精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Do you know why different animals or pests(害虫)have their special colors?Colors in them seem to be used mainly to protect themselves.
Some birds like eating locusts.But birds cannot easily catch them.Why?It is because locusts change their colors together with the change of the colors of crops.When crops are green,locusts look green.But as the harvest time comes,locusts change to the same brown color as crops have.Some other pests with different colors from plants are easily found and eaten by others.So they have to hide themselves for lives and appear only at night.
If you study the animal life,you'll find the main use of colors is protecting them.Bears(熊),lions and other animals move quietly through forests.They cannot be seen by hunters.This is because they have the colors much like the trees.
Have you ever noticed an even strange act?A kind of fish in the sea can send out a kind of very black liquid(液体)when it faces danger.While the liquid spreads over,the enemies(敌人)cannot find it.And it quickly swims away.So it has lived up to now though it isn't strong at all.

根据短文内容,按要求完成下列各小题.
A.补全句子,每空一词.
71.From the passage we know that bears and some other animals with the colors much like trees can't easilybe seen by hunters.
72.The best title may be"The Main Use of Colors for SomeAnimals andPests."
B.回答问题.
73.Why do different animals or pests have their special colors?Because animals mainly use colors to protect themselves
74.How do locusts protect themselves?By changing their colors with the change of the colors of crops
75.What does that kind of fish in the sea do with the danger it faces?It sends out a kind of very black liquid.

分析 这篇短文主要介绍了动物的一种自我保护方法,他们通过改变自身颜色来适应周围环境,不让敌人发现自己.

解答 71.be seen细节理解题.根据Bears(熊),lions and other animals move quietly through forests.They cannot be seen by hunters可知熊,狮子和其他动物穿过森林不会被猎人发现.这是因为他们有像树一样的颜色,故答案为:be seen.
72.Animals; Pests主旨大意题.根据Do you know why different animals or pests(害虫)have their special colors?Colors in them seem to be used mainly to protect themselves.可知本文主要讲述的是动物或害虫、用特殊的颜色来保护自己,故答案为:Animals; Pests.
73.Because animals mainly use colors to protect themselves.细节理解题.根据Do you know why different animals or pests(害虫)have their special colors?Colors in them seem to be used mainly to protect themselves.可知动物或害虫其特殊的颜色主要是用来保护自己,故答案为:Because animals mainly use colors to protect themselves.
74.By changing their colors with the change of the colors of crops.细节理解题.根据It is because locusts change their colors together with the change of the colors of crops可知昆虫通过改变颜色来保护自己,故答案为:By changing their colors with the change of the colors of crops.
75.It sends out a kind of very black liquid.细节理解题.根据A kind of fish in the sea can send out a kind of very black liquid(液体)when it faces danger可知一种海里的鱼当面临危险的时候会发出一种黑色的液体.故答案为:It sends out a kind of very black liquid.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.我的表姐和我学习一样努力.My cousinstudies as hard as me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.2015-Earth Day's 45th anniversary(周年纪念)-may be the most exciting year in environmental history.This year,we start to face and try to work out many environment problems.
For many people,climate(气候) change is a problem that seems far away.But the truth is that it causes many environment problems.We have to do something right now because the environment problems have an influence on the future of our planet and people's lives on Earth.
On Earth Day,22April,we need you to take part in the activity.We can show the world a new direction(方向).It's our turn to take action!
46.When was the first Earth Day?B
A.In 1960        B.In 1970
C.In 1975        D.In 1980
47.What do we do this year?B
A.We hold a party for the 45th anniversary.
B.We start to face many environment problems.
C.We solve many difficult problems.
D.We do some exciting things.
48.The underlined phrase"have an influence on"means"C"in Chinese.
A.改善  
B.促进
C.影响           
D.保护
49.When is Earth Day?B
A.On 2April      
B.On 22April
C.On 12April       
D.On 22May
50.Where is the passage probably from?D
A.A story book      
B.A dictionary
C.A textbook        
D.A newspaper.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.She feels like _______TV(  )
A.to watchB.watchC.watchingD.watches

