精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Do you know what a resolution is?It's a kind of promise.Most of the time,we make promises to other people.For example,"Mom,I promise I'm going to tidy my room when I get back from school."However,promises you make to yourself are resolutions,and the most common kind is New Year's resolutions.The start of the year is often a time for making resolutions.When we make resolutions at the beginning of the year,we hope that we are going to improve our lives.Some people write down their resolutions and plans for the coming year.This helps to remember their resolutions.Others tell their family and friends about their wishes and plans.
There are different kinds of resolutions.Some are about physical health.For example,some people promise themselves they are going to start an exercise program or eat less fast food.Many resolutions have to do with self-improvement.These are about making yourself a better person.
Some people might say they are going to take up a hobby like painting or taking photos,or learn to play the guitar.Some resolutions have to do with better planning,like making a weekly plan for schoolwork.For example,a student may have to find more time to study.
Although there are differences,most resolutions have one thing in common.People hardly ever keep them!There are good reasons for this.Sometimes the resolutions may be too difficult to keep.Sometimes people just forget about them.For this reason,some people say the best resolution is to have no resolutions!How about you-will you make any next year?

64.Is a resolution a promise you make to other people?No,it isn't
65.When do people often make resolutions?At the start/beginning of the year
66.Who do some people tell their resolutions to?Their family and friends
67.How many kinds of resolutions are mentioned in the second paragraph?Two
68.Why do peopl hardly keep their resolutions?Because sometimes the resolutions may be too difficult to keep,and sometimes people just forget about them.

分析 你知道一项决定是什么吗?这是一种承诺.大多数时候,我们对别人做出承诺.然而,对你自己做出的承诺是决心.接下来作者对各种各样的决心,进行了小小的总结,最后得出结论是没有决心是最好的决心.

解答 64.No,it isn't.细节理解题,根据Most of the time,we make promises to other people.However,promises you make to yourself are resolutions.可知大多数时候,我们对别人做出承诺.但是,你对自己做的承诺就是决心,故答案为:No,it isn't.
65.At the start/beginning of the year.细节理解题,根据the most common kind is New Year's resolutions.The start of the year is often a time for making resolutions.可知最常见的是新年决心.一年的开始是做出决心的开始.故答案为:At the start/beginning of the year.
66.Their family and friends.细节理解题,根据Some people write down their resolutions and plans for the coming year.This helps to remember their resolutions.Others tell their family and friends about their wishes and plans.可知:一些人将决定写下来,这能帮助他们记住他们的决心.有的人是将这些告诉他们的家人和朋友.故答案为:Their family and friends.
67.Two.细节理解题,根据第二段Some are about physical health和Many resolutions have to do with self-improvement.可知提到了两种决心,分别是身体健康和提高自身能力,故答案为:Two.
68.Because sometimes the resolutions may be too difficult to keep,and sometimes people just forget about them.细节理解题,根据原文的最后一段There are good reasons for this.Sometimes the resolutions may be too difficult to keep.Sometimes people just forget about them.For this reason,some people say the best resolution is to have no resolutions,可知:人们很难遵守承诺是因为有时人们很难坚持它,有时人们会忘记它.所以人们说最好的决心是没有决心,故答案为:Because sometimes the resolutions may be too difficult to keep,and sometimes people just forget about them.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.If you drive in New Zealand,it is necessary for you to take a little time to learn the road rules-for your own and others'safety.There are a few things that you might find different from driving in your country.Here's some information to help make your driving experience in New Zealand a safe and enjoyable one.
Keep left
In New Zealand,traffic travels on the left-hand side of the road and the driver sits on the right of the car.When you are turning,you should be careful to the left side.Remember to keep your eyes on the road ahead.It is easy to draw your attention to the beautiful parts in New Zealand.
Crossing‘Give Way'rule
If you're turning,give way to all cars that are not turning.
In all other situations,give way to cars crossing or coming   from your right.
One lane(行车道) bridges
Many roads in New Zealand have one lane bridges on them.At one lane bridges,cars travelling in one direction must give way to cars going in the other direction.
Any of the signs (标志) shown in the left picture mean that you are coming to a one lane bridge.Slow down and check for traffic coming the other way.The smaller arrow shows which direction has to give way.
Animals on the road
Watch out for farm animals on the road,especially in the countryside.When you see them,please slow down.You may need to stop and let the animals go past you or move slowly up behind and follow the farmer's instructions.
Seatbelts
It is a law that all the drivers must wear their seatbelts.If you are caught not wearing your seatbelt,you will be fined.
More information
Information on road safety,including the New Zealand Road Code are available (可得到的) by going to www.nzta.govt.nz or by phoning New Zealand Transport Agency 0800 699 000or visit aa.co.nz.

