精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.The day was like any other day in his life.After school Bill walked past the shop on the street corner.He stopped to look at the front row of shoes,and he fell sorry for himself.He really wanted to have a pair for his birthday.
He sadly walked away and thought of what to tell his mother.He knew she would give him anything if she could.But he also knew she had little money.He decided not to go home at once,as he looked worried and didn't want to make his mother worry about it.So he went to the park and there he sat on the grass.Then he saw a girl in a wheel chair.He found that the girl moved the wheels with her hands.Look at her carefully and was surprised to see that girl had no feet.He looked down at his own feet."It is much better to be without shoes than without feet,"he thought."It was not right for me to feel so sorry and sad."He wet away and smiled,thinking he was more lucky in life.

52.Bill wanted to buyC for his birthday.
A.A sweater    
B.A coat     
C.a pair of shoes     
D.A pair of trousersme
53.He didn't go home at once but went to theB.
A.shop    
B.park     
C.cinema            
D.museum
54.He saw the little girl sitting on  theD.
A.grass    
B.desk  ground     
D.wheel chair.

分析 文章大意:一个小男孩想买一双鞋没有买而很失落,但当看到一个没有双脚的小女孩他觉得没有鞋比没有脚更好.

解答 52-54:CBD
52题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一行He stopped to look at the front row of shoes,and he fell sorry for himself.He really wanted to have a pair for his birthday可知想买双鞋,故答案是C.
53题答案:B考查细节理解题,根据文中的第三行So he went to the park and there he sat on the grass可知 于是他去了公园,在那里他坐在草地上,故答案是B.
54题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第三行Then he saw a girl in a wheel chair可知 然后他看见一个女孩坐在轮椅上,故答案是D.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Our school is small,we only have a few classrooms.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.
China Daily,November 20
Advertisement
For SaleWanted
Several unusual old coins.Telephone:59990345TV set.
Call Mr White:46372865
Large 17 color TV (Philips) 1,000 Call Jim:46378567Used books or notebooks on English.Call John at 87432593
A number of books on English.Contact(联 系)Wang Lin at 13977485725Not too bad bikes.Needn't be mended.Call Peter:45387673
Very good watch.1 year old Almost new.150CallatnightTelephone:37680623
Second-handedcomputer.From500〜1,000 Telephone:87376208
Canon 35mm camera.5 years old Still in good condition.Only $100
Telephone:13378759335
2 single beds and a table.Telephone:68455676
根据短文内容,完成下列句子.(所填内容可能是单词或短语)
109.If youwant to buy the second-handed computers,please call 87376208.
110.If you want to buy the Canon 35mm camera,you should pay$ 100.
111.Mr White can contactJim for the TV set.
112.John can getEnglish books from Wang Lin.
113.If you want to buy a watch,you shouldn't call 37680623in the day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

3.假设"一站到底"是你最喜爱的电视节目,你想邀请你的美国朋友Tom和你一起观看,现请你根据所给信息,用英文向你的朋友介绍这个节目.
NameStay to the end
Time
ChannelJSTV
TypeGame show
Host&HostessLi Hao & Guo Xiaomin
How to enter for the gameon the Internet
More detailsanswer questions,beat at least 5people,
win electrical appliance,travel around
Why people like it
注意:
1.文中不得出现真实姓名和学校名称;
2.语言通顺,意思连贯,条理清楚,书写规范;
3.词数80左右,文章的开头已经给出,不计入总词数.
Dear Tom,
I'd like to introduce my favourite TV program to you today.
It's called‘Stay to the end'and hosted by Li Hao and Guo Xiaomin.‘Stay to the end'is a game show which is shown on Channel JSTV.It lasts from 22:00 pm to 23:30 pm every Thursday and Friday.If you want to join it,you can enter for the game on the internet.
During the competitions,contestants must answer questions.If they beat 5 people,they can win electrical appliance.If they beat 10 people and answer all the 5 questions on the computer correctly,they will have a chance to travel around some foreign countries.
Not only the young but also the old like this programme very much.People like it because they can have fun and get a lot of knowledge which can't be learned at school.I'm sure you'll like it as well.
Yours sincerely,
Li Ming.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Most people love animals.We think that animals are good friends of humans.But,in fact,a 1arge number of animals,especially wild ones,are in (51)danger now mainly because of humans.If we do not take (52)action now,we will have no animals soon..
People are destroying animals'natural habitat by (53)cutting down trees or building houses.At the same time,many of the animals'living (54)areas are becoming farmland as we have to feed a 1arger population of the world.Besides,people hunt animals for their fur or other useful things.As a result of the pollution that humans have caused,some animals cannot live a normal life any more.
We must try our best to protect animals right now.we should also immediately  do something to help the (55)endangered animals.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.It took me three long and hard years to get a lovely little dog named Dion.
My family and I met it at a dog show.We drove for four hours to its owner's house where she showed us three little dogs,two males and one female.They were so lovely with their little legs,long bodies and heads that looked too big for their bodies.It took me a long time to decide which one I wanted,but I finally decided when the female came up to me and licked(舔) my face.
My mother and I took Dion to a kindergarten(幼稚园)for little dogs.She was very shy and hid from people.But she was very friendly with the other dogs.
If you want to get a dog,think about your time and the work you must do.I walk Dion four to six times a day.I feed her,spend time with her and watch her part In a movie is coming up,I still have to take care of her.It is a lot of work to keep her clean.Sometimes when I brush her I end up with hair all over me.
But I think it is all worth it.Dion also gives her love to me in return.She is always there to lick me and lie on me.I like playing with her.I think she can tell when I am happy,sad,angry or troubled.Dion is not only my dog,but she is also my friend.

51.What does Dion look like?C
52.The writer finally decided to take Dion becauseD.
A.it was very clean
B.it was the youngest on
C.it was very quiet
D.it was friendly to him
53.Paragraph 4tells us that keeping a dog is aA job.
A.hard
B.funny
C.popular
D.dirty.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---Have you seen the movie Firestorm?
---Yes,I have.It's worth _________.(  )
A.watchingB.being watchedC.to watchD.watched

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.I don't thinkriding (ride) horses is cool in such cold weather.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Every day Tom spends half an hour ______English.(  )
A.speaksB.to speakC.speakingD.to speaking

查看答案和解析>>

同步练习册答案