精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.A youngman wanted very much to have the position of"office boy"at Microsoft.The HR manager interviewed him and then watched him cleaning the floor as a test."You have passed the test,"he said."Give me your e-mail address and I'llsend you the form to fill in and the date when you may start."The man replied,"But I don't have a computer,neither an e-mail.""I'm sorry,"said the HR manager."If you don't have an e-mail,that means you are not living.And anyone who isn't living cannot have the job."The man left with no hope at all.He didn't know what to do with only 10 in his pocket.He thought and thought.Then he went to the supermarket and bought 10 kilos of tomatoes.He sold the tomatoes from door to door.In less than two hours,he had 20 dollars.He repeated the operation three times,and started to go early every day,and returned home late.Shortly,he bought a car,then atruck,then he had his own fleet of delivery vehicles(运货车队).Five years later,the man was one of the biggest food retailers (零售商) in the US.One day,one of his friends asked him for his e-mail.He said,"I haven't got one."His friend couldn't believe his ears."Can you imagine what you could have been if you had an e-mail?"The man thought for a while and replied,"Yes,I'd be an office boy at Microsoft!"

58.According to the passage,what's the meaning of the underlined words "office boy"?B
A.办公室男孩   B.勤杂工   C.设计师   D.打字员
59.The man didn't get the job because heC.
A.disliked such a job.B.didn't pass the test
C.didn't have an e-mail.D.knew nothing about computers
60.The manCafter he left Microsoft.
A.went to look for another job.B.asked for food from door to door.
C.thought of an idea to make monkey  D.bought a computer and got an e-mail
61.What does the story want to tell us?D
A.Computers are very important in our daily life.
B.Everyone can make a lot of money with only$10.
C.The HR manager didn't find the ability of the man.
D.Nothing in the world is impossible if we work hard.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲了一个年轻的男孩想要得到微软勤杂工的工作,他也顺利通过了公司的测试,但是最后因为没有邮箱失去了这个工作机会.因为主管认为,你没有邮箱,就不能活在这个世界上.后来,男孩用自己口袋的10美元买了10个番茄进行上门售卖,周而复始,他有了自己的汽车、卡车和运送车队.五年后,男孩成为美国最大的食品零售商之一.当有人问他邮箱时,他告诉对方自己并没有邮箱,而且面对对方的质疑,他也说道如果自己有邮箱的话,自己早已经是微软的一名勤杂工了.

解答 58.答案为B.推理判断题.根据文章中",The HR manager interviewed him and then watched him cleaning the floor as a test",我们可以得知在面试时小男孩接受的是擦地板的测试,所以男孩应聘的应该是勤杂工,而不是办公室的工作.故答案为B.
59.答案为C.细节理解题.根据"I'm sorry,said the HR manager.‘If you don't have an e-mail,that means you are not living.And anyone who isn't living cannot have the job.'The man left with no hope at all."这句话,我们可以得知经理认为一个人没有邮箱就意味着他不能生存,所以这也意味着他不能拥有这份工作,言下之意就是没有邮箱的男孩不能得到这份工作.所以男孩面试失败的原因就是因为他没有邮箱.故答案为C.
60.答案为C.细节理解题.根据文章中"The man left with no hope at all.He didn't know what to do with only 10 in hispocket.He thought and thought.Then he went to the supermarket and bought 10 kilos of tomatoes.He sold the tomatoes from door to door",我们可以得知,男孩离开微软后,开始思考怎么利用自己口袋里的10美元,他买了10个番茄然后进行上门售卖,也就是怎么赚钱.所以答案为C.
61.答案为D.判断主旨题.根据全文,我们可以知道,面试失败的男孩并没有放弃追求梦想的希望,而是通过自己的努力在另一个领域发光.所以这篇文章想要告诉我们的就是,只要我们肯努力,没有什么事情是不可能的.故答案为D.

点评 快速阅读,掌握文章大意,仔细阅读题目,并准确的把握文章细节.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.The fridge doesn't work,Why not consider    a new one?(  )
A.buyB.boughtC.to buyD.buying

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Many years ago,there lived an old man with his three sons,Dharma,Harrison and Keith,in a village.The man worked hard when he was young,(72)C.But his sons were all born to be lazy,which made him disappointed.He was worried that his sons would use up his money and starve(饥饿)to death.
One day,the old man came up with a plan.He called his sons and said to them,"Look,my dear sons,in the land we have at the farmyard,there is lots of hidden gold.(73)B."
In a wish to find out the gold,his sons worked hard from the morning to the evening,digging and digging all through the land.Three days had passed,(74)E.They got frustrated and angry.They decided to give up and returned to ask their father.
"There is no gold in the land.We are cheated."
"Since the land has been dug soft,(75)G?"their father answered.
The sons went off.Soon the whole once-useless land was rich crops.
"(76)D."said the proud father.

根据短文内容,从下列选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.请把你的选项在答題卡上用2B铅笔将相对应的大写字母涂黑.
A.they found what they were looking for
B.If you work together,you may find it
C.so he had the largest farmyard and the most beautiful house in the village
D.This is the real gold,my sons
E.but they didn't find what they were looking for
F.what about the plan
G.why don't you plant some crops there.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-You can't smoke here.
-Sorry,I ______ the sign.(  )
A.don't seeB.didn't seeC.haven't seenD.won't see

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Mike,what club do you want to join?
-Well,I want to join the        club.I love painting.(  )
A.chessB.sportsC.artD.English

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有一项为多余选项.
Being Different Is Great!
Shay Mitchell is a Canadian actress and model.She is well-known for her role in Pretty Little Liars,one of the most popular American TV series right now.
(44)D.She told her parents honestly that she would make efforts to achieve such a career (职业).After her hard work,she landed a leading role in Pretty Little Liars in 2010,which made her popular.
(45)C.Even though Shay had found some success as a teen model,her self-confidence was low because she looked different from everybody else.
"I grew up in a mostly white neighborhood,but my mom is Filipino-Spanish and my dad is Irish,"Shay explains."Most of my schoolmates had white skins with fair hair and blue eyes.So,in my high school,I was unacceptable. (46)A."
At that time,Shay lost her confidence and felt very sad.It was a few words from her grandmother that helped her find confidence and understand the situation.(47)E.That's what's going to set her apart and make her more special!

A.Nobody wanted to play with me
B.Everybody wanted to be happy
C.However,the life before her big success was not easy
D.Even as a young child,Shay was interested in acting
E.Her grandmother told her that it's great to be different.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.The higher you climb,the more beautiful view you will see.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Leo got two movie tickets,so he invited Jim to the cinema.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.--Now more people are paying attention to protecting the environment.
--So we believe ____we will be less pollution in the future.(  )
A.loudlyB.lovelyC.stronglyD.carefully

查看答案和解析>>

同步练习册答案