她年轻的时候她就喜欢说话,故此表述错误.
44.F.细节理解题.题干意为:因为她经常犯错,奥普拉丢了工作.根据Her style ( 格式) was not right for the news reporting,so she lost her job.可知她的风格不适合播报新闻,所以她丢了工作,故此表述错误.
45.T.细节理解题.题干意为:奥普拉在一个叫做《人们正在说话》的早晨脱口秀节目中变得受欢迎.根据Oprah's boss at the television station offered her a job as a co-host of a morning talk show called People Are Talking-She was very popular on that show.可知奥普拉这个节目中很受欢迎,故此表述正确.
46.F.细节理解题.题干意为:奥普拉展示名人的个人生活,并提供一个些好的建议.根据She interviews not only famous people but also ordinary people,who she asks to talk about their personal problems.可知她不仅采访名人,还有普通人,讨论关于他们个人的问题,并未展示他们的个人生活,也未提供好的建议,故此表述错误.
47.T.主旨大意题.题干意为:文章主要讲述了奥普拉的成功故事.文章主要讲述了奥普拉从年轻时展示出她的说话才能,到她作新闻记者和早间节目脱口秀主持人的经历,最终创办了自己的脱口秀《奥普拉》,并获得成功的故事,故此表述正确.

点评 本文是一篇记叙文,主要讲述了奥普拉如何获得成功的故事.练习题以细节理解题为主,只要认真阅读,理解大意,仔细审题,准确定位信息,即可在文中找到相对应的答案或者依据,难度一般.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.
Click(点击)and shop
Do you always go shopping at the supermarket or often forget to buy something?If you do forget something,we believe you never want to go back for it.But with Webshop,our new Internet shopping service,you won't have to.Also avoid standing so long to pay for what you get.Start shopping online now!
  Eat what you like
Do you usually want to avoid eating any spicy(辛辣的)food?Do you always regret drinking too much fizzy(泡沫) drinks?
Well,now it's time for you to hold a chance to change the things.You'd better take our Gasgo and begin to feel the difference!
24hours to success
Do you regret not working harder at school?Do you want to improve your languages?With Polygot's system,you can learn to speak any language in 24hours!Try following our system and see how different it is from the rest.Why not make an early start in a class today?
    You're never too old to surt
Do you want to surf the Internet but think you're too old to start learning new skills?If so,why not take some classes at CompuWiz?We promise to make you master a computer whatever your age.Don't forget to call us before July 1st at 2839-0818,and receive a 50% lower price on lessons.
51.With Webshop,youC.
A.often forget to buy what you need           
B.have to stand to pay for the things
C.can buy everything you need easily          
D.can call for everything you want
52.If you don't like to eat anything spicy or drink anything fizzy,you may tryBto see how different it is 
A.Polygot   
B.Gasgo       
C.CompuWiz     
D.Mosso
53.Try toCand you will learn any language in a very short time.
A.click on the Webshop        
B.call at 2839-0818
C.send e-mails to friends       
D.follow Polygot's system
54.You can save 50% of your money if youD before July 1st
A.learn surfing the Internet at CompuWiz   
B.hold a chance to try Gasgo
C.start early with Polygot's system       
D.buy something from the Webshop
55.According to the passage,we can infer(推断) it'sB.
A.a piece of news   
B.an ad    
C.a story    
D.a survey.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Say hello to the world
November 21 is World Hello Day.At school,we learned that"How do you do?"ad"How are you"are standard ways to say hello when meeting others.But do you know how to respond to them?Nowadays,do native speakers s(81)eldom use them today?
As we learned,"How do you do?"is for greeting someone we meet for the first time.And it can be responded with the same"How do you do?""How are you?"is often used to greet someone we are familiar with.It usually f(82)ollows with a response of"I'm good,and you?"or"I'm well,and you?"
But English is a casual (随意的) language.The formal"How do you do?"is rarely said by native speakers.It is considered old-fashioned.Yet they greet each other in m(83)any other ways.
You may hear a conversation b(84)etween British people:"You all right?""Yea,you?""I'm good.Any plans for the weekend?"or"How's it going?""Yea,fine,and you?"These ways of greeting are popular for young people to say hello to friends.
Americans like saying,"What's up"or"What's good?"to friends.Don't be confused.It doesn't mean"What's wrong?"It is just one way of saying hello.And people usually respond"Not much"or"Nothing"."Hey,man"is also popular.But it is only used among men.What do w(85)omen say?You guessed it.They often say"Hey,girl."
If you meet an Australian,you may hear"G'day,mate".It means"Good day".You can respond with the same"G'day".
H(86)owever,there is no rule to say hello to each other.If you can't remember all of the above,just choose"How are you?".This is the most (87)common and standard way for people of all ages.You can reply with"pretty good","same as usual"or"I'm hanging in there."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12."High tech"and"State of the art"are two expressions that describe very modern technology.High tech is just a shorter way of saying high technology.And high technology describes any invention and system that uses the newest ideas or discoveries of science and engineering.
What is high tech?A computer is high tech.So is a communications satellite.A modern manufacturing(制造业的) system is surely high tech.
High tech became a popular expression in the United States during the early 1980's.Because of the improvements in technology,people could buy many kinds of products in American stores,such as home computers,microwave ovens(微波炉),etc."State of the art"is something as modern as possible.It is a product that is based on the very latest ways and technology.Something that is"state of the art"is the newest possible design or product of a business or industry.A state of the art television set,for example,uses the most modern electronic design and parts.It is the best that one can buy.
"State of the art"is not a new expression.Engineers have used it for years,to describe the best and most modern way of doing something.
Millions of American began to use the expression in the late 1970's.The reason was the computer revolution.(革命) Every computer company claimed(声称) that its computers were"state of the art".
Computer technology changes so fast that a state of the art computer today might be old tomorrow.The expression"state of the art"has become as common and popular as computers themselves.Now all kinds of products are said to be"state of the art".

