精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.We can make mistakes at any age.Some mistakes we make are about money.But most mistakes are about people."Did Jerry really care when I broke up with Helen?""When I got that great job,did Jerry really feel good about as a friend?Or did he envy my luck?"When we look back,doubts like these can make us feel bad.But when we look back,it's too late.
Why do we go wrong about our friends or our enemies?Sometimes what people say hides their real meaning.And if we don't really listen,we miss the feeling behind the words.Suppose someone tells you,"You're a lucky dog."Is he really on your side?If he says,"You're a lucky guy."or"You're a lucky gal."That's being friendly.But"lucky dog"?There's a bit of envy in those words.Maybe he doesn't see it himself.But bringing in the"dog"bit puts you down a little.What he may be saying is he doesn't think you deserve your luck.
How can you tell the real meaning behind someone's words?One way is to take a good look at the person talking.Do his words fit the way he looks?Does what he says square with the tone of voice?His posture(体态)?The look in his eyes?Stop and think.Spend some time thinking about the real meaning of what people say to you,and you may save another mistake.
36.The questions in the first paragraph tell us that the speakerB.
A.feels happy because his friends were nice to him
B.feels he may not have"read"his friends'true feelings correctly
C.thinks it was a mistake to have broken up with his girl friend Helen
D.is sorry that his friends let him down
37.From the example"You're a lucky dog",we can learn thatC.
A.the speaker of the sentence is friendly
B.it means the same as"You're a lucky guy."or"You're a lucky gal."
C.sometimes the words used by the speaker give a tip to the feeling behind the words
D.the word"dog"shouldn't be used to describe a person
38.The passage tries to tell you how toD.
A.avoid mistakes about money and friends
B.bring the"dog"bit into our conversation
C.be friendly to other people
D.avoid mistakes in understanding what people tell you
39.What is important in listening to a person?C
A.To notice his tone,his posture and the look in his eyes.
B.To listen to how he pronounces his words.
C.To check if his words go well with his manner,his tone of voice and his posture.
D.Don't believe what he says.
40.If you follow the writer's advice,you wouldA.
A.be able to get the real meaning of people's words
B.avoid any mistakes while talking with the people who envy you
C.not lose real friends who say things that do not please you
D.be able to observe people as they are talking to you.

分析 【文章大意】这篇文章主要告诉我们所犯的错误主要在于误解他们的言外之意,作者在文章中告诉我们如何区别他人的言外之意并给出了具体的建议.

解答 36.B.细节理解题.根据文章第一段:When we look back,doubts like these can make us feel bad.But when we look back,it's too late.可知当我们回顾这些让我们感觉不好的怀疑的时候,已经太晚了.所以他可能并不懂朋友真正的感觉.故选B.
37.C.细节理解题.根据文章第二段:You're a lucky dog."Is he really on your side?If he says,"You're a lucky guy."or"You're a lucky gal."That's being friendly.But"lucky dog"?There's a bit of envy in those words.可知当别人说你是"lucky dog"的时候,含有嫉妒的言外之意,故选C.
38.D.主旨大意题.根据文章最后一段:Spend some time thinking about the real meaning of what people say to you,and you may save another mistake.及联系全文内容可知本文主要告诉我们如何避免在理解他人言外之意方面犯错.故选D.
39.C.细节理解题.根据文章最后一段:How can you tell the real meaning behind someone's words?One way is to take a good look at the person talking.Do his words fit the way he looks?Does what he says square with the tone of voice?His posture(体态)?The look in his eyes?可知我们在听别人说话的时候,要注意他的语调、动作和表情与平时是不是一样,判断对方真正想要表达的含义.故选C,
40.A.细节理解题.根据文章最后一段:Spend some time thinking about the real meaning of what people say to you,and you may save another mistake.可知本文主要告诉我们如果你能避免在理解他人言外之意方面犯错.你就能够明白人们说话的真正意义.故选A.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-____ hasn't come yet?
-Lily.She is still on her way.(  )
A.WhoB.WhatC.WhichD.When

