精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Recently,many people have begun to try a new way of doing shopping through the Internet.They are very interested in it.Why is it becoming more and more popular now?There are some reasons.First,more and more people have their own computers and their computers can be joined with the Internet.So it is possible for many of them to do shopping through the Internet.Second,shopping through the Internet can save them some money and a lot of time.Third,they don't need to go to the shop themselves.Because of these good facts,few people refuse it.
On the other hand,some people don't like this new way of shopping.They are worried about the safety of shopping online.Customers(顾客)can only see the pictures of a product on the Internet.And they can't enjoy the pleasure of buying things in a large supermarket or a wonderful shopping center.These are the reasons why they do not like it.
But I think more and more people will like this new kind of shopping in the future.
56.Many people are interested inD online.
A.watching TV    B reading        C.studying          D.shopping
57.From the first paragraph,we knowC.
A.no one likes buying things online
B.more and more people don't like shopping through the Internet
C.shopping on the Internet is more and more popular
D.There are no advantages about shopping on the Internet
58.People like doing shopping on the Internet because it canA.
A.save their money and time       B.help them make a lot of money
C.be very easy                  D.help them save time
59.Some people don't like shopping online because theyD.
A.have to pay more money
B.must send their money first online
C.don't have enough time
D.are worried about the safety of shopping online
60.What's the best title(题目)of this passage?B
A.Why don't people like going shopping?
B.Shopping through the Internet is very popular.
C.How do people shop with little money?
D.Chinese people don't like shopping on the Internet.

分析 最近,很多人开始尝试通过互联网购物,他们对此很感兴趣.为什么现在越来越流行了呢?以下有几点原因.首先,越来越多的人拥有自己的电脑,他们的计算机也可以联网.第二,通过互联网购物可以节省他们的钱和很多时间.第三,他们不需要自己去购物.因为这些好处,几乎没有人拒绝使用它.另一方面,有些人不喜欢这种新的购物方式,他们担心网上购物的安全性.顾客只能在互联网上看到产品的照片.他们不能享受到在大型超市或购物中心买东西的乐趣.这些就是为什么有人不喜欢它的原因.但我认为未来越来越多的人会喜欢这种新的购物方式.

解答 56.答案D 细节理解题 由文中 many people have begun to try a new way of doing shopping through the Internet.They are very interested in it 可知 很多人开始尝试通过互联网购物,他们对此很感兴趣,故选D
57.答案C 细节理解题 由文中 Why is it becoming more and more popular now?There are some reasons 可知 为什么现在越来越流行了呢?以下有几点原因,故选C
58.答案A 细节理解题 由文中 shopping through the Internet can save them some money and a lot of time 可知 通过互联网购物可以节省他们的钱和很多时间,故选A
59.答案D 细节理解题 由文中 They are worried about the safety of shopping online 可知 他们担心网上购物的安全性,故选D
60.答案B 文章主旨题 由文中 I think more and more people will like this new kind of shopping in the future 可知 我认为未来越来越多的人会喜欢这种新的购物方式,最后一句话总结了全文,尽管上网购物有些弊端,但是它会成为未来发展的趋势,网购还是很流行的,故选B

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Could you tell me ________?
-Next Monday.68381578(  )
A.when will you go to DongfangB.when you will go to Dongfang
C.when you went to Dongfang   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-How do you like your holiday in Mount Tai?
-We enjoyed it very much.____ sight is very beautiful.(  )
A.AB.AnC.TheD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.一I'd like a ticket to The Sound of Music.
一Sorry,there is___left.(  )
A.someB.noneC.any

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.--Why are the windows so dirty?
--Because we_________them for a long time.(  )
A.have cleanedB.haven't cleanedC.didn't clean

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.
53.The picture is aboutA
A.fitness clubs      B.language clubs       C.dance clubs
54.What is the percentage(百分比) of students in the clubs?B
A.2.6%         B.13.6%           C.16.9%

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Mr.Wang,can you tell me        ?
-www.hledu.net will help you.(  )
A.why I can get the latest news about education
B.where can I search for the information about high schools
C.where I can find out the exam scores

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Yesterday Li Ming went to the village_________ his family lived ten years ago.(  )
A.whenB.whichC.whereD.that

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Vocabulary is important to language learning.Therefore,you'd better try different ways you can think of         words and expressions.(  )
A.rememberB.to rememberC.remembering

查看答案和解析>>

同步练习册答案