34.What is the purpose of the passage?C
A.To tell how"High tech"and"State of the art"have developed.
B.To give examples of high tech.
C.To tell what"High tech"and"State of the art"are.
D.To describe very modern technology.
35.What can we learn from the passage?B
A."High tech"and"State of the art"are two expressions that describe traditional things.
B."High tech"describes a technology that is not traditional.
C."State of the art"became popular later than"High tech".
D.A lantern out of a big orange pumpkin is"state of the art".
36.Which of the following statements is NOT true?D
A.Since the computer revolution,the expression"state of the art"became popular.
B."State of the art"means something that is the best one can buy.
C.With the development of computer technology,"a state of the art"computer may easily become unpopular.
D.All the products are"state of the art"nowadays.
37.The best title for the passage isB.
A.Computer Technology             
B.High Tech and State of the Art
C.Most Advanced technology         
D.Two New Expressions.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Jim is so _____that he has made many mistakes in the exam.(  )
A.carefulB.carelessC.carefully

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

9.M:Hello,this is the ticket office of the 10th National Traditional Games of
Ethnic Minorities(少数民族).(46)C
W:I want to know something about it.(47)E
M:It will start on August 9th and it will last for 9days.
W:(48)G
M:At the stadium in Erdos City Sports Centre.
W:(49)A
M:It's to the north of Erdos University along Dongkang Road.
W:OK,thanks.How much is the ticket?
M:The prices are different.They are 100yuan,300yuan,600yuan,1200yuan and 1800yuan.
W:I want to buy two 300-yuan tickets.
M:OK,I see.I hope you'll enjoy your stay here.
W:(50)F

A.Can you tell me where the stadium is?
B.Yes,of course.
C.What can I do for you?
D.Can I get there by bus?
E.When will it start?
F.Thank you very much.
G.Where will it be held?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.The WeChat is usedwidely(wide) in China.It has millions of users.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

13.A:Hello!May I speak to Rita?
B:This is Rita.(76)C
A:Hi,Rita.This is Candy.Would you like to go to Mount Dongfang tomorrow?
B:Great!I'd like to.What time shall we start?
A:(77)E
B:All right,oh,(78)B
A:It's sunny.So please bring your sunglasses,by the way,do you have Jack's telephone number?He'll I go with us.
B:(79)FI'll call him later.But where shall we meet together tomorrow?
A:At our school gate.
B:OK.(80)A
A:We can take No.7 bus to the foot of the mountain.
B:See you tomorrow.
 
A.How can we get there?B.What's the weather report for tomorrow?
C.Who's that speaking?D.Any problem?
E.How about 8 o'clock?F.Yes,I do.
G.Who are you?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.I do hope that _________ of the students in our grade is able to do well in the final exam.(  )
A.allB.everyoneC.everyD.each

查看答案和解析>>

同步练习册答案