精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.One day a rich boy bought a magic mirror (镜子).When he got home,he looked in the mirror.His face looked sad.He tried to smile and make funny faces,his face looked still sad.Then he did many happy things,but his face always looked sad.
"Oh,what a terrible mirror!It doesn't work!"he said angrily.
The next day on his way to buy some chocolate,he saw a little girl crying sadly.The rich boy went up to her and asked what had happened.The little girl said she couldn't find her parents."Don't worry.I'll help you,"the rich boy said.So they went to look for them together.Finally they found her parents.They were so thankful for his help.After the rich boy arrived home,he looked in the mirror as usual.To his surprise,his face looked very happy.The boy understood the magic of the mirror.The mirror could show the true feelings of its owner.This was true-the rich boy had helped that little girl so he felt really happy.

34.One day a rich boy boughtA.
A.a magic mirror    
B.a normal mirror   
C.a small mirror  
D.a magic book
35.On his way to buy some chocolate,the rich boy sawB crying sadly.
A.a little boy
B.a little girl    
C.a little dog
D.a little cat
36.Finally the rich boyC.
A.lost his parents
B.bought a new mirror
C.helped the little girl find her parents
D.bought a mirror for the little girl
37.From the story we know the boy wasD.
A.brave
B.foolish     
C.clever
D.helpful.

分析 全文大意:
本文讲了一个很富有的男孩买了一个神奇的镜子.他回到家照了照镜子,但是无论他笑还是做滑稽的表情,他做了很多开心的事,镜子里的脸看起来总是难过的样子,这让他很生气,感觉镜子很糟糕,一点儿也不神奇.第二天在他去买巧克力的路上他看到一个小女孩在哭,这个小男孩走上前问发生了什么事.小女孩告诉他她找不到父母了.最后在小男孩的帮助下小女孩儿找到父母,小女孩的父母也很感激他.当小男孩回到家后,像往常一样照了一下镜子,令他惊奇的是,他的脸看起来非常开心.这个小男孩明白了这个镜子的神奇之处.这个镜子能够表现主人的真实感受.的确如此,这个富有的小男孩帮助了小女孩所以他感受到了真正的快乐.

解答 34.A细节理解题   根据One day a rich boy bought a magic mirror (镜子)可知一天一位富有的小男孩买了一面镜子,故选A.
35.B细节理解题   根据The next day on his way to buy some chocolate,he saw a little girl crying sadly可知第二天在他去买巧克力的路上他看到一个小女孩哭得很伤心,故选B
36.C细节理解题  根据Finally they found her parents可知最后小男孩帮助这个小女孩找到了父母.故选C.
37.D推理判断题  根据文中描述的第二天在他去买巧克力的路上他看到一个小女孩在哭,这个小男孩走上前问发生了什么事.小女孩告诉他她找不到父母了.最后在小男孩的帮助下小女孩儿找到父母,小女孩的父母也很感激他,可知小男孩是个乐于助人的孩子,故选D

点评 本篇阅读理解题是阅读填空题以细节理解为主,做这类题的时候应仔细的寻找短文中信息,找到足够的做题的依据.抓住与问题有关的细节性的句子确定出正确的答案.一定要忠实于原文,语法正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Thousands (thousand) of the stars are much bigger than the sun.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.It is reported that three monkeys escaped from the local zoo last Friday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Tom has difficulty         Chinese so he asks me          help.(  )
A.to understand; withB.understanding; of
C.to understand; forD.understanding; for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Every year,_______ visitors come to Taixing to enjoy the delicious food,such as Huangqiao cakes,Xuanbiao dumplings and so on.(  )
A.two hundredsB.thousand ofC.thousands ofD.two hundred of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.My uncle called and asked           .(  )
A.when did I celebrate my birthday
B.who would come to my birthday party
C.what programs there are at my birthday party
D.that I had received the birthday gift from him

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Is Loudi one of ____in China?
-Yes,it is.(  )
A.the greenest citiesB.the greener city
C.the green city   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.My teacher is a friend of _________.(  )
A.mother's of JimB.Jim mother'sC.Jim's mother's

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Would you mind closing the window?I feel a little cold.
-_________.I'll do it at once.(  )
A.Sorry to hear that.B.You're welcome.
C.Of course not.   

查看答案和解析>>

同步练习册答案