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---When will Joe come here again?
---Next Tuesday or Wednesday.It's up _____ him.(  )
A.OnB.toC.forD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.目前黄石正开展创建文明城市的活动,为了响应号召,请你根据下面的提示,用英文写一篇短文,谈论一下作为中学生我们应该如何参与其中.字数80-100.可以根据提示适当发挥.
提示:
应该:1.从小事做起2.有礼貌  3.保持环境清洁,让城市变得更加清洁、干净4.号召家人一起行动------
不应该:1.随地吐痰2.乱扔垃圾.3.在公共场所大喊大叫------
Recently,we are implementing the activities about civilized city in Huang Shi.As middle school students we should_______________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

16.假设你是Sally,你的好朋友Linda 给你发了一条短信,向你征求意见.请根据短信内容,用英语给你的朋友提一些建议.
要求:1.文中不得出现真实姓名和学校名称.
2.词数:80词左右(开头已给出,不计入总词数)
提示词:true,stranger,cheat (欺骗)
Dear Sally,
I met a boy on the Internet and we have talked with each other for two weeks.He asked me to see a movie with him at Zhangzhou Wanda Cinema this Sunday evening.Shall I go with him?
Yours,
Linda
Dear Linda,
I think you shouldn't see the movie with the boy you met on the Internet.
              .
Yours,
Sally.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

13.中考在即,繁重的学业是否都让你忘记了微笑?那么请从现在开始试着嘴角上扬吧,小小的举动也许会让你有好心情的同时,也感染着身边的人.请以"I want to smile"为题,写一篇英语短文.具体内容如下:
微笑对象原  因
父母给予生命,精心照顾,让我健康成长;一直心存感激
老师教授知识,教做诚实善良的人;在他们的帮助下,取得巨大的进步
朋友分享快乐,一起面对一切困难
自己获得更多的自信与勇气,未来过上幸福生活
注意:
1文中不得出现真实姓名和学校名称;
2语言通顺,条理清楚,书写规范,结构和内容完整,可适当发挥;
3词数80左右,文章的开头和结尾已给出,不计入总词数.
I Want to Smile
As we all know,smile not only makes you feel less stressed,but also affects your parents,teachers,friends and the people who are around you.So,I want to smile.
First,                                       
All in all,smile is good to ourselves and others,so why not smile?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Passage 1
  Peter and Richard were neighbors.Peter was poor while Richard was very rich.Peter was very relaxed and happy.He never closed the doors and windows of his house at night.He slept well.Although he had no money,he was happy.
  Richard was always worried about something.He closed and locked all his doors and windows at night.He couldn't sleep well.He was always worried that someone might break his safes and steal his money.He envied(嫉妒) the peaceful Peter.
  One day,Richard gave Peter a box of gold coins(金币)."Look,my dear friend,"he said,"I am very rich but you are poor.So,take the money and buy what you want."
  Peter was very happy.He was excited the whole day.Night came,and Peter went to bed as usual.But this time,he couldn't sleep.He went and closed the doors and windows.He still could not sleep.He kept looking at the box of coins and couldn't sleep the whole night.
  As soon as day broke,Peter took the box of gold coins to Richard.He gave the box back to Richard."Dear friend,"he said to Richard,"I am poor,but your money took away my peace and happiness.Please take back your money.I'm sorry."
31.Peter was relaxed and happy,becauseB.
A.he was very rich         B.he didn't worry about anything
C.he was very healthy    D.he had a very rich and kind friend
32.In Paragraph 2,the underlined word"safes"meansC i Chinese.
A.安全感    B.储藏室      C.保险箱    D.保密室
33.After getting the gold coins,PeterA.
A.couldn't sleep well at night       B.still slept well at night
C.bought what he wanted        D.didn't close the windows at night
34.Which of the following statements is True?C
A.Richard stole a lot of money.        B.Richard slept well every night.
C.Peter returned the coins to Richard.       D.Peter often envied his neighbor.
35.The best title of this passage isD.
A.Money can buy everything      B.Money makes you sleep well
C.How to sleep well            D.Money can't buy happiness.

查看答案和解析>>

同步练习册答案