精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.A.longer B.means C.such as D.named E.stars F.because
G.popular H.his I.between J.hand K.saying L.make.
Are you still doing the V for victory sign?It's out.The latest popular hand gesture(手势)is to putting both of your hands and put them together to make a heart shape.It is (71)D"hand heart".
Many young (72)E in the US have done the move in recent photos."The heart-hand gesture means something (73)I‘I love you'and‘thank you',"said Taylor Swift,the country singer."It's a sweet,simple message which you can send without (74)Ka word."Taylor Swift often puts her hands above her head in the heart shape at her concerts.And she is believed to be the first to (75)L the gesture popular.
Last month during a charity show,Justin Bieber and (76)H superstar friends did the"hand heart"to help out three kids whose parents were killed in a car accident.
It used to take (77)A for nonverbal(不用语言的)culture to move in the past.But now,it moves faster (78)F we have mobile phones and the Internet.
In Korea,the hand heart has been (79)Gfor a long time,in a different way.People there like making a"bigger heart"by putting their hands above their heads and making a heart shape with their arms.It (80)B"I love you."

分析 文章大意:
最近流行的手势,把双手放在胸前摆出心形,这种手势叫做手心.
通过这种手势就可以传达信息,因此不需要讲话,这种手势传达的意思在"我爱你"和"谢谢"之间.
在过去,网络还不是很发达,不同人之间的交流很慢,所以需要很长时间,而现在非语言文化发展的很快.

解答 71.D,推理判断题及上下文理解,根据句意可知此处是指把双手放在胸前摆出心形这种姿势的名称,故选择D,named译为叫…
72.E,推理判断题及上下文理解,后文提到"Taylor Swift"和"Justin Bieber",他们两人都是国际巨星,由此此处应该是在说明许多年轻的明星,所以填写E.
73.I,推理判断题及上下文理解,分析句意,此处应该是说明"手心"这种手势所表达的含义在"我爱你"和"谢谢"之间,所以应该改填写between,与and搭配表示在…中间,因此选择I.
74.K,推理判断题及上下文理解,文中提到"simple message which you can send"通过手势就可以传达信息,因此不需要讲话,without+doing sth译为不需要做…,因此确定答案为K.
75.L,推理判断题及上下文理解,分析句意,可知她是让这种手势流行起来的第一人,make sth adj表示某事变得…,在此译为让这种手势变得流行,所以选择L.
76.H,推理判断题及上下文理解,文中提到"superstar friends",由此可知是Justin Bieber 的朋友,所以此处填写形容词性物主代词his表示他的朋友,所以选择H.
77.A,推理判断题及上下文理解,在过去,网络还不是很发达,不同人之间的交流很慢,所以需要很长时间,所以填写longer表示非语言文化在古代要想取得发展需要很长时间,由此确定答案为A.
78.F,推理判断题及上下文理解,文中提到"we have mobile phones and the Internet"这是文化传播速度比较快的原因,由此确定答案为F,because引导原因状语从句.
79.G,推理判断题及上下文理解,分析句意可知此处在表明"手心"手势在韩国也很流行,所以选择G.
80.B,推理判断题及上下文理解,用整个手臂来做一个心形,此姿势"代表"我爱你,由此确定答案为B,在此means表示"意味着".

点评 本题题型为选词填空.在选择给定词语时,再考虑文章大意的前提下,还应该注意文章及句子所用的时态,以及所填写的词在句子中的位置.通过这些判断,适当改变词汇形式,以符合题目要求.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.-How can I get to the park?--Just go across the street and turn right.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-I know nothing about the history of the telephone.Could you tell me       ?
-Yes,in 1876(  )
A.who invented the telephone
B.how the telephone was invented
C.when was the telephone invented
D.when the telephone was invented

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Don't be nervous.There is     time eft.(  )
A.littleB.a littleC.fewD.a few

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Janehasbig eyes and small ears.(have)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Most people around the world are right-handed.This also seems to be true in history.In 1799,scientists studied works of art made at different times from 1,500B.C.to the 1950s.Most of the people shown in these works are right-handed,so the scientists guessed that right-handedness has always been common through history.Today,only about 10% to 15% of the world's population is left-handed.
Why are there more right-handed people than left-handed ones?Scientists now know that a person's two hands each have their own jobs.For most people,the hand is used to find things or hold things.The right hand is used to work with things.This is because of the different work of the two sides of the brain.The right side of the brain,which makes a person's hands and eyes work together,controls the left hand.The left-side of the brain,which controls the right hand,is the centre for thinking and doing problems.These findings show that more artists should be left-handed,and studies have found that left-handedness is twice as common among artists as among people in other jobs.
No one really knows what makes a person become right-handed instead of left-handed.Scientists have found that almost 40% of the people become left-handed because their main brain is damaged when they are born.However,this doesn't happen to everyone,so scientists guess there must be another reason why people become left-handed.One idea is that people usually get right-handed from their parents.If a person does not receive the gene(基因) for right-handedness,he/she may become either right-handed or left-handed according to the chance and the people they work or live with.
Though right-handedness is more common than left-handedness,people no longer think left-handed people are strange or unusual.A long time ago,left-handed children were made to use their right hands like other children,but today they don't have to.
34.How many people in the world are left-handed now?A
A.Less than one sixth.
B.More than a half.
C.About 40%.
D.The passage doesn't tell us.
35.Which of the following has the closest meaning to the underlined word"damaged"in this passage?D
A.knocked         
B.changed      
C.broke        
D.harmed
36.According to the passage,which of the following is NOT true?B
A.No one really knows what makes a person become right-handed.
B.Left-handedness is cleverer than right-handedness.
C.Today children are not made to use their right hands only.
D.Scientists think there must be some reason why people become left-handed.
37.The best title for this passage isC.
A.Scientists'New Inventions       
B.Left-handed People
C.Which Hand                   
D.Different Brains,Different Hands.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.A.Manager and secretary.
B.Shop assistant and customer.
C.Teacher and student.
D.Wife and husband.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.A.In Beijing.     B.In Shanghai.     C.In New York.     D.In London.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.A.She wants to work with Mr.Smith this Saturday.
B.She promises to finish the report this Saturday.
C.She doesn't want to say goodbye to Mr.Smith.
D.She will go shopping this Saturday.

查看答案和解析>>

同步练习册答案