分析 根据《影响力》杂志称,奥普拉•温弗莉是美国最富裕的女人之一.她从事过新闻记者,女演员和作家,但她因流行的电视脱口秀《奥普拉》而出名.对奥普拉来说生活总是那么不容易.当她年轻的时候,她的父母就分开生活了,所以她经常搬家.她家很贫穷,奥普拉直到6岁才有了自己的第一双鞋子.但是奥普拉很聪明,在她去学校之前她就会阅读.即使从她年轻的时候她就喜欢说话.从高中毕业后,奥普拉在巴尔的摩电视台找到了一份新闻播音员的工作.和其他的播音员不同,她犯了错会笑,如果故事悲伤她会哭.她的风格不适合播报新闻,所以她丢了这份工作.电视台老板给她提供了一份早晨脱口秀主持人的工作,这个脱口秀是《人们正在说话》,奥普拉在那个节目中很受欢迎.1981年她搬到了芝加哥,那里给她提供了一个更大的演播室.五年后,她的节目《奥普拉》第一次在全国播放.每天,美国和其他130个国家的1400万人们观看《奥普拉》.她不仅采访名人,还有普通人,讨论他们关于个人的问题.当一个嘉宾的故事感动了她,她会哭,张开胳膊给他们一个拥抱.因为她的沟通方式,美国和全世界的人们都感觉和她很亲近.
解答 41.T.细节理解题.题干意为:奥普拉是美国一个流行的电视脱口秀.根据第一段but she is best known for her popular television talk show,Oprah.及最后一段Every day,14million people watch Oprah in the USA and 130other countries.可知奥普拉是美国一个非常流行的电视脱口秀节目,每天有1400万人观看,故此表述正确.
42.T.细节理解题.题干意为:奥普拉曾经很贫穷,但现在她是美国最富裕的女人之一.根据第一段Oprah Winfrey is one of the richest women in America.及第二段When she was young,her parents did not live together and she often moved house.Her family was poor…可知奥普拉年轻的时候很贫穷,但现在她是美国人最富裕的女人之一,故此表述正确.
43.F.细节理解题.题干意为:奥普拉学习很快,高中毕业后她喜欢讲话.根据But Oprah was smart,she learned how to read before she started school.And even from her young age,Oprah loved to talk.可知奥普拉是很聪明,但是在她年轻的时候她就喜欢说话,故此表述错误.
44.F.细节理解题.题干意为:因为她经常犯错,奥普拉丢了工作.根据Her style ( 格式) was not right for the news reporting,so she lost her job.可知她的风格不适合播报新闻,所以她丢了工作,故此表述错误.
45.T.细节理解题.题干意为:奥普拉在一个叫做《人们正在说话》的早晨脱口秀节目中变得受欢迎.根据Oprah's boss at the television station offered her a job as a co-host of a morning talk show called People Are Talking-She was very popular on that show.可知奥普拉这个节目中很受欢迎,故此表述正确.
46.F.细节理解题.题干意为:奥普拉展示名人的个人生活,并提供一个些好的建议.根据She interviews not only famous people but also ordinary people,who she asks to talk about their personal problems.可知她不仅采访名人,还有普通人,讨论关于他们个人的问题,并未展示他们的个人生活,也未提供好的建议,故此表述错误.
47.T.主旨大意题.题干意为:文章主要讲述了奥普拉的成功故事.文章主要讲述了奥普拉从年轻时展示出她的说话才能,到她作新闻记者和早间节目脱口秀主持人的经历,最终创办了自己的脱口秀《奥普拉》,并获得成功的故事,故此表述正确.
点评 本文是一篇记叙文,主要讲述了奥普拉如何获得成功的故事.练习题以细节理解题为主,只要认真阅读,理解大意,仔细审题,准确定位信息,即可在文中找到相对应的答案或者依据,难度一般.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Click(点击)and shop Do you always go shopping at the supermarket or often forget to buy something?If you do forget something,we believe you never want to go back for it.But with Webshop,our new Internet shopping service,you won't have to.Also avoid standing so long to pay for what you get.Start shopping online now! | Eat what you like Do you usually want to avoid eating any spicy(辛辣的)food?Do you always regret drinking too much fizzy(泡沫) drinks? Well,now it's time for you to hold a chance to change the things.You'd better take our Gasgo and begin to feel the difference! |
| 24hours to success Do you regret not working harder at school?Do you want to improve your languages?With Polygot's system,you can learn to speak any language in 24hours!Try following our system and see how different it is from the rest.Why not make an early start in a class today? | You're never too old to surt Do you want to surf the Internet but think you're too old to start learning new skills?If so,why not take some classes at CompuWiz?We promise to make you master a computer whatever your age.Don't forget to call us before July 1st at 2839-0818,and receive a 50% lower price on lessons. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | careful | B. | careless | C. | carefully |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
| A.Can you tell me where the stadium is? B.Yes,of course. C.What can I do for you? D.Can I get there by bus? E.When will it start? F.Thank you very much. G.Where will it be held? |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
| A.How can we get there?B.What's the weather report for tomorrow? C.Who's that speaking?D.Any problem? E.How about 8 o'clock?F.Yes,I do. G.Who are you? |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | all | B. | everyone | C. | every | D. | each |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com