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Hello!This is Henry Speaking.I'd like to speak to your father.
-Sorry,he has        Shanghai.(  )
A.been inB.been toC.gone toD.come to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.请根据句意从方框中选择合适的单词,并用其适当形式填空,使句子通顺.
 heavy  direct  clean  nineteen   angry
51.---Let's go out for a walk.
---That's great.These days the air is getting muchcleaner than it was before.
52.Jack,you get wet all over.I wonder if it must be rainingheavily outside.
53.The Eiffel Tower,a cultural icon of France,was completed at the end of thenineteenthcentury.
54.The man lookedangrilyat the young man and didn't say a word.
55.Many viewers can enjoy youngdirectors' films from different countries.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.If you live in the United States,the law says you can't have a full-time job until you are 16years old.At 14or 15,you can work part-time after school or on weekends,and during summer you can work 40hours each week.Does all that mean that if you are younger than 14,you can't earn (赚) your own money?Of course not!Kids who are between the ages of 10and 13can earn money by doing lots of things.
Valerie,11,told us that she made money by cleaning up other people's yards.Lena,13,makes money by knitting (织) dog sweaters and selling them to her neighbors,and Reisa said she had started taking art classes and showing her work to people.People have asked her to draw pictures for them and they pay her for them.Jasmine,13,writes articles for different magazines!
Earning is learning.By working to earn your own money,you are learning the skills you will need to succeed in life.These skills can include things like getting along with others,using technology and using your time.Some people think that asking for money is a lot easier than earning it,however,when you make your own money,you don't have to depend on someone else.The five dollars that you earn will probably make you feel a lot better in your hand than the twenty dollars you ask for.
46.Kids can have full-time jobs at the age ofA in the USA.
A.17        
B.14              
C.13          
D.10
47.If you are 15years old,you can't workD.
A.after school    
B.on weekends     
C.during summer  
D.on weekdays
48.Reisa makes money byB.
A.cleaning up other people's yards
B.drawing pictures for others
C.writing articles for different magazines
D.knitting dog sweaters and selling them to her neighbors
49.According to the passage,which of the following is Not True?D
A.You are learning how to succeed by working in your teens.
B.Kids are encouraged to live independently in the USA.
C.Earning one's money is better than asking for money from others.
D.Kids don't need to get along with others when making money.
50.From the passage we know thatC.
A.parents won't let their children earn their own money
B.it's hard for kids under 14years old to earn money in the USA
C.kids can learn skills if they try to earn money on their own
D.if kids try to earn money,they won't have enough time to study.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.
  wealthy   they    found   forty   early
46.People's Republic of China (中华人民共和国)was found on October 1,1949.
47.Yesterday was my mother'sfortieth birthday.
48.Tom always arrives at schoolearlyin his class.
49.Our room is twice as big astheirs.
50.Knowledge makes one laugh,butwealth makes one dance.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.Mr and Mrs Green are both(36)A.They teach in the(37)B school.They go to school(38)B.They leave home(39)B8o'clock in the morning and get back at 4:00in the afternoon.
Jim Green and his sister are both students.They(40)Ato school every day,but sometimes they take their parents'car.Some of their friends often(41)Aa bus to school.They sometimes play (42)Aafter  school.They do(43)Bhomework before dinner.They watch TV for about an hour.They usually (44)Cto bed(45)B.It's good for their health.
36.A.teachersB.doctorsC.workers
37A.the differentB.sameC.the same
38.A.by busB.by carC.by bike
39.A.onB.atC.from
40.A.walkB.on footC.by bus
41.A.takeB.onC.by
42.A.basketballB.the soccerC.piano
43.A..hisB..theirC.my
44.A.goesB.wentC.go
45.A.lateB.earlyC.often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.John hastaught (教) French in this school for ten years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

17.中考结束后,你将告别熟悉的校园.三年的初中生活也许会成为你一生中的"永恒回忆".请你根据下列图中所给的四个方面,以"There Years'School Life"为题写一篇小短文,回顾你的初中校园生活.
要求:(1)词数在80~100词
(2)条理清晰,语句连贯,句式规范,字迹工整.
(3)文中不得出现真实的人名和校名等相关信息.

查看答案和解析>>

同步练习册答案