精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Stephen Hawking was born in Oxford(牛津),England on the eighth of January,1942.He went to school in ST Albans-a small city near London.After leaving school,Mr.Hawking went to Oxford University where he studied physics,then he went to Cambridge University(剑桥大学).
When he was 20years old,Mr.Hawking got a bad illness.He couldn't speak or move without the help of a machine(机器).Doctors said they  had no way to help him.He would die before he was 23.At first,Mr.Hawking became very sad.After a while,though,he began to see his life in a different way.He worked hard and later became a very famous professor(教授).Today he still works at Cambridge University as a professor.

根据短文内容,回答问题
56.When was Mr.Hawking born?He was born on the eighth of January,1942.
57.How many universities did Mr.Hawking study in?Two.
58.When  did Mr.Hawking get a bad illness?20 years old.
59.Did Mr.Hawking go to school in London?No,he didn't.
60.Where does Mr.Hawking still work today.Today he still works at Cambridge University as a professor..

分析 这篇短文讲述了史蒂芬•霍金教授的故事,他20岁患病,不能说话和行动,医生都无能为力.但是他不放弃,努力工作、学习,最终成为了一名知名教授.

解答 答案:56.He was born on the eighth of January,1942.细节理解题.根据第一段第一句"Stephen Hawking was born in Oxford(牛津),England on the eighth of January,1942.可知他出生于1942年1月8日.故答案为He was born on the eighth of January,1942.
57.Two.细节理解题.根据第一段最后一句Mr.Hawking went to Oxford University where he studied physics,then he went to Cambridge University(剑桥大学)"史蒂芬•霍金先生去了牛津大学,他在那里学习物理,然后他去了剑桥大学.
58.20 years old.细节理解题.根据第二段第一句When he was 20years old,Mr.Hawking got a bad illness.当他20岁的时候,蒂芬•霍金得了严重的疾病.可知是20岁.故答案为20 years old.
59.No,he didn't.细节理解题.根据第一段第一行句子He went to school in ST Albans-a small city near London.可知他去伦敦附近的一个小城市上学.故答案为No,he didn't.
60.Today he still works at Cambridge University as a professor.细节理解题.根据第二段最后一句Today he still works at Cambridge University as a professor.今天他仍然在剑桥大学当教授.可知今天他仍然在剑桥大学当教授.故答案为Today he still works at Cambridge University as a professor.

点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Mike should have arrived at 4:00for the football match,but he didn't come along.Do you know why?
-A little boy lost his way and Mike helped him find his mum.(  )
A.turn onB.set offC.show up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.A:Hi,Mark.I want to have a class party.Will you help me organize it?
B:Sure,Andrea.I can help you.So(66)A
A:Let's have it today after class.
B:Oh,I'm afraid we can't.(67)C If we have it today,half the class won't come.
A:Okay,let's have it tomorrow.
B:Hmm…There's a test the day after tomorrow.Students will leave early to study for the test.
(68)C
A:OK.Let's have it on Saturday afternoon.We can meet all the class and watch a video
together.
B:No,I don't think we should watch a video.Some students will be bored.(69)B
A:Good idea.Can you organize the party games?
B:Sure,I can do that.And(70)D
A:No,I'll buy all the food and drinks.
B:Great!See you then.
66.A.when shall we have the party?B.where shall we have the party?
C.shall we have the test after class?D.shall we have the party tomorrow?
67.A.Today is good.B.Today is too late.
C.Today is too early.D.Tomorrow is OK.
68.A.What about tomorrow?B.How about having it after school?
C.Shall we have it on the weekend?D.Why not last weekend?
69.A.Let's go to school.B.Let's play party games.
C.Let's do our homework after school.D.Let's watch a video.
70.A.how do you make a salad?B.is there a park near here?
C.what's your favorite food?D.do I need to bring anything to eat?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.The written word is one of the most powerful forms of expression.Classic literature (经典文学.written many years ago still has the power to educate people.Many people find it difficult to read the classics.In fact,reading the classics can be fun especially as you grow up and(86)develop a deeper understanding of the world.
•Read for enjoyment.Classic literature should be read for enjoyment as well as education.Look for the works by authors you are (87)familar with or have heard about through movies or TV.Choose the type of classic literature that you enjoy reading from past experience.
•Keep a dictionary on hand.Use the Oxford English Dictionary as a reference for the words you don't know or to find out some certain words that have changed in meaning over time.Start slowly and work on reading 30 minutes a day to get into the(88)habit.
•Get to read its biographical information(生平).This is (89)because it introduces the background of the story and author.To have a better understanding of the story,find out more about the time in which a work has created and the background of its author.
•Do (90)research on the Internet.Large numbers of websites,like Baidu.com,provide information for the study of classical literature.
•Understand how the story takes place.Classic literature is often hard to understand and contains difficult character development.Don't give up (91)reading till you finish the whole story and take notes if necessary.
•Understand the use of footnotes(脚注)in literature.Classic literature is full of references to social and culture information of the past.Footnotes may be used to explain these references(92)clearly   and make the material easier to understand.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

