精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Do you know the Bio-Solar House?It is a special house that produces its own electricity(电),water and cooking gas.How can a house produce these energies?
The power is from the sun.Power from the sun is called solar power.No other energy can compare to the energy of sunshine.It has a lot of advantages.The sun sends power all the time.It will never run out and it is clean.Then how is it used in a house?
Solar energy makes a complex system(复杂的系统) work in a Bio-Solar House.The system can produce enough electricity for the house.The electricity will run some household machines,such as a washing machine and a cleaning machine.And the res electricity can be used to drive an electric car 30miles(50kilometers) a day.The cleaning machine can change the rain and dew(露珠) into clean water.Then people can use the water to do the cooking and wash the clothes and so on.Waste water from the kitchen,showers and the washing machine is filtered by the cleaning machine.Then it can be turned into clean water and be used by people.Some other waste things can be used for the biogas system and it produces cooking gas for the house.
61.A Bio-Solar House is a house thatB.
A.can produce solar power       
B.can produce its own energies
C.can drive an electric car
D.has no power
62.The power in the Bio-Solar House comes fromC.
A.the earth      
B.the factory nearby       
C.the sun       
D.the water
63.People can use solar energy toA.
A.run some household machines        B.make a car
C.produce food              D.produce rain
64.The underlined word filtered probably meansC in the passage.
A.煮开       
B.蒸发        
C.过滤      
D.储存
65.This passage is mainly aboutD.
A.where people can build a Bio-Solar House
B.what people can do in Bio-Solar House
C.when people cook food in a Bio-Solar House
D.how the complex(复杂的) system works in a Bio-Solar House.

分析 你知道生物-太阳能房子吗?它是一个能产生电、水和沼气(下面有提到)的特殊房子.一个房子如何产生这些能量?
它的能量来自于太阳.来自太阳的能量称为太阳能,没有其他的能量可以与太阳能相比.它具有很多优点:太阳无时无刻都在释放太阳能,它永远不会耗尽,而且无污染.那么它是如何在房子里使用的呢?
太阳能使一个复杂的系统在这个生物-太阳能房子里运转.该系统可以为房子产生足够的电力.这些电力将运行一些家用电器,例如洗衣机和清洁机.剩余的电还可以用来驱动一辆电动车一天运行30英里(50公里).清洗机可以将雨和露水变成干净的水,然后人们可以使用这些干净的水做饭和洗衣服等.来自厨房、淋浴和洗衣机的废水由清洁机进行过滤,然后可以将其变成干净的水并且被人们再次使用.一些其他的废物可以用在沼气系统中产生沼气供做饭使用.

解答 61.B.细节理解题.根据Do you know the Bio-Solar House?It is a special house that produces its own electricity(电),water and cooking gas.可知,文章的第一句话就已经指明了生物-太阳能的奇特之处(a special house):能够产生自己的电、水和沼气,因此该题的答案为B,can produce its own energies;
62.C.细节理解题.根据第二段The power is from the sun.Power from the sun is called solar power.可知,这间特殊的房子中的能量来源是太阳,即太阳能,因此答案为C;
63.A.推理判断题.根据Solar energy makes a complex system(复杂的系统) work in a Bio-Solar House.The system can produce enough electricity for the house.The electricity will run some household machines,such as a washing machine and a cleaning machine.可知,太阳能驱动房中的一个复杂的系统,这个系统可以产生电能,使得房子中的一些电器,例如洗衣机等的运行,因此答案为A;根据And the res electricity can be used to drive an electric car 30miles(50kilometers) a day.可知,电能只是能够驱动电动车的运行,不能制造车.
64.C.词义猜测题.根据Waste water from the kitchen,showers and the washing machine is filtered by the cleaning machine.可知,清洁机器的这个作用是将厨房、浴室和洗衣机中的废水转变为干净的水,根据我们对化学的学习,将污水转变为干净的水的常用方法应该是过滤,因此可知该题的答案为C.
65.D.文章主旨题.根据全文的内容,主要讲述的内容是Bio-solar house;讲述了这个房子的能量来源,如何运作,怎么产生水、电和沼气,因此文章的主旨就是how the complex(复杂的) system works in a Bio-Solar House.,即Bio-solar house中复杂的系统如何运转;

点评 本文主要讲的是生物-太阳能房子,观点与清洁能源一致.题材为现实热点.题目涉及到词义猜测、推理判断和主旨大意题等,要在抓住关键句子的基础上进行合理地分析才能得出正确答案,切记不能乱猜,一定做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Sometimes it rains,butlater on (后来),it may get fine again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-D o you know where Nanping is?-Yes.It's                 the north of Fujian.(  )
A.inB.onC.to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Did Tim enjoy ______ at the Beijing Zoo?
-Yes,he was very happy.(  )
A.himselfB.hisC.him

