精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.At present,air pollution may be the greatest problem and people all over the world pay attention to it.The Chinese government has done a lot to deal with it.One of them is to produce electric vehicles(机动车),especially electric cars.China plans to put at least half a million electric cars on the road by 2015.
  Electric cars are hard to sell.Even with the help of the government,there are still many problems.So it isn't easy to get more people to use electric cars.One reason is that the electric car is very expensive.A Shenzhen driver said that an electric car cost 80percent more than the Santana(桑塔纳).Another reason is that we haven't built enough charging stations(充电站).Sometimes when an electric car uses up its electricity,it can not work at all.Finally,when there is something wrong with electric cars,drivers can not find shops to repair them easily.
  Besides China,the United States,Japan and Germany also do their best to create electric vehicles.But China has done more than them.
52.Why does the Chinese government want to use electric cars?A
A.Because they are good for the environment.
B.Because they are very safe.
C.Because they are very expensive.
D.Because they can carry more people.
53.People prefer to use other vehicles than using electric cars becauseD
A.they can make more money
B.they are more beautiful
C.they can run faster
D.they are cheaper
54.According to the passage,if a Santana is 70,000yuan,what is the price of an electric car?B
A.56,000yuan     B.126,000yuan     C.80,000yuan      D.50,000yuan
55.There areB reasons why electric cars are difficult to sell in the passage.
A.two      B.three      C.four      D.five
56.Which country is not mentioned in the passage?It'sC.
A.Germany     B.the USA     C.France      D.Japan.

分析 现在空气污染可能是最大的问题,全世界人都在关注,中国政府已经采取很多措施.生产电动车尤其是电动小汽车,电动车不好卖,原因之一是电动汽车很贵,一个深圳司机说一辆电动车比桑塔纳贵80%,另一个原因是要建造足够的充电站,点用完了电动车就开不了,最后电动车坏了,不容易找到修理店.除了中国,美国日本和德国都在尽力制造电动车,中国做的要多些.

解答 52.A.细节理解题.根据第一段At present,air pollution may be the greatest problem and people all over the world pay attention to it.The Chinese government has done a lot to deal with it.One of them is to produce electric vehicles(机动车),especially electric cars可知建造电动车的原因是有助于改善环境,故选A.
53.D.推理判断题.结合第二段One reason is that the electric car is very expensive.A Shenzhen driver said that an electric car cost 80percent more than the Santana(桑塔纳).可知是因为其他车便宜,故选D.
54.B.推理判断题.结合第二段A Shenzhen driver said that an electric car cost 80percent more than the Santana可知电动车的价格是桑塔的1.8倍,故70000×1.8=126000,故答案是B.
55.B.细节理解题.结合第二段One reason is that the electric car is very expensive.Another reason is that we haven't built enough charging stations(充电站).Finally,when there is something wrong with electric cars,drivers can not find shops to repair them easily.可知这里有三个理由贵,充电站不够以及没有修理厂,故选B.
56.C.细节理解题.根据最后Besides China,the United States,Japan and Germany also do their best to create electric vehicles可知法国没有提到,故答案是C.

