精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Beep …beep …There went the bell!Robbie opened his eyes.He had been sitting in the room for a whole day,and now it was time for him to do something.
Robbie looked out of the window.It was still snowing heavily and there was ice on the window.It was another cold day.Robbie was told to turn the heat on before the family got home.And he did it.
Then Robbie was told to do some cleaning work at once.It was an easy job for him,but a tough one for his master,Helen.He kept on working until every room was clean and tidy.
For now,he had to cook supper for the family.
The first thing Robbie did was to get the big pot(锅) in the kitchen.Then he put some water in the pot and put it on the stove.He used one of his hands to cut up a chicken and added the pieces to the water to make a good soup.Then he got some tomatoes,cabbages and carrots to make a vegetable salad.
At ten past eight he laid the table.Then he put some bread,the chicken soup and the salad on it.What a sweet smell!The moment he turned on the lights,the whole family came home.
"The soup smells great,Victor,"said Helen."You really know how to tell Robbie what to do."
Robbie is one robot that really saves the family a lot of work.
37.What is Robbie?B
A.A cook.B.A robot        C.A cleaner       D.A computer
38.What do the underlined words"did it"in the second paragraph mean?C
A.Looked out             B.got home
C.turned the heat on        D.did some cleaning
39.What time did Robbie lay the table?D
A.B.C.D.
40.What can we learn from the passage?D
A.The story happened on a rainy day.
B.Robbie didn't have to be told what to do.
C.Helen found it easy to do cleaning work at home.
D.Victor and Helen felt comfortable when they got home.

分析 本文描述了机器人Robbie在主人到家之前所做的各种家务.

解答 37.B 细节理解题.根据Robbie is one robot that really saves the family a lot of work.可知Robbie是一个机器人.故选B.
38.C 细节理解题.根据上一句:Robbie was told to turn the heat on before the family got home.Robbie被要求在家人回家之前打开暖气,可以推断出此处应该是:它做了这件事情,即打开暖气.故应该选C.
39.D 细节理解题.从"At ten past eight he laid the table."可知他是八点过十分摆好了桌子.故选D.
40.D 细节理解题.根据第二段第二句It was still snowing heavily and there was ice on the window,应是雪天不是雨天,排除A;从短文这几句中都可看出,他的做的都是按要求完成的:"was told to turn the heat on""was told to do some cleaning work""had to cook supper""You really know how to tell Robbie what to do",因此也排除B;根据第三段第二句It was an easy job for him,but a tough one for his master,可知机器人在家做清洁工作是很容易的,排除C.从机器人做家务的种种出色的表现,可以推测出当维克多和海伦到家的时候他们应该感觉很舒服.故选D.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Mum,the beautiful card I made last night is just for your _____ birthday.
-Oh,thank you,my dear!(  )
A.fortyB.fourteenC.fortiethD.fourth

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Have you ever been to Hong Kong?
-Yes.I       there two years ago.(  )
A.goB.wentC.have beenD.have gone

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.These decorations cost us 1,000yuan last Christmas.(改为同义句)
Wespent1,000yuanon these decorations last Christmas.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2017届江苏南通通州区初三上期毕业、升学第二次模拟考英语卷(解析版) 题型:书面表达

假设某中学生英文报开展关于青少年生活状况的征文活动,请你根据下表所提示的要点,以Teenagers need to change为题,用英语为该报写一篇短文,简述青少年生活状况并提出建议。

现状

学习

学业繁重;考前担忧(或自拟内容)

饮食

零食不断;拒绝果蔬(或自拟内容)

出行

无视交规;乱丢垃圾(或自拟内容)

其它

(请考生自拟一点内容)

建议

如何改变现状(请考生各自拟一点内容)

注意:

1. 表达中必须包含所给要点,可以适当发挥,不要简单翻译。

2. 词数90左右。开头已经写好,不计入总词数。

3. 表达中请勿提及真实校名及姓名。

Teenagers need to change

Nowadays, teenagers have plenty of problems in their everyday lives.__________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.(S-=Sun Ping Y=Yang Hui)
Y:Hello!(21)May/Could/Can I speak to Sun Ping(please).?
S:Yes,speaking.(22)Who's that (speaking).?
Y:This is your friend,Yang Hui.I'm just in your city for the World Expo(世博会)now.
S:Really?Great!Hope to meet at once.
YMe,too.(23)Where shall we meet.?
S:How about meeting on the Bund(外滩)?
YGood idea!But (24)how can I get there.?
SWell,take a taxi to Bank of China,the oldest one in Shanghai.The Bund is just居across from it.(25)You'll/can find it/You can't/won't miss it..
Y:Mmm…I see.I'll be there soon.
S:OK.See you later.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.It's important to learn about protecting our environment.Here is a 5R rule for us:
1.Reduce
If you want to reduce waste,you should use things wisely.Millions of trees are being cut down to make paper.If everyone uses a little paper carelessly and throw it out,soon we would not have any trees left.Other things are also being wasted,and people don't know what to do with the waste in big cities.So it is necessary to reduce the waste
2.Reuse
You should always think of reusing the usable things before throwing them out.Give your clothes you do not use or the ones which are too small to the poor.With a family,you may pass on such clothes to younger brothers or sisters.
3.Recycle
Bottles,cans and paper can easily be recycled.By doing so,we save lots of time and money.For example,coke cans are sent to a factory,where they are smashed flat(压平)and melted (融化) and the melted things are made for new coke cans.
4.Recover
When you buy a box of apples,there may be a few rotten(腐烂的)apples.You have two choices:one is to throw the whole apple away,or you could cut off the rotten parts and eat the good parts.In this way,you are recovering the eatable parts of food.
5.Repair
If one of the legs of your table is broken,you can repair it instead of throwing it away.If you want to change for better ones,It is better for you to sell the old things or give them to other people who can use them after doing some repair.It is true that North America is a"throw-away"society(社会).But the time has come to change our way of life so that we can protect our environment.Every one of us should try our best.

34.B can be recycled.
A.Only hard things
B.Many things
C.Few soft things
D.All things
35.The"recover"rule mainly requires usC.
A.to throw waste things away
B.to cover waste things with earth
C.to get back the useful parts
D.to throw the whole things away
36.We can infer(推断) that the writer of this passage may live inD.
A.China
B.Japan
C.Australia
D.America
37.Which of the following is true?C
A.We will have no resources(资源) of nature unless we can do with the waste.
B.Recycling is the best way to save resources.
C.If we waste less,we can save more resources of nature.
D.More things are wasted in developed countries than in developing ones.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.We can make bottles_______ glass.(  )
A.intoB.out ofC.atD.in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Peter ismore outgoing(outgoing)than me.He likes making friends.

查看答案和解析>>

同步练习册答案