精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.
31.What will a host probably say to a guest at the start of a meal?C
A."Can I help you?"B."Eat slowly!"
C."Help yourself!"D."Could you serve me?"
32.What time do western people usually have dinner?D
A.About midday.   B.At 5:00in the afternoon.
C.Before 7:00in the afternoon.   D.Around 7p.m.or even later.
33.Most food in the West is eaten withD.
A.spoons   B.chopsticks   C.fingers   D.knives and forks
34.Which of the following is helpful when you're in the West according to the posterB
A.You can leave as soon as you've finished eating.
B.If you don't know what to do,just watch the others and do as they do.
C.You can't eat chicken legs with your fingers.
D.The fork is held in your right hand and the knife in your left.

分析 文章大意:
文中提到的是有关西方人们就餐的方式和方法.就餐时,客人一般都是要求随意食用,并且一般吃饭时间会比较晚,中午一点左右,晚饭在7点或之后.在食用时,一般用刀子和叉子.当你去西方家庭用餐时,如果不知道怎么做,那么你就看别人怎么做,然后学着做就行.

解答 31.C,推理判断题,在文中"being served"部分提到"A guest will be invited to serve himself(Help yourself)"客人过来得时候,主人会告诉客人一切自便,由此推测选择C.
32.D,推理判断题,在文中"Meal time"部分提到"dinner=around 7 p.m.or even later"晚饭一般安排在下午七点或者更晚,由此推测选择D.
33.D,推理判断题,在文中"how to eat food"部分提到"knives and forks are used for most food"用刀子和叉子可以使用绝大部分的食物,由此推测选择D.
34.B,推理判断题,在广告的最后一行,写到"the golden rule:watch the other people,do as they do"最重要的一条法则,就是看着别人如何做,他们做什么你做什么,由此确定选择B.

点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.It's importantto ead (阅读) more English stories.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.I need to look _________/sma:t/for my job interview.(  )
A.smartB.smallC.strangeD.start

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.I'm going to _______ a meeting at the City Hall tonight.(  )
A.joinB.take part inC.join inD.attend

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

8.In recent years,we've seen more and more people like dancing in public.We call this kind of(31)B"Guangchangwu".About the dancing,people have(32)Copinions.
Some people think it is a form of entertainment and physical exercise.It gave the elderly a good way to(33)A,keep fit and enrich their lives.It's a(34)Cbetter choice for the elderly to go out to dance with their neighbors,friends than to play cards or watch TV at home,because the elderly need to keep(35)Band social.
However,not all people have the same view.You may have the following(36)A:you want to sleep late into noon on a weekend morning but find it(37)Bbecause the elderly are dancing,making a lot of noise.Sometimes you want to have a rest(38)Bchat for a while with your friends in a quiet park,but you(39)Astop because of the loud music from the dancing.
It is all right for the elderly to get(40)Aand have fun.But whatever entertainment they choose,they should not affect other people's life.
31.A.musicB.danceC.art
32.A.sameB.popularC.different
33.A.relaxB.worryC.jump
34.A.suchB.veryC.much
35.A.beautifulB.healthyC.strange
36.A.experienceB.storyC.tool
37.A.possibleB.impossibleC.unusual
38.A.ifB.orC.so
39.A.have toB.mayC.can
40.A.exerciseB.successC.time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

18.
later,they,decide,sell,idea,daily,right,anything,happy,stomach
Once a man had a hen and the hen laid two golden eggs every day.The man was very happy.Every day he took two golden eggs to the market and(51)soldthem there.With the money,he and his family lived(52)happily.
One day,one of his friends said to him,"My friend,you take two eggs to the market every day and sell(53)themthere.There is too much trouble.Why not take out all the eggs once from her(54)stomach?"
The man liked the idea,but he couldn′t  make a(55)decisionto kill the hen.A few days(56)laterhe decided to kill the hen because he thought his friend′s(57)ideawas very good,and it was really tiring to take the eggs to the market(58)daily.
The next day he killed the hen and then opened the hen′s stomach.But he couldn′t find(59)anythingin the stomach.He looked for the eggs here and there,left and(60)right,up and down,but there was nothing inside.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.---How do you like _________ iPhone 6s in the window?
---Cool!My mother will be happy if you buy her one like this as ______ present.(  )
A.the; aB.the,theC./; aD./; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.先阅读短文,然后根据短文内容从方框内所给单词中选择恰当的词(注意词形变化)填入空白处,使短文完整,通顺.一词只用一次,一空限填一词.方框中有两个词是多余的.将能填入空白处的答案写在答题卡上的相应题号后.
quick,what,with,name,complain,feel,special,against,hearing,understand,clear,before,few
Do you really care about your parents?(73)Hearing this question,most of us may give a quick answer"Of course,I do."But maybe you don't.
It is true that all parents can remember (74)clearly when to celebrate their children's birthdays.However,it is a pity that (75)few children know exactly when their parents'birthdays are.Most parents can easily (76)name the food their children favor.The other way round,some students don't know (77)what their parents like most of all.
Sometimes we can hear parents (78)complain that their children don't talk with them as often as (79)before.Children are growing and the generation gap(代沟) is widening.
If you love your parents well,let them (80)feel your love.Give them a birthday gift on their (81)special day,help them do some housework as possible,bear in mind what your parents like or don't like.Don't always say things (82)against your parents.Talk with them more often and (83)understand them more.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Mum,must I clean my room today?
-No,you _____.You can do it tomorrow.(  )
A.don't have toB.mustn'tC.can'tD.shouldn't

查看答案和解析>>

同步练习册答案