精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.根据短文内容,选择正确的答案.
Do you know the man in white?Oh,he is Li Yong.He comes from Urumqi(乌鲁木齐),China.He has a long face.His eyes are small.
But his nose is big.And he has long black hair.Is the little girl his daughter(女儿)?Yes.Look!She has a round face.Her hair is short and black.She looks like her mom.She is in a blue and white dress.She looks very cute(可爱)!

根据短文内容,选择正确答案.
61.Li Yong's T-shirt isB.
A.blue        
B.white    
C.blue and white
62.Li Yong's hair isB.
A.long and blue  
B.long and black
C.short and black
63.Li Yong hasC.
A.big eyes       
B.a small nose    
C.a big nose
64.Li Yong's daughter looks likeB.
A.Li Yong        
B.her mom        
C.her
65.The best title(最佳标题)isC.
A.Li Yong       
B.Li Yong's daughter  
C.Li Yong and his daughter.

分析 本文介绍了李勇和他的女儿.李勇长着长脸,小眼睛,大鼻子,他的头发又黑又长.他的小女儿长着圆脸,头发又短又黑,她长得像她的妈妈.

解答 61-65 BBCBC 61.B细节理解题.根据第一段Do you know the man in white?Oh,he is Li Yong.可知李勇的衬衫是白色的,故选B.
62.B细节理解题.根据第二段 And he has long black hair.可知李勇的头发又长又黑,故选B.
63.C 细节理解题.根据His eyes are small.But his nose is big.可知李勇的眼睛小,鼻子大,故选C.
64.B 细节理解题.根据第二段She looks like her mom.可知李勇的小女儿长得像她的妈妈.故选B.
65.C标题归纳题.全文主要介绍李勇和他的小女儿的长相,故选C.

点评 细节理解题主要考查学生对文章中的细节与具体事实的把握能力,内容涉及询问事实、原因、结果和目的等,属于浅层次的理解题,难度较低.阅读时,必须以原文提供的事实、细节和逻辑关系为依据,切忌把自己的观点和看法与原文或作者的观点、看法混为一谈.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Do you like        film Big Hero 6?
-Yes.it is        interesting movie.I like it very much.(  )
A.a:anB.a;theC.the;aD.the;an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.我希望你会在做出决定前三思.I hope (that) you will think twice before makinga decision.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.
when,grow up.
I'm going to be a doctor when I grow up..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.
spend,flowers.We spend much time watering flowers..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.I likebananas(香蕉).Do you like them?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

14.1.do,big,you,have,eyes
Do you have big eyes?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.---What _____these?---They are________(  )
A.is,kiteB.are,kiteC.are,kitesD.is,kites

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.When we watch kung fu movies,we often see people run on the walls(墙)or fly.Do you want to be a person like(21)D?You may say,"I can do that only in my(22)B."
But the students at kung fu schools are hoping to(23)C  their dreams come true.Anhui Xuanlong Wushu School is just one(24)C these schools.Many children from 4to 16years old go there to(25)B kung fu.
The students have to(26)D at 6:00a.m.In the morning,the students learn English(27)Amath.They learn kung fu in the afternoon.There are more(28)D in the evening.They usually go to bed after 10:00p.m.
The kung fu exercise is(29)A easy.The students have to work hard.After many years'hard work,these children will (30)Bkung fu stars.They can jump high and act well in kung fu games.

21.A.herB.himC.usD.them
22.A.movieB.dreamC.ideaD.house
23.A.helpB.keepC.makeD.turn
24.A.forB.atC.ofD.with
25.A.watchB.learnC.teachD.follow
26.A.go outB.go backC.get lostD.get up
27.A.andB.soC.butD.as
28.A.hoursB.languagesC.studentsD.classes
29.A.neverB.sometimesC.usuallyD.often
30.A.look atB.look likeC.look forD.look after.

查看答案和解析>>

同步练习册答案