点评 做阅读理解时,要注意培养自己快速阅读的习惯.切不可在个别难懂的词句上磨蹭,只要全篇理解了,个别难懂的词句可以根据上下文和构词法去猜测,去推断

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.This new type of table doesn't      too much space and it can be carried easily.(  )
A.take upB.look upC.get upD.mop up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.
happy,bother,although,good,success,bored,pretend,worry,sleep,truth,refuse,they
My classmates often ask me how I feel to be a top student.They all seem to admire me,or even envy( 嫉妒 ) me.They say they want to know what helps me(96)succeed.
However,I am not as happy as I seem to be.I have many (97)worries.
The first is that I often feel stressed.I often feel some of my lessons (98)bored.I have to face too many exercises that I don't enjoy at all.I am asked to do them,but I don't think (99)they'reuseful.These exercises keep me busy even on the weekends.I must stay up late to finish them.As a result,I often feel (100)sleepyin the day.
Secondly,I always feel that few of my teachers and classmates understand me enough.I try to be friendly to them.And I try to be honest and modest.But some of them say I just (101)pretendto be so.They even say I look down on the students who don't do as(102)good as me in lessons,(103)althroughI spend lots of time helping them.I don't know why I have no (104)truefriends.I feel terrible when my classmates refuse to play and work with me.And I feel lonely.
Both the two problems(105)bother me very much.I just don't know how to deal with them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.A food guldeline(指南) for students'nutritional(营养)lunch
Fruts:100g
Vegetable:150-200g
Meat:50-60g
Fish:15-30 g
Eggs:10-20g
Beants and nuts:10-15g
Grains:100-150g
54.This is a foode guideline for students'nutritionB
A.Breakfast
B.Lunch
C.Supper
55.According to the guideline,we should eatAmore.
A.vegetable
B.meat
C.eggs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.                    good news!Thanks for telling me.(  )
A.WhatB.What aC.What anD.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.The following is about how to be safe at school and in your everyday life.Always notice the environment around.When you walk alone outside,make sure where the public phones are.If anything dangerous happens,you can find them quickly.
If you are followed by a stranger,cross the street and go in the other direction.Let the stranger know that you know he or she is there.Next,go and get help from others if it is necessary.Don't go home directly.You are safer on the street than you are in your home or an elevator.
If you have to take a bus to a place far away,try to get to the stop a few minutes just before the buses leave.This prevents a stranger from studying you.On buses,do not sit alone; sit behind the driver or with friends.Don't sleep.
Don't play with matches or candles,because it may cause fire.If your house catches fire and you have to escape through smoke,move on your hands and knees with your head 30 to 60 centimeters above the floor.Please remember there is cleaner,cooler air near the floor during the fire.

36.It's important to know where the public phones are when walking alone outsideT.
37.When there's a stranger following you,you should go home as soon as possibleF.
38.The writer believes that a stranger may try to find out more about you if you arrive at the bus stop too lateF.
39.The right way to escape through smoke is to move along with your body close to the floorT.
40.The best title for the passage is"How To Keep Safe"T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.
36.Lions and cats eat meat and can sleep at night or during the day.A
37.Giraffes and elephants only eat leaves and sleep for four hours at night.B
38.Cows and horses eat grass and live for twenty years.B
39.People eat meat,fruit and plants and live longest.A
40.Dolphins eat fish.They sleep at night or during the day but live longer than elephants.B.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.阅读短文,然后按要求完成第81-90小题.
May 20 is National Student Nutrition Day.Why is student nutrition important?
Just as a cell phone needs energy from charging (充电),we humans need energy from food.While eating food is the only way to (A)使我们强壮,what we eat and the way we eat it are also very important,because they decide (B)whetherwe can get good nutrition.
Many of us have bad eating habits.For example,some don't eat breakfast.Others eat too (C)_____ fast food.These bad habits may cause nutrition problems,which are bad for the growth of our bodies.
A study by the government in 2005showed that (D)over 20percent of people aged 13to 20have nutrition problems,such as obesity (肥胖) and high blood pressure.
More students of Chinese middle and primary schools are (E)______ having nutritious meals,such as milk and fruit.This year,the theme (主题) of National Student Nutrition Day is"improve the nutrition of students in the countryside".(F)The government will spend quite a lot helping students get nutritious meals.

81.将文中划线部分(A)译成英语.make us strong
82.写出文中划线部分(B)和(D)的同义词语或近义词语.if;more than
83.在文中(C)和(E)的空白处分别填入适当的单词.much;now
84.将文中划线部分(F)改写为:It willtake the government quite a lot to help students get nutritious meals.
85.从文中找出一个有关营养不良症状的词语.obesity/high blood pressure.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.

Invention 1
These glasses are made from a special liquid(液体).They allow users to adjust the focus(调整焦距) of the glasses until everything is clear.They are designed for children.So they won't buy new glasses every time when their eyesight changes.




Invention 2
The Donkey Bike has a strong steel bar(钢条) running along it.It can carry both a gas can and a pet at the same time when you ride this bike.




Invention 3
This machine looks friendly and is called Little Printer.It can print news headlines,riddles and other things on a roll(卷) of paper.So you can make your own little newspaper with it.
71.The special glasses are made fromB.
A.steel  B.liquid   C.paper
72.Which of the following is True about the"Donkey Bike"?C
A.It can carry four persons.
B.It is designed for children.
C.It includes a strong steel bar.
73.The roll of paper in Little Printer is used forB.
A.cleaning the cover of the machine
B.printing your own newspaper
C.reading news headlines or riddles
74.A child who has poor eyesight may be interested inA.
A.Invention 1B.Invention 2   C.Invention 3
75.The passage is mainly aboutC.
A.the change of eightsightB.a gas can and a pet C.some cool inventions.

查看答案和解析>>

同步练习册答案