精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Mr.Smith lives in a small village,but he works in an office in a big city.He goes to work by train every morning and comes home the same way.
One morning while he was reading his newspaper on the train,a man behind him came up to him.Mr.Smith had not met him before.The man said"hello"to him and began to talk to him.The man said,"Your life isn't interesting,is it?You get on the same train at the same station at the same time every morning and you always sit in the same seat and read the same newspaper."When Mr.Smith heard this,he put his newspaper down,turned around and said to the man angrily,"How do you know all that about me?""Because I am always sitting in the same seat behind you,"the man answers.
51.Mr.Smith lives in a smallB.
A.town             
B.village         
C.city               
D.country
52.How does he go to work?D
A.By bike.    
B.By car.        
C.On foot.        
D.By train.
53.One morning while heC on the train,a man came to him.
A.was talking with others               
B.was sleeping
C.was reading the newspaper         
D.was looking out of the window
54.Did Mr.Smith know the man behind him?B
A.Yes,he did.
B.No,he didn't.
C.Yes,he does.
D.No,he doesn't.
55.How did the man know Mr.Smith's life?D
A.Because they were colleagues(同事).
B.Because they live in the same place.
C.Because they know each other very well.
D.Because the man was always sitting in the same seat behind him.

分析 文章大意:这是一篇人文故事类阅读,主要介绍斯密斯先生住在小村庄,他在大城市工作,每天乘火车上班,一天,他在火车上看报纸,一个男人走了过来,对他说"你的生活不是很有趣,是吗?你乘同一列车在每早上同一时间同一车站,你总是坐在同一个位置,读同样的报纸.".斯密斯很生气,你怎么知道一切,那个男人说"因为我总是坐在你后面的同一个座位上.".

解答 51.答案:B.细节理解题.根据第一句Mr.Smith lives in a small village斯密斯先生住在一个小村庄里.可知,选B.
52.答案:D.细节理解题.根据第一行He goes to work by train他坐火车去上班.可知,选D.
53.答案:C.细节理解题.根据第二段第一行One morning while he was reading his newspaper on the train,a man behind him came up to him.一天早上,他在火车上看报纸.他后面的一个人走到他面前.可知,一个男人来到他前面时,他正在读报纸.选C.
54.答案:B.细节理解题.根据第二段第一行Mr.Smith had not met him before.斯密斯先生以前没有见过他.可知,应用否定回答,No,he didn't不,他不认识.选B.
55.答案:D.细节理解题.根据最后一句Because I am always sitting in the same seat behind you因为我总是坐在你后面的同一个座位上.可知,那个人知道斯密斯先生的生活是因为"那人总是坐在他后面的同一个座位上.",选D.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.听下面一段材料,根据听到的内容,将第13-15小题的信息补充完整,注意每空不超过三个单词
Name  Liu MingAge fourteen years old 
 School No.5 Middle School Hobbies singing and (13)
 Personality kind and(14)
 Favorite subjectsEnglish,Chinese and(15)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

18.听短文,根据你听到的内容从每小题的三个选项中选出一个正确选项.短文听两遍.
11.Why didn't the writer want to get up in the morning?
A.Because she was too sleepy.
B.Because she disliked her new school.
C.Because she was nervous about going to the new school.
12.What was the writer surprised at then?
A.The unkind teacher.
B.The friendly classmates.
C.The beautiful new school.
13.Which book was the same as the writer learned at the old school?
A.The reading book.
B.The math book.
C.The science book.
14.How did the writer feel at the end of the day?
A.She felt happy.
B.She felt lonely.
C.She felt worried.
15.Which of the following is true?、
A.The writer didn't change schools before.
B.The writer ate lunch alone at the new school.
C.It was November when the writer went to the new school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Karl goes shopping with his mother on Sunday.What do they buy in the supermarket?
What fruits do they buy?Karl's father likes apples very much.They buy some apples for him.Karl's mother likes bananas,but there are many bananas at home.So they don't buy them.But she buys some strawberries for herself.Karl likes oranges very much,so his mother buys some for him.
The vegetables in the shop are very good.They buy some tomatoes and onions.Karl doesn't like onions,but his father and mother like them.
After shopping,Karl and his mother have some milk and ice creams.And then they go back home with the fruits and vegetables.