64.Does traffic travel on the left side of the road in New Zealand?Yes
65.What should drivers do when they see the sights in Picture 3while driving?They should slowdownandcheckfortrafficcomingtheotherway
66.When do drivers need to follow the farmer's instructions?When they see farm animals.
67.How many road rules in New Zealand are mentioned?Five./5
68.What does the writer want to tell us?Some road rules.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Many young people like fast food,but eating it often is bad for their health.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.诚为上策.
Honesty truly is the bestpolicy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

18.郝先生想求租一套市中心的两居室的房子,要求有冰箱、电视.希望每月租金 900元左右,郝先生电话:13131546666.
请根据以上信息帮助郝先生写一份求租广告. (rent v,租用;n.租金)
A House Wanted
                                                                        
Mr.Hao.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.I ________ my mother at the bus stop when you called me.(  )
A.was waiting forB.am waiting forC.waited forD.waits for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Hi!We are Lucy and Lily.We are sisters.We are studying in a high school.We are always wanting the weekends to come.Because on weekends there are different kinds of outdoor activities,such as going to the park,going shopping,playing ball games and so on.
We usually go to the park on Saturdays.We often take some bread,meat,water and milk with us.It's Saturday today.We are in the park again.Father is fishing in a boat on the lake(湖).Mother is sitting and reading under the tree.We are flying a kite.Now we are drinking some water.Do you think we are happy?
根据短文内容,选择正确答案.
46.Lucy and Lily areA.
A.students   
B.teachers
C.nurses    
D.cousins
47.What do Lucy and Lily usually do on Saturdays?B
A.Play ball games.
B.Go to the park.
C.Go for a picnic.
D.Go shopping.
48.How many people can we know from the passage?B
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
49.What are Lucy and Lily doing now?D
A.They are fishing.
B.They are reading.
C.They are flying a kite.
D.They are drinking some water.
50.Which of the following is NOT true?C
A.Lucy and Lily like the weekends.
B.Lucy and Lily often take some food with them.
C.It's Sunday today.
D.Lucy and Lily's father is in the park,too.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.      students in their school      over two thousand.(  )
A.The number of;isB.The number of;are
C.A number of;is   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

9.The Big Mac,the most famous hamburgr in the world,had its 30th birthday in 1998.A Big Mac is a round piece of ground beef with pickle,ketchup and mayonnaise in a bun.That's all.But as much as 1% of the world's beef ends up in McDonald's hamburgers.
How did the business start?Two brothers,Dick and Mac McDonald opened their first fast-food restaurant in 1940in the USA.Their business quickly became successful,and the golden arches that they placed on the roof of their restaurants were soon a common sight all over the USA.
In 1955they sold their business,which then grew and grew until it had reached 111countries.Today there are over 23,000restaurants and at one time a new one was opening somewhere in the world every three hours.Young people in the west know all about McDonald's.They eat there and possibly their parents used to take them there for their birthday parties.However,there is not the only hamburger business that is doing well.Wendy's and Burger King are two businesses that in the late 1990s were even more successful.
Tina,a 19-year-old,who is studying chemistry after leaving high school said,"It's OK.The work is really simple.You cook the beef,prepare the hamburgers,cook the French fries and serve the customers.McDonald's has a good training programme and the work is really easy to learn.The money's not great.You get free meals,That's good."Also,you can work part-time there.Most of the restaurant staff work part-time.I study during the day,when I'm most awake.Then I work at the restaurant three evenings a week when I'm tired and hungry.I finish work at about eleven thirty,which isn't too late,eat something and then go home."

65.Did the Big Mac have its 30th birthday in 1998?Yes.
66.When was the first fast-food restaurant started?In 1940.
67.Which two businesses were more successful in the late 1990s?Wendy's and Burger King.
68.Why do young people in the west know all about McDonald's?Because they eat there and possibly their parents used to take them for their birthday parties.
69.What's the passage mainly about?The history of MacDonald's and the work there.

查看答案和解析>>

同步练习册答案