精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Michael Jordon is the greatest basketball player so far.Once he was making a television advertisement.All Michael needed to do in the advertisement was to miss a shot(投篮).For Michael,this was difficult.He always succeeded whenever he was throwing the ball.Every time he threw a basketball,it went in.Every time he tried to miss a shot,he failed.It took him over 20times before he missed a shot.
For Michael,success is a strong habit.He had formed a habit which was so strong that it took him a lot of time to break it and"fail".Just like drinking,smoking and collecting things,success is also a habit.Like all habits,once it is set up,it is difficult to break.Many people think that success is difficult to maintain(维持).They feel that it will be hard work and will need too much action and focus.The truth is that it is just a habit,and as easy to keep as any other habit.
Spend some time making success a habit in your life.Once you have developed it,it is not something you will want to change again.Then,the only thing you will fail is failing.
62.According to the first paragraph,we know thatA.
A.Michael plays basketball very well
B.everyone likes Michael better than other players
C.Michael enjoys making a TV advertisement
D.it is difficult for Michael to make a TV advertisement
63.In the TV advertisement,MichaelC.
A.missed a shot quickly
B.was not able to throw a basketball
C.was asked to miss a shot
D.missed a shot without any difficulty
64.In the author's(作者的) opinion,successD.
A.is hard to keep             
B.needs much action and focus
C.is hard work               
D.is a habit that is easy to keep
65.The underlined word"formed"meansA in Chinese.
A.形成       
B.记住      
C.提供       
D.接受
66.The best title(标题) of this passage isD.
A.Failure is the mother of success
B.Practice makes perfect
C.An advertisement about Michael
D.Make success a habit.

分析 迈克•乔丹是迄今为止最伟大的篮球运动员.曾经他为拍摄一个电视广告,所有的迈克都需要在广告中投不进蓝.对迈克来说,这太难了.不管他什么时候投球,他总是投中了.每次他投一个球,球进了.每次他努力投不中,可还是失败了.最好他花了将近20分钟才没有将球投中.对迈克来说,成功是一个很强的习惯.他养成了非常好的习惯,如果要让他打破习惯、失败,那么这要花费他很多时间.就像喝酒、吸烟和收藏东西,成功也是一种习惯.像所有的习惯,一旦建立起来,就很难再打破.许多人觉得成功很难维持.因为他们觉得坚持太难了,这需要花费更多的执行力和精力.但真相是它也只是一个习惯,就如保持其他的习惯一样简单.所以,在你的一生中花些时间来养成一个良好的习惯.一旦习惯养成,你将不会再想做出任何改变.那么,让你失败的也就只有失败本身了.

解答 62.A.细节理解题.根据第一段Michael Jordon is the greatest basketball player so far及后面他拍摄电视广告的困难是为了说明迈克篮球打得非常好,而不是说明他拍广告有多困难.故选择A.注意部分同学可能会错选D项.
63.C.细节理解题.根据第一段All Michael needed to do in the advertisement was to miss a shot(投篮)可知迈克是被要求投不中蓝的,故选择C项.根据He always succeeded whenever he was throwing the ball.Every time he threw a basketball,it went in.Every time he tried to miss a shot,he failed.It took him over 20times before he missed a shot可知ACD选项均与原文不符.
64.D.作者态度观点题.根据第二段The truth is that it is just a habit,and as easy to keep as any other habit可知成功就是一种习惯,故选择D.
65.A.词义辨析题.根据第二段He had formed a habit which was so strong that it took him a lot of time to break it and"fail句意可知迈克养成了很好的习惯,以至于他要许多时间去打破、违背它,所以formed此处是"形成、养成"的意思,form a habit是固定短语,养成习惯,故选择A.其次也可将四个选项带入句中,看哪个选项可与习惯搭配.
66.D.标题归纳题.A是失败是成功之母,B是熟能生巧.C是关于迈克的一则广告.D是让成功成为一种习惯.根据最后一段Spend some time making success a habit in your life.Once you have developed it,it is not something you will want to change again可知作者是希望我们养成成功的习惯并坚持下去,故选择D.

点评 本文是一篇议论文,通过讲述迈克拍摄广告投篮的故事告诉我们要让养成良好的习惯,让成功成为一种习惯.本篇阅读理解篇幅短小,浅显易懂,只要认真阅读,仔细审题,都可在文中找到相应答案或依据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

7.Complete the dialogue with proper words or sentences.
Meimei:Sally and I went to Lao She Teahouse last night.
Lin Tao:Oh,really?(51)What did you do there?
Meimei:We drank tea and watched Beijing Opera.
Lin Tao:(52)How did you like it?
Meimei:We liked it very much.It was interesting and wonderful!
Daming:(53)How long did you stay there?
Meimei:We stayed there for two hours.
Daming:Oh,you had a great time,didn't you?
Meimei:Yes,(54)we did/we had a great time.Sally enjoyed it very much and we decided to watch it again next week.
Lin Tao:(55)Can/Could I go with you?
Meimei:Of course!We can go together then!
Lin Tao:No problem.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Unluckily(不幸地),she failed to catch the school bus this morning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

5.You will betested (测试)in the first class and begin practising at one of eight different skill levels in this course.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.Simon,don't worry too much.We all think you can make it byyourself (自己).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.You need to learn to be independent.Don'tdepend on(依赖) your parents too much.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

9.Theprice(price/shape)of the house is too high.I can't afford it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.我不确定下周他是否来参加我的生日聚会.
I'm not sureifhewillcome to my birthday party next week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-What do your think of Li Yuchun?-She is Popular     students.(  )
A.toB.inC.withD.for

查看答案和解析>>

同步练习册答案