分析 现在空气污染可能是最大的问题,全世界人都在关注,中国政府已经采取很多措施.生产电动车尤其是电动小汽车,电动车不好卖,原因之一是电动汽车很贵,一个深圳司机说一辆电动车比桑塔纳贵80%,另一个原因是要建造足够的充电站,点用完了电动车就开不了,最后电动车坏了,不容易找到修理店.除了中国,美国日本和德国都在尽力制造电动车,中国做的要多些.
解答 52.A.细节理解题.根据第一段At present,air pollution may be the greatest problem and people all over the world pay attention to it.The Chinese government has done a lot to deal with it.One of them is to produce electric vehicles(机动车),especially electric cars可知建造电动车的原因是有助于改善环境,故选A.
53.D.推理判断题.结合第二段One reason is that the electric car is very expensive.A Shenzhen driver said that an electric car cost 80percent more than the Santana(桑塔纳).可知是因为其他车便宜,故选D.
54.B.推理判断题.结合第二段A Shenzhen driver said that an electric car cost 80percent more than the Santana可知电动车的价格是桑塔的1.8倍,故70000×1.8=126000,故答案是B.
55.B.细节理解题.结合第二段One reason is that the electric car is very expensive.Another reason is that we haven't built enough charging stations(充电站).Finally,when there is something wrong with electric cars,drivers can not find shops to repair them easily.可知这里有三个理由贵,充电站不够以及没有修理厂,故选B.
56.C.细节理解题.根据最后Besides China,the United States,Japan and Germany also do their best to create electric vehicles可知法国没有提到,故答案是C.
点评 做阅读理解时,要注意培养自己快速阅读的习惯.切不可在个别难懂的词句上磨蹭,只要全篇理解了,个别难懂的词句可以根据上下文和构词法去猜测,去推断
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | take up | B. | look up | C. | get up | D. | mop up |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| happy,bother,although,good,success,bored,pretend,worry,sleep,truth,refuse,they |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
Invention 1 | These glasses are made from a special liquid(液体).They allow users to adjust the focus(调整焦距) of the glasses until everything is clear.They are designed for children.So they won't buy new glasses every time when their eyesight changes. |
Invention 2 | The Donkey Bike has a strong steel bar(钢条) running along it.It can carry both a gas can and a pet at the same time when you ride this bike. |
Invention 3 | This machine looks friendly and is called Little Printer.It can print news headlines,riddles and other things on a roll(卷) of paper.So you can make your own little newspaper with it. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com