61.Karl and his mother go shopping onD.
A.Thursday      
B.Friday           
C.Saturday       
D.Sunday
62.Karl's father likesB very much.
A.bananas      
B.apples           
C.strawberries      
D.pears
63.The oranges are forA.
A.Karl             
B.Karl's father
C.Karl's mother    
D.Karl's brother
64.What do Karl and his mother buy in the supermarket?C
A.Fruits and biscuits                 
B.Vegetables and shoes
C.Fruits and vegetables               
D.Vegetables and clothes.
65.What do Karl and his mother do after shopping?D
A.They cook meal at home.
B.They go to the bus station.
C.They go to buy some clothes.
D.They have some milk and ice creams.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.My dad,over ninety years old now,sat weakly on the bench.He didn't move and just sat with his head down staring at (盯着看)his hands.I sat down beside him.He didn't realize it and the longer I sat,the more I wondered if he was okay.Finally,not really wanting to disturb him but wanting to check on him,I asked him if he was okay.He raised his head and looked at me and smiled."Yes,I'm fine.Thank you for asking,"he said in a clear strong voice.I said,didn't mean to disturb (打扰)you,Dad,but you were just sitting there staring at your hands and I wanted to make sure you were alright.""Have you ever looked at your hands?"he asked."I mean really looked at your hands?"I slowly opened my hands and stared down at them.I turned them over again and again.
Dad smiled and said,"Stop and think for a moment about the hands you have.How have they served (服务)you well throughout your years?Though these hands are thin and weak,they have been the tools I have used all my life."
"That's right!They caught my fall when as a baby I crashed upon the floor.They put food in my mouth and clothes on my back.When I was a little girl,my mother taught me to fold them to pray.They tied my shoes and pulled on my boots.They dried the tears of my children.They wiped my tears when my son went off(离开) to war,"I said.
After that day,I never looked at my hands the same again.
46.How old is most likely the writer's father?C
A.72.
B.82.
C.92.
D.102.
47.Why did the writer ask her father if he was okay?B
A.Because she wanted to disturb him.
B.Because she wanted to know if he was fine.
C.Because she missed him very much.
D.Because she wanted to chat with him.
48.What did NOT the writer's hands do according to the third paragraph?C
A.They pulled on her boots.
B.They tied her shoes.
C.They put food in her children's mouth.
D.They dried the tears of her children.
49.What CANNOT we know from the passage?C
A.The writer was a mother.
B.The writer cherished (珍爱)her hands after that day.
C.The writer's father was too weak to speak loudly.
D.The writer loved her father very much.
50.What does the passage mainly talk about?D
A.Money.        
B.Love.            
C.Dads.           
D.Hands.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Several years ago Robert knew a girl at a party.He loved her at once.But he hadn't enough money to marry(娶)her.He went to another village and wanted to borrow five thousand dollars from Peter,one of his classmates.He said he was going to return the money in two years.
Peter Black believed him and lent the money to him.And Robert thanked the young man very much.
In the past four years Robert married the girl and she had a baby.They lived a happy life,but he didn't give the money back to Peter.
One day Peter's mother was ill and needed an operation.He looked for Robert for a few times,but he never met him.One day Peter heard that the young man was in.He hurried there.He knocked at the door for a long time and Robert's wife came out to meet him.
"I'm sorry,Mr Black."said the woman."My husband has just gone out."
Peter thought for a while and said,"Yes,I met him on my way here.He told me that he had left all his money at home and let you return it to me."
"Don't believe him,dear!"Robert came out in a hurry(匆忙) and called out."I've never told him about it!"
77.Peter believe Robert becauseA.
A.they were old classmates    
B.they lived in different villages
C.Peter was a rich man        
D.Robert once helped Peter
78.Robert wouldn't meet Peter becauseA.
A.he did not want to pay back the money
B.he had paid Peter all the money
C.he was always very busy
D.his wife didn't let him do so
79.Robert came out in a hurry becauseD.
A.he was afraid Peter would beat his wife
B.he was afraid Peter would take his wife to the police
C.he decided to give the money back to Peter
D.he was afraid his wife would give the money to Peter
80.Which of the following is true?C.
A.The woman didn't know her husband was at home.
B.Robert had no money to pay Peter.
C.Peter was clever enough to make Robert come out.
D.Robert thought Peter was a good friend.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Tony and Mike are good friends.Sometimes they are kind to each other,but sometimes they are not.Most of their classmates say that they are like brothers.
One day,they went out for a walk together on Sunday.At noon they were very hungry,so they went into a restaurant to have lunch.The waiter came up to them and asked,"What can I do for you?""Please bring us two apples,"say Tony.When the waiter put the two apples on the table,Mike took the bigger one at once.Tony got very angry."You are impolite,Mike.Why didn't you take the smaller one?"Tony asked."But I don't think I am impolite,"Mike said with a smile."If I let you take first,which one will you choose?""Of course I'll take the smaller one,"Tony said."Yes,"Mike said."If you take the smaller one,the bigger one will still be mine.Don't you?""Oh…"Tony couldn't answer.
46.What can we know about Tony and Mike according to the first paragraph?B
A.They are impolite to others.
B.They are sometimes kind to each other.
C.They are kind brothers.
D.They are students in different classes.
47.Why did Tony get angry?D
A.The waiter brought them small apples.
B.Mike didn't want to give an apple to him for eating.
C.He didn't like eating apples for lunch.
D.Mike took the bigger apple.
48.Mike thought only about  when they were have lunch.A
A.himself      
B.Tony     
C.his classmates       
D.his friends
49.What does the underlined word"impolite"mean in Chinese?B
A.没有耐心的    
B.不礼貌的      
C.不谦虚的   
D.不友好的
50.We can infer(推断)from the story that.C
A.Tony was more polite than Mike.
B.Mike liked eating apples better than Tony.
C.Tony also wanted to eat the bigger apple.
D.Mike is a clever and polite boy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Martin is a super pop singer.He is very busy every week.This is his schedule (日程表) for next week.
MondaySing in New York
TuesdayA concert in London
WednesdayMeet Tina (his friend) in Sydney
ThursdayGo to his mother's birthday party in Los Angeles
FridaySing for people with seriousdiseases in a hospital in Paris
WeekdaysHave a rest at his home
41.What is Martin?B
A.A doctor
B.A super singer      
C.A nurse        
D.A worker
 42.Martin is going to sing inAon Monday.
A.America
B.England
C.China
D.Japan
43.He is going to be in England onB.
A.Monday
B.Tuesday
C.Wednesday
D.Thursday
 44.He is going to be withDon Wednesday.
A.his mother
B.his father
C.his daughter
D.his friend
 45.The words"diseases"meanChere.
A.药物
B.技能
C.疾病
D.惊讶.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.a,is,beautiful,what,card,itWhat a beautiful card it is!.

查看答案和解析>>

同步练习册答案