15.假如我校将举行"以中学生自我保护"为主题的英语征文活动,请根据下面的提示写一篇短文.
(一)内容提示:1.不带管制刀具(restricted knives)到校;2.上下楼梯不要拥挤;3.注意饮食安全;4.注意交通安全,遇到紧急情况(emergency)要报警
(二)要求:1.短文应包括所提示的内容,可以适当发挥;2.短文中不得出现真实的人名、地名以及能够透露你个人身份的信息;3.词数:80左右.开头和结尾已给出,不计入总词数.
How to protect ourselves
How to protect ourselves is especially important to us students.Howtoprotectourselves
First,don'ttakerestrictedknivestoschool.Theymighthurtourclassmatesorourselves.Secondly,don'tcrowdwitheachotherespeciallywhenwegoupstairsordownstairs,ortheremaybeanaccident.Thirdly,weshouldeatmorehealthyfoodandwe'dbetterkeepawayfromjunkfood.Fourthly,wemustpayattentiontothetrafficwhenwegotoschoolorbackhome.Remembertocallthepoliceforhelpwhenwehaveanemergency.What'smore,we'dbetternotmakefriendswithstrangers,it'sdangerous.
It is our duty to protect ourselves.Let's start from today.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.最近,学校一项关于"快乐是什么"的调查显示,大多数学生认为"与同学相处融洽"是决定自己是否快乐的主要因素,50%的同学觉得"取得好成绩"、"得到老师、父母的关爱"也是让自己快乐的重要因素.假如你是Green,将于下周在全校升旗仪式上就"What is happiness?"为题发表演讲,请你根据要点提示用英文写一篇80词左右的演讲稿.
要点提示:
1.介绍调查结果;
2.阐述你的看法;
3.提出获得幸福的方法.
要求:1.开头已给出,不计入总词数.
     2.文中须包括所有要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺.
    3.文中不能出现自己的姓名和所在学校的名称.
What is happiness?
I'm standing here to tell you about the result of the survey.Most students think
happiness is to get a good score;to get the love of their parents or teachers;to get well along with others and so on.When I receive this answer,I will frown with unhappiness.Are these real happiness?
In a way,if you want to be a person with a lot of happiness,then try to be like this:
1.Be a kind,helpful and friendly person.
2.Be a person with a lot of smiles.
Well,the more work,the less words,let's begin to work hard now.Try to be a good person,then you will not feel sorry about yourself when you grow up.It's the best happiness for everyone,I think.Work hard is good.But don't forget your friends and your family after work.Spend more time with them and you'll have more happiness..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

12.根据中文提示和要点,写一篇英语短文,要求语句通顺,意思连贯.词数在70个左右,要点如下:
1.张华今年15岁,在无锡育才中学读书,是学校足球俱乐部的一个成员;
2.每天早饭吃两个鸡蛋,一些面包和牛奶;
3.中午在学校用餐,很喜欢吃肉和蔬菜,通常在饭后吃一些水果;
4.每天放学后都练习踢足球,所以他需要很多的能量;
5.健康的饮食对他来说很重要.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

9.Sometimes the greatest things are invented by mistake.The greatest mistake of all time could be those delicious snacks in your corner drugstore.
One day,a woman was making chocolate cookies.When she ran out of chocolate powder(粉),she took out a chocolate bar and broke it into little pieces.She added the pieces to her cookie dough(面团)and baked(烘培)it.She thought that the chocolate would(1)melt in the oven and make chocolate cookies.Far from melting,the pieces of chocolate stayed hard.When she took them out of the oven,she had chocolate chip cookies!
Another accidental invention was made by Frank Epperson,an eleven-year-old
boy.In 1905,Frank sat outside on a winter evening,mixing up a big jug(罐子)of powdered soda pop.Frank accidentally left the jug out during the night.When he went outside the next morning,he found the mixture in the jug frozen(冻僵)with the mixing stick stuck in the middle.Frank pulled out the frozen pop and tasted it.It was delicious!Frank started selling Epperson Icicles for 5cents each.He later changed the name to (2)Popsicles.
So,the next time you drop your hamburger into your ice cream or your cooked potatoes into your chicken soup,don't worry!Some of the most delicious foods in the world were invented that way!
任务一 请根据短文,猜测划线单词(1)melt的意思.将答案的字母代号填写在横线上.
A.change into water        B.change into ice
任务二 请根据短文内容,完成chocolate chip cookies 的制作过程.
1.Take out a chocolate bar andbreak it into little pieces
2.Then addthe pieces into her cookies dough
3.Finally bake it.
任务三 请列举文中与 (2)Popsicles 同义的另外两个表述.Epperson Icicles/the frozen pop/powered soda pop/the mixture in the jug frozen with the mixing stick stuck in the middle.
任务四 请从文章中找出能够概括本文主旨大意的一个句子.Sometimes the greatest things are invented by mistake.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.This kind of plant is        seen in our city because it lives 4500m above sea level and is hard to find.(  )
A.oftenB.alwaysC.easilyD.seldom

查看答案和解析>>

同步练习册答案