精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.The cartoon movie Bolt is an interesting movie.All the characters are very lovely.The movie is about a dog and his name is Bolt.Bolt is a dog star.He always thinks he is very strong.He often plays in TV programs.Many people love him.So he is a little proud.
One day people take him to New York,but the poor dog is lost there.The place is far from his home town.It's about 2,000miles away.Bolt wants to return to his world.He has to face all the danger all by himself.He begins to go across the USA.
On his way he meets Mittens,a lonely cat.Then they meet a mouse.His name is Rhino.He likes watching TV very much.They become friends.They meet many strange animals and people on their way.
At last Bolt feels that he can be a hero both in TV programs and in real life.The movie is very instructive.
36.What is Bolt?D
A.He likes watching TV.
B.He lives in New York.
C.He is a lonely cat.
D.He is a dog star.
37.Bolt has to goA miles to go back to his world.
A.2,000        
B.1,000          
C.20,000          
D.10,000
38.What is Rhino?C
A.It is a cat.
B.It is a pig.
C.It is a mouse.
D.It is a rabbit.
39.Bolt meetsD on his way.
A.a friend      
B.a tiger          
C.a rabbit    
D.many strange animals.
40.What's the meaning of the word"instructive"in Chinese?C
A.滑稽的                       
B.有趣的
C.有教育意义的                 
D.好看的.

分析 文章大意:主要介绍了《博尔特》是一个有趣的电影,主要描述一只小狗自己独立回到家的故事,很有教育意义.

解答 36-40:DACDC
36题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第一段The movie is about a dog and his name is Bolt.Bolt is a dog star.可知 是一只明星狗,故答案D
37题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第二段The place is far from his home town.It's about 2,000miles away可知2000公里远,故答案A
38题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第三段Then they meet a mouse.His name is Rhino可知 Rhino是一只老鼠,故答案C
39题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第三段They meet many strange animals and people on their way可知遇见了很多动物,故答案D
40题答案:C 考查词汇题,根据文中前面句子At last Bolt feels that he can be a hero both in TV programs and in real life最后博尔特觉得自己可以成为电视节目和现实生活中的英雄,可后后面应该是有教育意义,故答案C

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

2.For foreigners in China,food isn't simply a meal.It's sometimes a challenge.I often fail to(36)B the right food and use (37)A correctly,when I sit down in a restaurant.
(38)D not every dish has a picture on the menu,ordering food becomes a guessing game.My father and I often (39)D what kind of vegetables or meat we're eating.In one of our favorite Sichuan restaurants,it took three waiters 15minutes to take our order for(40)C.I simply wanted to order water,but my father wanted to try one of the fresh juices listed on the menu.There were two (41)A,however.There were neither pictures nor English on the menu.Finally,(42)B just ordered a Coca Cola.
One of our most embarrassing experiences was at a famous restaurant.It was always
(43)C,so,we thought it might be a good restaurant to visit.We had the most difficult time ordering our meal,since there were so many choices.Luckily,the waiter was very (44)Band successfully understood us.During the (45)D,noodles slipped through my chopsticks onto the table lots of times.Once,I tried to pick up a dumpling for my father,but I (46)B it on his shorts.We both looked at it as it fell to the floor.I looked behind me and people were(47)A about my chopstick skills.
No matter how (48)C it is for us to understand the menu,the waiters are always very understanding of our  (49)B.They always give us good services,even when they realize they have to (50)D the noodles that have slipped through my chopsticks.

36.A.cookB.orderC.sellD.send
37.A.chopsticksB.forksC.spoonsD.plates
38.A.SoB.AlthoughC.UntilD.Because
39.A.fearB.reportC.explainD.guess
40.A.dessertB.fruitC.drinksD.vegetables
41.A.problemsB.inventionsC.chancesD.directions
42.A.IB.heC.youD.they
43.A.noisyB.peacefulC.crowdedD.empty
44.A.honestB.patientC.proudD.brave
45.A.discussionB.meetingC.interviewD.dinner
46.A.ateB.droppedC.preparedD.got
47.A.laughingB.thinkingC.arguingD.learning
48.A.boringB.interestingC.difficultD.easy
49.A.cultureB.situationC.conversationD.habit
50.A.give upB.make upC.take upD.clean up.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Elephants can remember the places _______ food and water(  )
A.withB.forC.inD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.He wants to visit differentcountries (国家) in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.去学校花费了我半个小时的时间.It took me half an hour to go to school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.If there is no war in the world,we can live in peace.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.他在数学学习上有困难.
He hasdifficulty/trouble learning Maths.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.I have ________ homework to do at school and _________rules     at home.(  )
A.too much; too manyB.too much; much too
C.too many; too muchD.too much; too much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

9.Amy likes singing.She wants to be amusician(music).

查看答案和解析>>

同步练习册答案