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-There are ______ apples at home.Let's go to buy some.
-OK,Mom.(  )
A.fewB.a fewC.a little

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Alice is my cousin.Her father is my ______.(  )
A.brotherB.cousinC.uncleD.grandfather

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.
My Favorite Sweater                            
By Bonnie Highsmith Taylor 
My favorite sweater grew too small.
I love that sweater best of all.
My grandma made it when I was three.
She made that sweater just for me. 
I picked the yarn (纱线),a special blue.
The color of bluebells (风铃花).
When I was three I was very small.
But now I'm five and much too tall. 
I have a new jacket now that's green.
So I gave my sweater to our cat Queen.
Queen just gave birth to kittens in her room.
My favorite sweater is now their bed.
28.Who made the sweater?A
A.The grandma.
B.Miss Taylor.
C.The Kittens.
D.The cat Queen.
29.In the poem"small"ryhmes with"tall".Which of the following rhyme with each other?C
A.Blue and bluebells.
B.All and three.
C.Green and Queen.
D.Room and bed.
30.The underlined word"kittens"in this poem most probably meansB.
A.a kind of food
B.baby cats
C.a kind of drink
D.beds for babies.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

16.Write a composition in at least 60 words on-An important first in life for me‖(写一篇题为-对我来说非常重要的第一次‖的短文,字数不得少于60词)
提示:每个人生活中都会有难忘的第一次,例如;第一次参与某项活动,第一次尝试做某件事情,第一次获得某种荣誉等等,请按题目要求写出对你来说非常重要的第一次.
Therearemanypreciousmemoriesinmychildhood.Myfirsttimetorideabikeisthemostunforgettableandimportantone.Itwasonmyeleventhbirthdaythatmyfathergavemeabikeasapresentanddecidedthatitwastimeformetolearnhowtoride.Atfirst,itwasreallydifficultforIwasafraidoffallingoffthebikeandcouldn‟tcontrolwell.However,asmymotherwhoalwayssupportedthebackofthebikegavememuchconfidence,Ibegantolookaheadandtrytofindthebalance.WhenIfoundmyselfridingwellalongtherunway,Irealizedthatmymotherhadbeenallinasweat.Theexperienceoflearningtorideisanimportantfirstforme,forIlearntmorethanriding.Ilearntthatitwasparents‟lovethatleadsustosuccess..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.ADVERTISEMENTS
HONGNAN RESTAURANT
Tel:83386223
Add:635Grand Road
Open:Mon.to Fri.7:00am-2:30pm
5:00pm-9:00pm
Sat.& Sun.7:30am-2:00pm
5:00pm-10:00pm
Baihe Shopping Center
Tel:87872738
Add:5300Shanghai Road
Open:Mon.to Fri.10:00am-11:00pm
Sun.to Sat.9:00am-10:30pm
FULL HOTEL
Tel:83338989
Add:368East Huanshi Road
Breakfast:6:30am-9:00pm
Lunch:11:30am-2:00pm
Dinner:5:30am-10:00pm
Coffee Shop:
Mon.to Fri.7:00am-10:00pm
Sun.to Sat.8:00am-10:00pm
HISTORY MUSEUM
Tel:87796960
Add:69Hong Kong Road
One of Guangdong's largest museums specialized (专门) in Guangdong history of the native (本地) people.
Open:Mon.to Fri.9:00am-5:00pm
Sat.& Sun.9:00am-3:00pm
31.If you want to go out for lunch on Sunday,you can call atC.
A.83386223or 83338989
B.87679690or 83386223
C.83338989or 87872738
D.87872738or 876796960
32.If you want to buy a new dress,you can go toB.
A.69Hong Kong Road          
B.368East Huanshi Road
C.5300Shanghai Road          
D.635Grand Road
33.C isn't open for two and a half hours in the afternoon on weekdays.
A.Full Hotel                 
B.Hongnan Restaurant
C.History Museum            
D.Baihe Shopping Center
34.On Sunday morning,the coffee shop in Full Hotel doesn't open untilD.
A.6:30am    
B.7:00am    
C.7:30am     
D.8:00am
35.You can knowC when you visit History Museum.
A.the history of South China    
B.the history of Guangdong's native people
C.the history of Shanghai   
D.the history of Hong Kong.

查看答案和解析>>

同步练习册答案