精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Peter was from Japan.Once he went to India for a visit.On the last day,he took a taxi to the airport.
On the way,a Honda car drove past the taxi.He saw it from the window and shouted excitedly,"Honda,very fast!Made in Japan!"After a while,a Toyota drove past the taxi.Again,he looked out of the window and shouted,"Toyota,very fast!Made in Japan!"And then a Mitsubishi drove past the taxi.For the third time,he looked out of the window and shouted,"Mitsubishi,very fast!Made in Japan!"The taxi driver was a little angry,but he said nothing.And this went on for quite a number of cars.
Finally,the taxi came to the airport."800rupees(卢比)!"said the driver.
Peter cried out,"What?It was a short ride.Why so much?"
Then the driver shouted back,"Meter(计价器),made in India.Very,very fast!"
51.Peter went to the airportA.
A.by taxiB.by busC.by train
52.Honda,Toyota and Mitsubishi are cars made inC.
A.ChinaB.IndiaC.Japan
53.Peter thought Japanese carsB.
A.looked niceB.ran fastC.sold well
54.The driver asked Peter to payC rupees for the ride.
A.600B.700C.800
55.From the passage we know the driver was aB man.
A.lazyB.cleverC.shy.

分析 全文大意:
彼得来自日本.一次他去印度度假.假期最后一天,他乘出租车去机场.在路上,一辆本田轿车超过出租车.他从车窗里看到,兴奋地大叫"本田车,速度非常快!日本制造!"过来一会儿,一辆丰田车超过了出租车.他朝窗外望去又喊道"丰田车,速度非常快!日本制造!"然后一辆三菱车超过了出租车.他第三次地朝窗外看去喊道"三菱车,速度非常快!日本制造!"出租车司机有点生气了,但是他不做声.就这样又继续超过了许多辆小轿车.最后到达了机场,司机说"800卢比."彼得惊呼"什么,这么短的距离,这么多钱?"司机也大声喊道"计价器,印度制造.非常非常快!"

解答 答案:
51、A               细节理解题       根据第一段Peter was from Japan.Once he went to India for a visit.On the last day,he took a taxi to the airport.可知彼得乘出租车去机场,故选A
52、C               细节理解题        根据彼得所喊的话"Honda,very fast!Made in Japan!","Toyota,very fast!Made in Japan";"Mitsubishi,very fast!Made in Japan"可知这三种车都是日本制造.故选C
53、B              细节理解题          根据短文提到许多日本产的车辆超过了出租车以及彼得所喊的话"Honda,very fast!Made in Japan!","Toyota,very fast!Made in Japan";"Mitsubishi,very fast!Made in Japan"可知彼得认为日本车速度快.故选B
54、C               细节理解题         根据第三段Finally,the taxi came to the airport."800rupees(卢比)!"said the driver.可知司机让彼得付800卢比的车费.故选C
55、B                推理判断题        根据短文讲了来自日本的彼得在乘出租车去机场的路上,不停喊自己国家制造的车速度快,司机虽不高兴但默不作声,到达机场后司机让彼得付800卢比的车费,彼得不解,司机模仿彼得的语气喊道"Meter(计价器),made in India.Very,very fast""计价器,印度制造.非常非常快"可推知司机是个非常聪明的人.故选B

点评 本文主要是细节题和推理题,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置.仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.If she ______the things,she'll have a great time.(  )
A.doB.doesC.will doD.did

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

7.Teenagers should sleep 8 to 9 hours a day.(对划线部分提问)
How many  hours should teenagers sleep a day?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.After taking lessons in Hiltop Language School,I'll think about working as a tour guiderather than a doctor(而不是医生).(than)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-I have to be off right now.
-What a pity!I             you could stay a little longer with us.(  )
A.thinkB.am thinkingC.thought

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.After graduating from school,I didn't go directly to university.Instead,I spent a year travelling round the world.
I started my trip in London,the UK.I saw the Big Ben and visited the amazing churches.From
there,I flew to Paris,and went down to the south of France,which is famous for its lovely beaches.
Next,I flew to India,and traveled round the country for about three months.Although the cities were crowded,the countryside was the beautiful.I stayed in a small fishing village by the sea and it was the happiest time of my life.
I then came to China,a country I had always wanted to visit.I saw Beijing,of course,and climbed up the Great Wall.I also took a trip to see some villages where I learned a lot about Chinese local customs.
Then,at last,I flew all the way home.It had been a great experience,but,yes,it was good to be home again!
46.The writer travelled round the worldA.
A.after he graduated from school        B.when he was in university
C.before he graduated from school       D.After graduated from university
47.The right order of the writers trip isC.
a.He went to Paris.b.He saw the Big Ben.
c.He visited China.d.He stayed in India for 3months.
A.c-d-a-b      B.a-b-c-d     C.b-a-d-c     D.d-c-b-a
48.Which part of the trip did the writer enjoy most?B
A.Climbing up the Great Wall in China.
B.Staving in the fishing village in India.
C.Visiting the amazing churches in the UK.
D.Walking on the lovely beaches in the south of France.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.I wantto take part in (参加) the singing competition.(take)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-My spoken English is poor,what shall I do?
-Join an English language club to practice,you'll  _________   it.(  )
A.be good atB.drop inC.deal with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Firemen____________ fires(  )
A.put onB.put offC.put outD.put up

查看答案和解析>>

同步练习册答案