精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.A little boy invited his mother to come to his teacher-parent meeting,but the little boy was very upset.Although his mother was a beautiful woman,there was a scar(伤疤)on her nearly the right side of her face.The boy never wanted to talk about why or how she got the scar.At the meeting,the people saw the mother with a scar,and the little boy felt embarrassed and hid himself from everyone,listening to a conversation between his mother and the teacher.
The teacher asked carefully,"How did you get the scar on your face?"
The mother answered,"When my son was a baby,he was in a room,and the room caught fire.Everyone was too afraid to come in,so I went in.When I was running to his bed,I saw a piece of wood coming down and I placed myself over him trying to protect him.I was senseless:but luckily,the fireman came in and saved both of us."She touched the scar of her face."This scar will be lasting,but to this day,I have never regretted what I did."
At this point,the little boy came out running toward his mother with tears in his eyes.He held his mother in his arms.

根据短文内容判断正误.正确的为"T",错误的为"F"
请把你的选项在答题卡上用2B 将相对应的大写字母("T"或"F")
77.A little boy invited his father to his teacher-parent meeting.F
78.The little boy knew how his mother got the scar before the teacher-parent meeting.F
79.The boy hid himself because he felt embarrassed.T
80.The word"regret"means"后悔".T
81.The passage is about"The Greatest Love in the World."T.

分析 有个小男孩邀请他的母亲参加他的家长会,但是小男孩很忐忑.虽然他的母亲是一个美丽的女人,但在她的右脸有一道疤痕,男孩不想知道她为什么会有伤疤.会议上,人们看到这个母亲的伤疤,小男孩感到很尴尬,自己躲了起来,听着妈妈和老师的谈话.老师仔细地问:"你脸上的伤疤是怎么弄的?"母亲回答说:"当我的儿子是一个婴儿时,他在房间里,房间着火了.每个人都害怕进去,所以我进去了.当我跑到他的床边,我看到了一块木头掉下来,我用自己的身体去保护他.我没有意识了:但幸运的是,消防队员进来,救了我们."她摸了摸脸上的伤疤."这伤疤将一直存在,但直到今天,我从来没有后悔."这时,小男孩向他母亲跑来,眼中带着泪水,他抱着妈妈.

解答 77.答案F 判断理解题 由文中 A little boy invited his mother to come to his teacher-parent meeting可知 有个小男孩邀请他的母亲参加他的家长会,故选F
78.答案F 判断理解题 由文中 The boy never wanted to talk about why or how she got the scar可知 男孩不想知道她为什么会有伤疤,故选F
79.答案T 判断理解题 由文中 and the little boy felt embarrassed and hid himself from everyone可知 小男孩感到很尴尬,自己躲了起来,故选T
80.答案T 词义猜测题 由文中 This scar will be lasting,but to this day,I have never regretted what I did可知 这伤疤将一直存在,但直到今天,我从来没有…,后悔在这里最为合适,并且根据我们对词汇的掌握,regret就是后悔的意思,故选T
81.答案T 文章理解题 由文中可知,本文是讲一个母亲因为在火灾中要保护自己的孩子,脸上有一个伤疤,所以世界上最伟大的爱就是母爱,故选T

点评 本文较为简单,题目都是判断对错,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Yao Ming,one of China's best ever basketball player,is more than 2 meters tall.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.---A storm is on the way.Don't forget _____the Windows when you go to sleep,Mike.
---I won't,mum.(  )
A.closeB.closingC.to close

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Could you say it again?I can't understand __________ you are talking about.(  )
A.howB.whenC.whatD.which

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.My grandfather is over 80,but he is still in good health and stay_____(  )
A.safeB.warmC.awakeD.active

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Didn't he tell you _____?
-No,he didn't.He wasn't in at that time.(  )
A.how could we get to the museumB.where we could find a bank
C.what's the matter with  himD.when will the movie star come

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Hello!______
-This is Rose speaking.(  )
A.Are you Rose?B.May I speak to Rose?
C.Who are you?D.What's your name,Please?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.The teenagers like the musician_____different kinds of music.(  )
A.who playB.which playsC.who playsD.that play

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Which weed goes with the sound/f?n/?(  )
A.funB.foundC.fanD.phone

查看答案和解析>>

同步练习册答案