分析 文章讲述Alfred在商店偷了东西后,妈妈的反应和做法,以及回家后妈妈的态度,母亲前后的表现触动了Alfred,他认识到了自己的错从此改变了生活态度.
解答 61.C细节理解题.根据第二段:But no,she was most calm,quiet and pleasant and was making Mr.Carr feel guilty….可知是妈妈的平静,安静和愉快让Carr先生感到内疚,故选C.
62.C推理判断题.根据to his surprise,she arrived wearing a smile.But no,she was most calm,quiet and pleasant and was making Mr.Carr feel guilty可知当时Mrs.Higgins的态度和表情,她并没有当着Mr.Carr的面责备儿子而是给儿子留了面子,C项符合当时语境,故选C.
63.A猜测词义题.根据下一句:He felt he must tell her how great she was他觉得他必须告诉她她是多么伟大可以推断出此处应该是:他没有羞耻,只为他母亲的力量感到骄傲.所谓的力量指的是Alfred Higgins为母亲的镇静和交际才能而感到自豪,故选A.
64.D细节理解题.根据倒数第二段:Back home,without even looking at Alfred,the mother said,"You are a bad luck.It is one thing after another,always has been.Why do you stand there so stupidly?Go to bed可知妈妈没有表现出什么.再根据His mother was lifting the tea cup,her hand shook,her face became a frightened,broken one.It was no longer cool,bright as he saw earlier in the store.可知是妈妈躲在厨房里,从一系列举动来看可知内心很焦急,表现出对孩子很关心但在孩子面前从来不显露什么,故选D.
65.B推理判断题.根据The picture of his mother made him want to cry.He felt his youth coming to an end.He saw all the troubles he brought his mother in her shaking hand and the deep lines of worry in her grey face.可知这件事对young Alfred触动很大,此后他会逐渐成熟改变以前的生活态度.故选B.
点评 本文是一篇记叙文文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Time | The 8th Hong Kong Wushu International Championship will be held in July.It lasts(76)fivedays. |
| Wushu masters | In the 1960s,Chinese wushu master(77)Bruce Leefirst brought it abroad to the US.His followers,Jackie Chan and Jet Li,have made wushu more(78)famousthrough their action movies. |
| Origin of Wushu | Chinese sushu has a long history of over 4,000years.The ancient people learned it to(79)fightagainst animal attacks. |
| Wushu sects | There are many wushu sects in China.Of them,Shaolin and Wudang are the most popular.Wudang Wushu(80)was createdby Zhang Sanfeng long ago. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A Car Accident | |
| (66)Timeof the accident | On the afternoon of May 28th |
| Place of the accident | On (67)Nathan Road. |
| Reasons of the accident | The two drivers had driven too fast and (68)carelessly. |
| The people who controlled the traffic | Two (69)policemenarrived and controlled the traffic. |
| The (70)resultof taking the alcohol test | They did not drink any alcohol before driving. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com