精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Once the colors of the world argued.All thought that they were the best and most important.
Green said,"Clearly I am the most important.I am the sign of life and hope.I'm the color of grass,trees and leaves.Without me,all animals would die."
Yellow laughed,"You are all so serious.I bring happiness and warmth into the world.Every time people look at a yellow sunflower,they start to smile.Without me there would be no fun."
Orange shouted,"I am the color of health and strength.I have the most important vitamins.Think of carrots,vegetables and oranges.When I appear in the sky,everyone is shocked at my beauty and nobody gives another thought to any of you."
Red couldn't stand it any longer,"I am the color of danger and bravery.I bring fire into the blood."
Their voices became louder and louder.The thunder got angry and the rain started to pour.When they became calm,the rain said,"You foolish colors.Don't you know that each of you is special?If you don't agree,just follow me."They did as the rain told them and together made the most beautiful rainbow.
A.brings happiness and warmth into the world.
B.is the sign of life and hope.
C.is the color of danger and bravery.
D.is the color of health and strength.

66.GreenB 
67.YellowA
68.OrangeD
69.RedC
70.Which of the following is the best title of the passage?B
A.All the colors are foolish.
B.Getting united is important.
C.Every color is beautiful.
D.All the colors are excellent.

分析 文章大意:这是一篇议论文,主要讲"颜色"在争论对于世界的重要性.绿色代表生命和希望,黄色代来幸福和温暖的世界,橙色是健康和力量的颜色,红色是危险和勇敢的颜色.雨把它们的话做成了最美丽的彩虹.告诉它们,其实每个颜色都很特别,团结是更重要的.

解答 66.答案:B.细节理解题.根据第二段Green said,"Clearly I am the most important.I am the sign of life and hope.绿色说:"显然我是最重要的,我是生命和希望的象征.可知,绿色是生命和希望的象征,选B.
67.答案:A.细节理解题.根据第三段Yellow laughed,"You are all so serious.I bring happiness and warmth into the world黄色笑道:"你们都太严肃了,我给世界带来幸福和温暖.可知,黄色带给世界幸福和温暖,选A.
68.答案:D.细节理解题.根据第四段Orange shouted,"I am the color of health and strength.橙色喊道:"我是健康和力量的颜色.可知,橙色是健康和力量的颜色,选D.
69.答案:C.细节理解题.根据第五段Red couldn't stand it any longer,"I am the color of danger and bravery.红色再也不能忍受了,"我是危险和勇敢的颜色.可知,红色是危险和勇敢的颜色.选C.
70.答案:B.标题猜测题.根据最后一段They did as the rain told them and together made the most beautiful rainbow.它们照雨告诉它们的,一起做了最美丽的彩虹.可知,所有颜色团结起来才最重要.选B.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.You can visit many interesting places in thecapital(首都)of our country.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Tina shows me the videos of her trip to Taiwan.They arequite interesting.(相当)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.There are so many caps here.I don't know which oneto choose( choose).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.选择方框中动词词组的适当形式填空.
be afraid of,wake up,be careful with,try one's best,run away
61.The next day,hewoke up and saw his mother sitting beside his bed.
62.Iam afraid ofgoing to the dentist.
63.We musttry our best to save the boy's life.
64.Be careful withfire and heat when you cook.
65.The foxran away before the hunter could shoot it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.If the eyes are the windows of the soul,then the body is the mirror of our feelings.If we are feeling great,we may give our body signals (信号).If we look at someone else's body,we can often tell how they are feeling by their body signals.So reading body language signals is a great tool in daily communication.
In case (假设) you don't think that learning how to read and use body language is important,
here are some numbers for you.7% of the information we receive is from what people actually say,and 38% of the information we receive is from the tone and the speed of their voice; while 55% of the information we receive is from their body language.
These non-verbal (非口头的) signals will help you a lot,but you still need to focus on what
people are saying.If you focus too much on their body language signals,you and the person may feel uncomfortable.It's useful to be able to read people's language,but it's useful to learn how to send the right signals and avoid the wrong signals too.Body language may be given several interpretations.Many signals have different meanings,depending on the person and the situations.Be sure of it when you are trying to read a body language signal.
51.The numbers mentioned in the second paragraph are toB.
A.explain what body language is
B.show the importance of body language
C.tell us body language is less used than verbal language
D.tell us body language is the only tool in communication
52.What is the meaning of the underlined sentence in the last paragraph?B
A.Body language is widely used all over the world.
B.Body language can be explained in different ways.
C.It's too hard to understand the meanings of body language.
D.People have already looked through many books on body language.
53.According to the writer,body language is very.D
A.simple to learn
B.negative to be used
C.hard to understand
D.helpful in communication
54.According to the passage,which of the following is TRUE?C
A.Body language is uncomfortable.
B.What people are saying is not important.
C.Body language can show your emotion.
D.To send wrong signals is not body language
55.We can infer (推断) that the writer will most probably talk aboutnext.B
A.what the wrong body language signals are
B.examples of how to understand body language correctly.
C.numbers about how many people wrongly use body language
D.an analysis (分析) of why people wrongly understand body language.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

20.I was 15.She looked like she was over 70.But on that day.I think she understood me more than anyone else.
Walking into the church that Sunday was hard.74I had never let anyone see me cry.But I knew I would cry that day.My grandfather was suddenly ill.The doctors said he might not live much longer.Everyone in my family was crying.Grandpa was the sweetest man in the world.Why was he leaving us?
There weren't many people at church that day.One of them was an old lady sitting at the end of my row.She was smiling.I closed my eyes and prayed (祈祷) for my grandfather to get better.Soon,my eyes were full of tears.I opened my eyes and saw a hand in front of me.It was giving me a tissue(纸巾).
75The old lady was sitting next to me,smiling.She didn't say a word.She just gave me a tissue and a smile.I tried to thank her,but only tears came out.Then she took my hand.I looked into her eyes.They were clear and blue,and they make me feel peaceful.Her smile said to me:I am with you.Everything will be OK.I closed my eyes again.When I opened them,she wasn't there.I left the church but still couldn't find her.I never saw her again.
My grandfather died the next week.We all cried a lot.But when I thought of that old lady's warm smile,I felt a little better.
(一)根据短文内容简要回答问题.
72.According to Paragraph 2,what made the whole family cry?
His grandfatherwassuddenlyill.Thedoctorssaidhemightnotlivemuchlonger
73.Why did the writer go to church?
He prayedforhis grandfathertogetbetter
(二)将短文中划线的句子译成汉语.
74.我从未让任何人看到我哭泣.
75.老太太坐在我旁边,微笑着.
(三)请给短文拟一个适当的标题.
76.The old lady's smile.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.The meeting is very important.Please ask them       there on time.(  )
A.goB.goingC.to goD.went

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.            fathers made them have piano lessons.(  )
A.Peter and Ann'sB.Peter's and Ann's
C.Peter's and AnnD.Peter and Ann

查看答案和解析>>

同步练习册答案